Ijazah Pascasiswazah dalam Ilustrasi

Ijazah pascasiswazah ini mempertimbangkan dan menyelidiki ilustrasi sebagai unsur yang relevan dalam komunikasi visual kontemporari. Kehadirannya di media merebak ke kawasan yang berbeza dan menjajah lagi sokongan baru. Ilustrasi juga merupakan cara yang bernilai seni ekspresi dan bahasa sejagat di mana untuk menyebarkan ide dengan pelbagai aplikasi dan fungsi: dari pengertian pendapat dan maklumat kepada galakan membaca.

Bidang profesional di mana ilustrator akan mengembangkan aktiviti profesional mereka meliputi bidang komunikasi yang berbeza: pengiklanan, Akhbar, literatur, reka bentuk, aplikasi kepada produk, format audiovisual baru.

Dalam ijazah lepasan ijazah ini pelajar akan menyelidiki fungsi ilustrasi dan bidang utama dan aplikasi serta ke dalam gambaran ilustrator dan nilai kerja ilustrator sebagai penyedia maklumat, penentu trend, pengkritik, ahli sejarah atau grafik saksi yang membuktikan sesuatu yang berlaku pada masa tertentu.

OBJEKTIF UMUM

Tujuan kursus ijazah lepasan ijazah ini adalah untuk menganalisis pelbagai bidang, kegunaan dan penerapan ilustrasi yang diperlukan oleh pasaran, serta untuk mengkaji aspek teknikal dan konsep untuk mencapai bahasa pelajar sendiri.

SILIBUS

Program ini terdiri daripada 8 modul yang menggambarkan kategori dan fungsi-fungsi ilustrasi yang berbeza, dan menyimpulkan dengan projek akhir. Dalam modul, pelajar akan membangunkan kandungan teori dan praktikal dengan penciptaan ilustrasi untuk bidang yang berlainan dalam profesion ini.

Modul-modul ini akan disampaikan oleh guru-guru, semuanya profesional yang terkenal dalam sektor ilustrasi. Mereka akan mencadangkan latihan dari pengalaman mereka sendiri dalam bidang masing-masing: naratif, trend, media baru, produk, Tekan, komik, dll.

Modul-modul ini akan dilengkapi dengan campur tangan, ceramah dan ceramah yang, kadang-kadang dan sepanjang kursus, akan diberikan oleh ilustrator kerja yang khusus dalam pelbagai bidang ilustrasi.

 • Modul I - Ilustrasi dalam akhbar.
 • Modul II - Ilustrasi trend.
 • Modul III - Ilustrasi kanak-kanak. Naratif dan kesusasteraan.
 • Modul IV - Pengiklanan. Kempen grafik.
 • Modul V - Ilustrasi ilmiah.
 • Modul VI - Pembungkusan.
 • Modul VII - Media dan format baru.
 • Modul VIII - Pasaran kerja.

PELUANG KERJAYA

Illustrator dalam bidang yang berbeza:

 • Tekan, naratif dan kesusasteraan
 • Teknikal dan saintifik
 • Fesyen dan trend baru
 • Pembungkusan dan Pengiklanan.

LEMBARAN FAKTA

Edit: Edisi ke-6

Kelayakan: Ijazah Sarjana Muda dalam Ilustrasi yang diiktiraf oleh Universidad de Vic-UCC. Pelajar tanpa un

Kredit: 30 ECTS

Tempoh sekolah: Kumpulan A: Dari 19 Oktober 2015 hingga Mei 2016. Kumpulan B: Dari 20 Oktober 2015 hingga Mei 2016. Penyampaian Projek Akhir: Jun 2016

Jadual waktu: Kumpulan A: Isnin dan Rabu dari 16h ke 19h. Kumpulan B: Selasa dan Khamis dari jam 16h ke 19h

Mod: Di tapak

Bahasa: Bahasa Sepanyol

Harga: 3480 €

Akses: Graduan. Ijazah Sarjana dalam Seni Rupa dan Reka Bentuk, dan yang berkaitan dengan kategori profesional berikut: reka bentuk dalaman, reka bentuk grafik, reka bentuk perindustrian dan seni yang digunakan untuk pakaian. Profesional dari sektor ini tanpa latihan khusus tetapi siapa yang boleh menunjukkan kepakaran profesional. Pemohon akan menjalani proses pemilihan untuk penerimaan kursus.

Pemerhatian: Kursus bahasa Sepanyol intensif untuk pelajar asing bersedia untuk memohon kepada Ijazah Sarjana (kursus pilihan). Dari 10 hingga 10 Oktober, 2; dari Isnin hingga Jumaat (4h / hari) - 395 €.

Program diajar dalam:
Sepanyol

Lihat 14 lagi program yang ditawarkan oleh Bau Design College of Barcelona »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Price
3,480
Ikut lokasi
Ikut tarikh