Intensif program bahasa inggeris (IEP)

Texas A&M University Texarkana

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Intensif program bahasa inggeris (IEP)

Texas A&M University Texarkana

Intensive Program English (IEP)

Misi Kita

Misi Texas A & M University-Texarkana (Tamut) Intensive Program English (IEP) adalah sejajar dengan misi universiti itu, yang adalah untuk menyediakan peluang kepada pelajar untuk memperoleh pengetahuan, kebolehan dan kemahiran untuk menjadi pemimpin dalam profesion yang mereka pilih dan bersedia untuk peluang-peluang yang disediakan dalam persekitaran yang global.

Yang Program IEP Tamut ini bertujuan untuk menyediakan, pengalaman antarabangsa global untuk pelajar Tamut dan fakulti seperti yang ditunjukkan dalam misinya. Untuk pelajar dan ulama antarabangsa, program ini bertujuan untuk menawarkan akademik yang mencabar, menarik, dan pengalaman pendidikan ganjaran dengan menawarkan kualiti Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Kedua (ESL) pengajaran dan bantuan pelajar perkhidmatan. Melalui perhatian peribadi, Pentadbiran IEP kami dan fakulti berusaha untuk membantu pelajar peserta dalam membangunkan kemahiran bahasa, akademik dan profesional, yang akan membantu dalam pemerolehan kemahiran penyesuaian budaya yang diperlukan untuk berfungsi dan berjaya dalam masyarakat global di mana bahasa Inggeris adalah rendah bahasa komunikasi.

Penerangan Program

Yang Intensive Program English (IEP) menyediakan pelajar antarabangsa untuk berjaya dalam program akademik atau kerjaya profesional dengan menawarkan akademik yang mencabar, menarik, dan memberi ganjaran pengalaman pendidikan dan perkhidmatan sokongan pelajar. Ia menawarkan peluang untuk belajar dalam suasana kumpulan kecil dengan akses kepada semua sumber kampus. Program ini memberi tumpuan kepada pembangunan domain bahasa Inggeris perlu bagi komunikasi bertulis dan lisan yang berkesan dan bacaan kritikal dan mendengar. Ia juga menyasarkan penguasaan kajian dan penyelidikan kemahiran, serta komunikasi antara budaya cekap, yang diperlukan untuk perkembangan bahasa kedua yang optimum.

Keterangan Kursus

Yang IEP menawarkan kursus-kursus yang mempunyai perkembangan yang logik dari awal hingga pertengahan untuk maju ke tahap kolej persediaan. Permulaan, pertengahan, dan tahap maju memberi tumpuan kepada pembangunan kemahiran asas Bahasa Inggeris. Kursus menekankan kemahiran yang diperlukan untuk membangun komunikasi bertulis dan lisan yang berkesan. Arahan pada tahap ini meliputi kajian perbendaharaan kata, struktur bahasa, dan unsur-unsur penting dalam pembangunan empat kemahiran bahasa (membaca, menulis, mendengar, dan bercakap). peringkat College Preparatory dijangka terdiri terutamanya daripada pelajar mencari kemasukan penuh kepada program akademik universiti itu. Di peringkat kolej persediaan, pelajar terus membangunkan penguasaan bahasa Inggeris, dengan penekanan kepada kefasihan dan ketepatan. Kerja kursus di peringkat ini memberi tumpuan kepada kefahaman membaca teks akademik, penulisan akademik, dan pembangunan bacaan kritikal dan kemahiran mendengar. Ia juga mensasarkan penghalusan kemahiran belajar dan pembangunan pemikiran dan penyelidikan kemahiran kritikal.

Program Sorotan

 • Negara Pengajian: 8 minggu-syarat semasa musim panas, musim gugur (2 segi) dan spring (2 segi) dan 16 minggu-terms pada musim gugur dan pada semester musim bunga.
 • Tahap kemahiran: Bermula dengan tahap maju memberi tumpuan kepada pembangunan kemahiran bahasa Inggeris asas dan kolej persediaan mensasarkan pembangunan kemahiran bahasa Inggeris yang diperlukan untuk kemasukan ke program ijazah biasa. Pelajar ditempatkan ke peringkat berdasarkan markah ujian penempatan mereka.
 • Kelas kecil dengan fakulti yang berkelayakan memberi pengajaran 20 jam seminggu, Isnin hingga Jumaat, tunjuk ajar dan sokongan akademik peribadi.

Kursus Teras

Membaca dan perbendaharaan kata, Tatabahasa dan Penulisan, Communications. Kursus-kursus yang ditawarkan dalam tiga blok seperti berikut:

 • 08:00-09:15 Communications
 • 09:30 Reading am-10:45am dan perbendaharaan kata
 • 11:00 Grammar am-12:15pm dan Penulisan

PERUMAHAN

Yuran permohonan perumahan adalah $ 100. $ 100 Bayaran permohonan perumahan tidak akan dikembalikan. Universiti memerlukan semua pelajar tinggal di kampus kecuali pelajar memenuhi satu daripada pengecualian di bawah:

 • Telah mencapai usia 21 tahun sebelum hari kelas pertama kelas setiap semester (jatuh / musim bunga)
 • Telah melengkapkan 60 atau lebih jam kredit semester sebelum hari pertama kelas setiap semester (jatuh / musim bunga)
 • Didaftarkan di 9 atau kredit semester kurang jam untuk musim luruh atau musim bunga semester (pelajar mesti memfailkan pengecualian bagi setiap pendaftaran semester adalah 9 atau kurang jam kredit semester)
 • Tinggal bersama ibu atau bapa atau penjaga yang sah dalam 30 miles kampus
 • Berkahwin atau mempunyai anak tanggungan
 • pengecualian kesusahan diluluskan oleh Pejabat Residence Life

Pelajar tidak perlu memohon untuk perumahan sehingga surat tawaran dan semua dokumentasi perundangan bagi permohonan untuk visa telah diterima melalui pos.

This school offers programs in:
 • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Jan. 2019
Ogos. 2019
Duration
Tempoh
16 
Sepenuh masa
Locations
Amerika Syarikat - Texarkana, Texas
Tarikh mula : Jan. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh mula : Ogos. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Jan. 2019
Amerika Syarikat - Texarkana, Texas
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Ogos. 2019
Amerika Syarikat - Texarkana, Texas
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat