Filter
Ijazah Bersekutu
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik 5 Ijazah Bersekutu dalam Sosiologi 2019/2020

Ijazah bersekutu adalah dokumen yang diberikan kepada orang-orang yang telah mencapai kejayaan akademik melengkapkan dua tahun kursus kolej dalam bidang tertentu pengajian. Bergantung kepada disiplin memilih pelajar, dia biasanya mendapat memuat Bersekutu Sastera atau Ahli Bersekutu Muda Sains.

Apakah yang dimaksudkan dengan ijazah bersekutu dalam bidang sosiologi? Bidang sosiologi menggunakan kaedah saintifik untuk mengkaji pelbagai aspek masyarakat dan tingkah laku manusia. Ia merupakan kawasan yang sentiasa berubah-ubah kajian kerana perubahan dalam interaksi sosial yang datang dengan teknologi baru dan idea. Subjek yang sama program sekolah termasuk hierarki sosial, agama, seksualiti, undang-undang, pendidikan dan kesihatan. Kelas juga menyelidiki dalam teknik yang digunakan ketika melakukan penyelidikan seperti analisis rangkaian sosial dan kaedah kualitatif dan kuantitatif lain.

Dengan mempunyai ijazah bersekutu dalam bidang sosiologi, beberapa jalan terbuka untuk pelajar.Jika mereka ingin menghentikan akademik mereka untuk seketika untuk melakukan kerja lapangan, mereka mempunyai peralatan asas untuk berbuat demikian. Sebaliknya, ijazah bersekutu juga membolehkan perkembangan selanjutnya ke arah kepujian sarjana muda dan seterusnya.

Pelajar hari ini mendapat lebih mengambil berat tentang kos pendidikan berbanding sebelum ini. Adalah lebih baik untuk pelajar untuk berhubung dengan wakil kemasukan sekolah untuk mendapatkan gambaran yang jelas mengenai harga setiap sekolah.

Kemungkinan kerjaya untuk pelajar dengan ijazah bersekutu dalam bidang sosiologi agak pelbagai. Selain daripada mengajar atau menjalankan penyelidikan lapangan, beberapa sektor pekerjaan yang lebih biasa termasuk kerja-kerja dalam perkhidmatan sosial seperti pemulihan dan pengurusan kes. Walau bagaimanapun, ramai juga memilih untuk meneruskan kerjaya dalam bidang lain seperti penguatkuasaan undang-undang, hubungan manusia, harta tanah dan juga kewartawanan.

Peluang-peluang kehidupan yang menarik yang datang dari pendidikan dalam bidang sosiologi boleh dicapai di kampus atau dalam talian.Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

5 Hasil dalam Sosiologi

Youth for Understanding USA

Program Kolej Komuniti sepadan dengan program Pengajian Sains Sosial yang sesuai dengan keperluan anda. Dengan YFU anda akan meneruskan Ijazah Bersekutu anda dalam bidang ... [+]

Program Kolej Komuniti sepadan dengan program Pengajian Sains Sosial yang sesuai dengan keperluan anda. Dengan YFU anda akan meneruskan Ijazah Bersekutu anda dalam bidang Sains Sosial sambil belajar tentang kehidupan di Amerika Syarikat dan komuniti terdekat anda. Pelajar berpeluang mengambil kursus dalam pelbagai subjek untuk meneroka kepentingan, mengembangkan pengetahuan, dan mengambil bahagian dalam aktiviti masa lalu dan kegiatan pelajar Amerika tradisional.

[-]
Amerika Syarikat Washington
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
College of Marin

Sosiologi meneroka corak dalam tingkah laku manusia dan cuba untuk memahami daripada banyak kuasa-kuasa dalam masyarakat yang membentuk kehidupan individu. Kursus-kursus ... [+]

sosiologi meneroka corak dalam tingkah laku manusia dan cuba untuk memahami daripada banyak kuasa-kuasa dalam masyarakat yang membentuk kehidupan individu. Kursus-kursus dalam sosiologi menyediakan peralatan dan pelajar rangka kerja intelektual boleh gunakan untuk lebih memahami masyarakat di mana mereka tinggal.

