Baca keterangan rasmi

Ijazah Pascasiswazah dalam Buku Digital

Revolusi dalam penerbitan tidak berubah, dan buku itu, seperti yang kita ketahui, telah mengalami perubahan yang luar biasa. Dengan kedatangan buku digital, model perniagaan baru, pemasaran, pengurusan dan pengedaran kandungan telah dibuat, sangat berbeza dengan model tradisional.

Kursus Diploma Lepasan Ijazah dalam Buku Digital adalah hasil daripada kesedaran yang kuat tentang permintaan dalam pasaran penerbitan digital untuk jenis e-buku baru: format naratif, novel yang digambarkan, buku seni, buku dengan kandungan untuk tujuan pengajaran, cerita yang digambarkan, buku untuk pasaran skolastik, dan kisah dengan lebih banyak interaksi untuk kanak-kanak, jadi kursus ini mengakui pengkhususan dalam pengeluaran e-book / e-Pub dan penerbitan. Ia menawarkan konsep baru dalam reka bentuk dan membaca, memanfaatkan peranti seperti Kindle, e-Readers, 'telefon pintar' dan 'tablet'.

Format digital baru ini mengubah cara kami merancang kandungan kami dan mengedarkannya, pada masa yang sama meningkatkan penerbitan diri. Hari ini, pengarang dan penerbit tidak perlu bergantung pada satu sama lain atau pada pengedar besar, dan mereka boleh mempunyai pengaruh pada platform digital baru dengan menjual e-buku di pasaran seperti Buku Google Play, Amazon Kindle dan Apple iBookstore .

MAKLUMAT UMUM LATIHAN

Untuk mengkaji evolusi penerbit dan buku cetak ke penerbitan digital hari ini. Untuk mengetahui prosedur untuk mengedarkan dan memasarkan buku digital.

Untuk dapat membandingkan pelbagai jenis buku tradisional dan menganalisis tafsiran mereka dalam format digital.

Untuk mengkaji format buku digital baru dan idea baru tentang membaca dan pembaca.

Untuk melatih pereka editorial tradisional dalam teknologi digital baru, melalui kajian mendalam tentang aspek-aspek reka bentuk buku dan komposisi yang perlu ditafsirkan semula apabila mereka berubah ke format digital dan disesuaikan dengan e-Pub.

Untuk dapat mereka bentuk dan membuat kandungan untuk peranti yang berbeza seperti e-Pembaca, 'tablet' dan 'telefon pintar', dan untuk memahami jenis buku yang akan diminta oleh pasaran penerbitan dan sasaran utama kami.

PROGRAM PENGAJIAN

Kursus pascasiswazah ini terdiri daripada 11 modul, dan disimpulkan dengan Projek Akhir. Sepanjang kursus ini, pakar profesional mengemukakan kertas mengenai subjek yang berkaitan untuk mengukuhkan kandungan modul tertentu.

 • Modul I - Reka Bentuk Editorial dalam industri buku digital; e-pub
 • Modul II - Bentuk buku dalam konteks digital
 • Modul III - Tipografi
 • Modul IV - Jenis e-Book
 • Modul V - Tata letak dan reka bentuk e-Pub
 • Modul VI - Pengeluaran templat tetap / buku tata letak tetap
 • Modul VII - Dari konsep menjadi prototaip
 • Modul VIII-Buku yang diperkaya untuk Pengarang IOS / iBooks
 • Modul IX-Mendesain dan merancang buku interaktif
 • Modul X - Pemasaran dan pengedaran buku digital
 • Modul XI -Final Project

LEMBARAN FAKTA

Edit: Edisi Pertama

Kelayakan: Ijazah Pascasiswazah dalam Buku Digital yang diiktiraf oleh Universidad de Vic-UCC. Pelajar tanpa ijazah universiti akan menerima Diploma Pengajian Lanjutan Universiti.

Kredit: 30 ECTS

Tempoh sekolah: Mulai 20 Oktober 2015 hingga Mei 2016. Penyampaian Projek Akhir: Jun 2016

Jadual waktu: Selasa dan Khamis dari 19h hingga 22h

Mod: Di tapak

Bahasa: Bahasa Sepanyol

Harga: 3480 €

Akses: Graduan. Ijazah Sarjana dalam Seni Rupa dan Reka Bentuk, dan yang berkaitan dengan kategori profesional berikut: reka bentuk dalaman, reka bentuk grafik, reka bentuk perindustrian dan seni yang digunakan untuk pakaian. Profesional dari sektor ini tanpa latihan khusus tetapi siapa yang boleh menunjukkan kepakaran profesional. Pemohon akan menjalani proses pemilihan untuk penerimaan kursus.

Pemerhatian: Kursus bahasa Sepanyol intensif untuk pelajar asing bersedia untuk memohon kepada Ijazah Sarjana (kursus pilihan). Dari 10 hingga 10 Oktober, 2; dari Isnin hingga Jumaat (4h / hari) - 395 €.

Program diajar dalam:
Sepanyol

Lihat 14 lagi program yang ditawarkan oleh Bau Design College of Barcelona »

Tarikh Akhir Kemaskini June 13, 2018
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Price
3,480 EUR
Ikut lokasi
Ikut tarikh