Ijazah Sains Bersekutu dalam Seni Kulinari
Riverside City College
Maklumat Utama
Lokasi kampus
Riverside, Amerika Syarikat
Bahasa
Inggeris
Format kajian
Di kampus
Tempoh
9 bulan
laju
Sepenuh masa
Yuran tuisyen
USD 435 *
Tarikh akhir permohonan
Minta maklumat
Tarikh mula paling awal
Minta maklumat
* kira-kira $2,500 untuk program ini
pengenalan
Program ini menyediakan individu untuk menyediakan cef profesional dan perkhidmatan hospitaliti yang berkaitan di restoran dan pertubuhan makanan komersial lain. Ini termasuk arahan dalam perancangan resipi dan menu, menyediakan dan memasak makanan, menyelia dan melatih bantuan dapur, pengurusan bekalan makanan dan sumber dapur, termasuk kawalan kos dan inventori, estetika penyediaan dan persembahan makanan, serta latihan dalam pelbagai jenis. masakan dan teknik masakan.
Had saiz kelas
- Kami hanya mampu menerima (35) pelajar sahaja.
Berapa lamakah program tersebut?
- Tiga sesi 12 minggu (kira-kira satu tahun) musim sejuk, musim bunga dan musim luruh
Apakah komitmen masa harian program masakan?
- Isnin: 8 pagi – 11:50 pagi
- Selasa hingga Jumaat: 8:00 pagi – 2:30 petang
Berapa banyak?
- Kira-kira $2,500 untuk program ini
Pemberitahuan status permohonan anda
- Anda akan dimaklumkan melalui e-mel dalam masa 15 hari perniagaan
Soalan? / Jadual Bengkel
- Menghadiri bengkel penerangan untuk mengetahui lebih lanjut tentang program masakan.
Galeri
Kemasukan
Biasiswa dan Pembiayaan
Sokongan Bantuan Kewangan untuk Matlamat Pendidikan Anda
Terdapat banyak jenis bantuan kewangan yang tersedia untuk anda di RCC . Permohonan Percuma untuk Bantuan Pelajar Persekutuan (FAFSA) atau Permohonan Akta Impian California diperlukan untuk kebanyakan borang bantuan kewangan. Jenis bantuan kewangan termasuk geran, biasiswa, pengecualian tuisyen dan pinjaman pelajar.
Geran Persekutuan
- Geran Federal Pell (Sebahagian daripada permohonan FAFSA)
- Geran Peluang Pendidikan Tambahan Persekutuan (FSEOG - Sebahagian daripada aplikasi FAFSA)
Geran Negeri California
- Janji Kolej California
- Program Cal Grant
- Geran Penyelesaian Kejayaan Pelajar
- Program Geran Chafee untuk belia angkat yang layak dan bekas belia angkat
- Program Anugerah Bantuan Pendidikan Pengawal Kebangsaan California (CNG EAAP)
Biasiswa Daerah Kolej Komuniti Riverside
Terdapat lebih 250 biasiswa tersedia untuk pelajar melalui Yayasan RCCD, dan hanya satu permohonan diperlukan untuk memohon. Jika anda seorang pelajar yang diterima masuk di RCC dan mempunyai alamat e-mel pelajar, anda boleh memohon biasiswa yang ditawarkan oleh Yayasan RCCD.
Biasiswa Pelajar Antarabangsa CGACC- RCC
Pelajar Antarabangsa di Riverside City College dialu-alukan untuk memohon Biasiswa CGACC- RCC . Biasiswa ini adalah dalam bentuk pengurangan yuran pengajian dianggarkan $1,250. Tarikh akhir permohonan untuk Biasiswa Pelajar Antarabangsa CGACC- RCC ialah 25 Julai, dan keputusan pelajar yang dipilih biasanya diumumkan selewat-lewatnya pada 6 Ogos.
Untuk layak menerima anugerah ini, pemohon mestilah pelajar antarabangsa baharu atau berterusan yang akan belajar sepenuh masa di salah satu kolej RCCD ( Riverside City College , Kolej Norco, atau Kolej Moreno Valley) dengan Visa Pelajar F-1 di semester musim gugur. Pelajar pindahan juga boleh memohon. Pelajar antarabangsa baharu yang memohon biasiswa mesti mempunyai permohonan pelajar antarabangsa RCC yang lengkap, menyerahkan semua dokumen yang diperlukan, dan menerima RCCD I-20.
Kurikulum
Associate of Science Degree
Ijazah Bersekutu Sains dalam Seni Kulinari akan dianugerahkan setelah melengkapkan keperluan ijazah, termasuk pendidikan am dan keperluan pengijazahan lain seperti yang diterangkan dalam katalog kolej.
Pathway Program ini akan membolehkan pelajar sepenuh masa menyelesaikan program ini dalam masa 9 bulan. Bagi pelajar yang memerlukan Pathway sambilan , sila berjumpa dengan kaunselor untuk mendapatkan maklumat lanjut.
Kursus yang Diperlukan (32 unit)
- CUL-20 --- Asas Penaik --- 2
- CUL-36 --- Pengenalan kepada Seni Kulinari --- 8
- CUL-37 --- Seni Masakan Pertengahan --- 8
- CUL-38 --- Seni Kulinari Lanjutan --- 8
- KIN-4 --- Pemakanan --- 3
- MAG-56 --- Pengurusan Perhubungan Manusia --- 3
Hasil Program
Setelah berjaya menamatkan program ini, pelajar seharusnya dapat:
- Tunjukkan perkhidmatan pelanggan yang dipelajari, tunggu kakitangan, dan pengetahuan sistem tempat jualan dalam suasana ruang makan yang bekerja.
- Gunakan prinsip keselamatan dan sanitasi yang betul dalam penerimaan, penyimpanan, penyediaan dan perkhidmatan makanan.
- Merumus menu menggunakan teknik reka bentuk menu, penukaran resipi bertulis, dan pengiraan kos makanan dan harga menu.
- Menunjukkan pengetahuan praktikal dan teori tentang kaedah memasak klasik dan kontemporari untuk makanan panas dan seni penaik/pastri.
- Tunjukkan pengetahuan praktikal tentang pemotongan pisau klasik. Gunakan kaedah memasak yang dipelajari untuk masakan antarabangsa.
- Menunjukkan kecekapan dalam kemahiran paip, penggunaan acuan, persembahan pinggan, dan teknik artistik lain yang digunakan dalam dapur palungan garde dan makanan panas, makanan sejuk dan persembahan pastri.