Pilihan kerjaya Administrator, Pengangkatan Pekerja, Pegawai Tindakan afirmatif, Camp Counselor, Pekerja Outreach Community, Penolong Penyelidikan Pengguna, Pegawai Pembetulan, pakar jenayah, Krisis Kaunselor, ahli demografi, Dadah / Alkohol Kaunselor, Pekerja Kelayakan, pekerja Penolong Perhubungan, Employment duga, FBI Agent, Pakar geriatrik , Pengambilan duga, Perkahwinan, Keluarga dan kanak-kanak Counselor, Penologist, Pegawai Polis, Pegawai Percubaan / Parol, Pengarah Program, Pekerja sosial Psychiatric, Recreation Therapist, Rehabilitation Kaunselor, Pekerja Penyelidikan, Kaunselor kediaman, Ekologi sosial, Social Service Aide, Perangkawan sosial , Pekerja sosial, Sosiologi, Guru, Penyelaras Sukarelawan, Pekerja Kebajikan, Ketua Pertubuhan Belia ... [-]
Amerika Syarikat Kentfield Novato
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Green River College

Mempunyai 2 tahun pertama Sarjana Muda anda Sosiologi di River Green. ... [+]

Anda boleh pergi mana-mana sahaja dari sini.

Mempunyai 2 tahun pertama Sarjana Muda anda Sosiologi di River Green.

Green River College Program Antarabangsa berbangga dengan perkhidmatan yang hebat yang ditawarkan kepada setiap orang pelajar kita. Matlamat kami adalah untuk membantu anda untuk mencapai impian anda, sama ada ia adalah untuk memindahkan kepada sebuah universiti teratas, lebih baik anda Bahasa Inggeris atau mengalami kehidupan kolej Amerika.

Mengenai University pengangkutan dari Pathway (UTP)

Green River Kolej Universiti pengangkutan dari Pathway Program (UTP) menyediakan Jaminan Bersyarat Pathways ditetapkan kepada lebih 30 institusi rakan kongsi di Amerika Syarikat dan di luar negara. Apabila anda memohon sama ada pemindahan universiti atau program tamat sekolah tinggi, anda boleh memilih untuk menerima surat penerimaan bersyarat atau kenyataan dari satu institusi UTP kami disenaraikan di bawah. Membawa surat ini bersama-sama dengan surat penerimaan dari Green River ke Amerika Syarikat, Kedutaan atau Konsulat apabila memohon visa pelajar anda.... [-]

Amerika Syarikat Auburn
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
European College for Liberal Studies

ALS - Bersekutu Pengajian Liberal (90 kredit) ... [+]

Kursus

kursus ijazah dibahagikan kepada kursus teras dan kursus pengkhususan (relevan kepada besar atau kecil). Elektif boleh dipilih dari mana-mana kursus yang dirancang ditawarkan di peringkat sarjana muda. kursus Pengkhususan dijadualkan berdasarkan enrolmen dan mungkin tidak terdapat di semua kampus. Pengkhususan kursus berjadual disediakan untuk semua pelajar juga sebagai elektif. Pelajar perlu bagi melengkapkan kursus dan mendapatkan kredit pada tahap yang paling tinggi.

keperluan program Jumlah 90 kredit Elektif 90 kredit / 18 kursus

Beralih kepada program lain sebaik sahaja kajian telah memulakan adalah mungkin selagi keperluan program dipenuhi menjelang akhir kajian. Oleh itu, keputusan untuk menukar hendaklah dibuat seawal mungkin untuk mengelakkan tidak memenuhi syarat-syarat program dalam tempoh program yang dimaksudkan.... [-]

Sepanyol Barcelona Belgium Brussels Madrid Switzerland Zürich Jepun Tokyo Antwerp  + 6 Lagi
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
North Iowa Area Community College

... [+]

Ucapan

Semester ketiga

Semak dengan institusi pemindahan bagi Keperluan Bahasa Asing. Syarat kemasukan berbeza daripada institusi kepada institusi. Hubungi institusi pemindahan atau daftar dengan NIACC kaunselor / penasihat untuk bantuan. Jadual bergantung kepada tahap kemasukan pelajar yang disyorkan. Kesusasteraan Amerika Asli Masalah Sosial Prinsip Pemasaran Kolej Strategi Reading [-]
Amerika Syarikat Mason City
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu