Ijazah Sarjana Pertanian dengan Pengurusan Pemakanan Tenusu

Umum

Penerangan Program

Industri tenusu UK menghadapi salah satu tempoh yang paling mencabar sehingga kini. Untuk menjalankan perniagaan yang berjaya, petani tenusu moden perlu menggabungkan pengetahuan saintifik dengan kemahiran pengurusan praktikal dan perniagaan untuk menghasilkan susu berkualiti tinggi sambil meminimumkan kos dan melindungi alam sekitar.

Terletak betul-betul terletak di daerah tenusu utama Cheshire, Reaseheath mempunyai reputasi kebangsaan untuk penyampaian latihan berkualiti dalam bidang pakar pengurusan susu lembu. Kursus unik ini akan membolehkan anda untuk membangunkan pemahaman mengenai prinsip-prinsip teknikal, ekonomi, undang-undang dan pengurusan yang berkaitan dengan perniagaan ladang tenusu, mengenal pasti kesan isu-isu alam sekitar dan etika dalam industri tenusu dan menawarkan kemahiran praktikal pakar yang berkaitan dengan pertanian tenusu.

Kursus ini merangkumi peluang untuk kerja kemahiran praktikal seperti pemangkasan kaki, latihan perubatan veterinar dan demonstrasi praktikal di ladang. Pelajar melakukan penempatan kerja minimum 10 minggu dan berpeluang untuk melawat lawatan ladang dan lawatan belajar di UK dan luar negara.

Ciri-ciri kursus:

 • Ladang kolej seluas 272 hektar menempatkan kawanan Reaseheath Holsteins daripada 260 keturunan Holsteins, ditambah stok muda.
 • Satu kawanan komersil 500 ekor kambing betina Utara Negara dan 120 anak lembu pembiakan yang ditempatkan dalam unit babi komersial kebajikan yang tinggi.
 • Kemudahan pengajaran standard industri bertaraf dunia.
 • Tanaman termasuk silase rumput, silase silase, lucerne, gandum dan barli.
 • 32/32 pesakit jalan keluar susu pesat.
 • Anaerobic Digester.

Apa yang akan saya pelajari?

Anda akan mendapat pelbagai kemahiran pengurusan dan pengetahuan akademik yang akan membantu anda memahami asas saintifik pertanian tenusu dan pengeluaran susu yang cekap, dan membolehkan anda membuat keputusan yang tepat untuk memberi manfaat kepada perniagaan anda.

Kursus ini dibahagikan kepada modul-modul yang dinyatakan di bawah yang telah disiapkan lebih dari 2 tahun.

Sesi kelas adalah jadual waktu selama dua hari berturut-turut.

Syarat kemasukan

 • Sekurang-kurangnya 64 mata UCAS
 • Tahap yang lebih baik termasuk Biologi (atau subjek yang berkaitan)
 • Atau kelayakan BTEC Tahap 3 (2 tahun) di Merit dalam subjek yang berkaitan
 • Akses kepada Diploma HE
 • Pelajar matang (berumur 21 tahun) akan dipertimbangkan secara individu dan pengalaman kerja yang substansial akan dipertimbangkan, serta, sebagai ganti kelayakan rasmi.

Sambung belajar

 • Laluan satu tahun untuk mendapatkan Perniagaan, Pembangunan dan Kepimpinan BSc (Hons) penuh.

Pilihan Kerjaya

 • Pengurusan kawanan susu
 • Perundingan ladang tenusu
 • Jualan tenusu dan pemasaran

Yuran tuisyen

Sebagai pelajar Pengajian Tinggi anda akan mempunyai dua kos utama untuk bertemu; Yuran tuisyen dan kos sara hidup.

Yuran pengajian sepenuh masa kami untuk pelajar UK dan EU yang memasuki Universiti sama ada 2017/18 atau 2018/19 adalah £ 7,860. Yuran ini dikenakan untuk setiap tahun akademik kursus dan ditetapkan oleh kolej setiap tahun.

Jika anda seorang pelajar antarabangsa atau untuk maklumat terkini mengenai yuran pengajian, lawati halaman pembiayaan pelajar di laman web kami .

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Located in rural Cheshire, our campus has top class, industry standard, teaching facilities but still retains its friendly, supportive atmosphere – a combination which delivers both academic excellenc ... Baca lebih lanjut

Located in rural Cheshire, our campus has top class, industry standard, teaching facilities but still retains its friendly, supportive atmosphere – a combination which delivers both academic excellence and student satisfaction. Baca Ringkas