Read the Official Description

Ijazah Pascasiswazah dalam Pemikiran Inovasi dan Reka Bentuk

Inovasi dan pengantarabangsaan telah muncul sebagai strategi utama dalam konteks ekonomi semasa. Ekosistem dan strategi perniagaan baru timbul dalam proses peralihan paradigma dari reka bentuk produk kepada reka bentuk perkhidmatan.

Reka bentuk pengalaman memerlukan profesional yang berkemahiran tinggi dengan kecekapan strategik dan taktikal apabila memindahkan pelanggan / pengguna ke pusat proses rekabentuk dan strategi perniagaan.

Pemikiran Reka bentuk telah membolehkan pereka menjadi ejen perubahan dalam organisasi dan bertindak sebagai pengubah transformasi dalam cara baru ini bekerja, yang membolehkan inovasi dalam proses, produk, perkhidmatan, komunikasi dan strategi perniagaan.

Untuk itu, dan berdasarkan falsafah Permulaan Lean, teknik spesifik bagi peringkat yang berlainan dalam kitaran inovasi akan digunakan untuk Pembangunan Pelanggan, Cadangan Nilai, Reka Bentuk Perkhidmatan dan Proses Reka Bentuk Perniagaan. Teknik dan proses baru yang akan memungkinkan penjajaran visi perniagaan dan cadangan nilai dengan strategi dan prinsip pengalaman pelanggan.

MAKLUMAT UMUM LATIHAN

Untuk memperoleh alat dan pengetahuan untuk pengurusan inovasi untuk membangunkan produk, perkhidmatan, komunikasi dan model yang inovatif, dengan impak organisasi.

Untuk mempelajari teknik-teknik ini, dapatkan pengalaman dan membangunkan projek-projek sebenar dengan menggunakan metodologi Pemikiran Reka bentuk untuk merancang perkhidmatan dan model perniagaan baru (Reka Bentuk Perniagaan

SILIBUS

Kursus pascasiswazah ini dibahagikan kepada 4 modul, yang keempat ialah pembangunan Projek Penyelidikan Akhir untuk menamatkan kursus.

 • Modul I - Inovasi sebagai tuas untuk transformasi.
 • Modul II - Reka Bentuk Berfikir sebagai paradigma inovasi.
 • Modul III - Pemikiran Reka Bentuk Perancangan yang digunakan untuk Reka Bentuk Perkhidmatan.
 • Modul IV - Projek Akhir.

PELUANG KERJAYA

 • Pengurus Inovasi atau Perunding
 • Penyelidik Reka Bentuk
 • Pereka interaksi
 • Arkitek Maklumat
 • Pereka Visual
 • Prototaip UX
 • Perkhidmatan Pereka
 • Pereka Perniagaan

LEMBARAN FAKTA

Edit: Edisi Ketiga

Kelayakan: Ijazah Sarjana Muda dalam Inovasi dan Reka Bentuk Pemikiran yang diiktiraf oleh Universidad de Vic-UCC. Pelajar tanpa ijazah universiti akan menerima Diploma Pengajian Lanjutan Universiti.

Kredit: 30 ECTS

Tempoh sekolah: Mulai 20 Oktober 2015 hingga Mei 2016. Penyampaian Projek Akhir: Jun 2016

Jadual waktu: Selasa dan Khamis dari 19h hingga 22h

Mod: Di tapak

Bahasa: Bahasa Sepanyol

Harga: 3480 €

Akses: Graduan. Ijazah Sarjana dalam Seni Rupa dan Reka Bentuk, dan yang berkaitan dengan kategori profesional berikut: reka bentuk dalaman, reka bentuk grafik, reka bentuk perindustrian dan seni yang digunakan untuk pakaian. Profesional dari sektor ini tanpa latihan khusus tetapi siapa yang boleh menunjukkan kepakaran profesional. Pemohon akan menjalani proses pemilihan untuk penerimaan kursus.

Pemerhatian: Kursus bahasa Sepanyol intensif untuk pelajar asing bersedia untuk memohon kepada Ijazah Sarjana (kursus pilihan). Dari 10 hingga 10 Oktober, 2; dari Isnin hingga Jumaat (4h / hari) - 395 €.

Program taught in:
Sepanyol

See 14 more programs offered by Bau Design College of Barcelona »

Last updated June 13, 2018
This course is Campus based
Start Date
Okt. 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
3,480 EUR
By locations
By date
Start Date
Okt. 2019
Application deadline

Okt. 2019

Location
Application deadline
End Date