Juruteknik Kejuruteraan Kuasa (kelas Keempat)

Parkland College

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Juruteknik Kejuruteraan Kuasa (kelas Keempat)

Parkland College

Program Juruteknik Kejuruteraan Kuasa Politeknik Saskatchewan akan memberi anda alat dan pengetahuan yang anda perlukan untuk memulakan dalam bidang yang kompleks dan menarik ini. Tenaga Jurutera menyimpan panas pada musim sejuk dan lampu pada waktu malam. Mereka mengendalikan peti sejuk hospital, penyejuk industri, semua jenis dandang, pemampat, penjana, motor dan banyak lagi.

Di Pusat Perdagangan dan Teknologi Parkland College, anda akan mempelajari asas penjanaan kuasa dengan latihan praktikal dalam operasi dandang, kawalan elektrik dan instrumentasi, penyelenggaraan dan penggunaan alat. Anda akan membangunkan kemahiran menyelesaikan masalah dalam makmal praktikal, mendapatkan masa pembakaran dandang di makmal kuasa, dan pengalaman kerja industri dalam jangka kedua.

Walaupun kejuruteraan kuasa tidak diklasifikasikan sebagai perdagangan, ia adalah kerajaan yang dikawal selia dan diperakui oleh wilayah di mana anda tinggal dan bekerja. Ia dibahagikan kepada empat peringkat kemahiran dan latihan (Kelas Pertama adalah yang tertinggi). Gabungan pengalaman kerja dan penyelesaian kursus diikuti peperiksaan interprovincial yang ketat membolehkan seorang jurutera untuk maju dari satu kelas ke kelas yang lain.

Anda akan mengkaji bahan seragam kelas Empat Kelas sebagai persediaan untuk mencabar Peperiksaan Kelas Keempat interprovincial.

Graduan layak untuk mencabar peperiksaan wilayah untuk mendapatkan Sijil Kejuruteraan Penyejukan yang diperlukan untuk mengendalikan loji penyejukan besar di Saskatchewan. Graduan boleh terus masuk ke dalam tenaga kerja atau mendaftar dalam Kejuruteraan Kuasa Kelas Ketiga.

Kenapa College Parkland?

"Keuntungan mempunyai program kejuruteraan kuasa yang dijalankan secara tempatan melalui Parkland College boleh diukur dalam bentuk wang dan masa tetapi apa yang tidak boleh dikira adalah peluang untuk pulang ke rumah selepas kelas.

Kelebihan untuk syarikat seperti Louis Dreyfus Commodities, yang mengambil bahagian dalam program penempatan kerja, adalah untuk melihat terlebih dahulu pelajar sebagai pekerja berpotensi. Jurutera kuasa terakhir yang kami upah telah mempelajari perdagangannya di Parkland College, dan kini beliau berlatih untuk mendapatkan lesen Kelas Kedua. "

-Henry Bouchard
Bekas Ketua Jurutera, Louis Dreyfus Commodities, Yorkton

Peluang kerjaya

Graduan bersedia untuk bekerja sebagai jurutera kuasa atau pengendali proses dalam pelbagai tanaman industri dan pemanasan. Ini termasuk tumbuhan utiliti (kuasa), kilang penapis, hospital, pulpa dan kilang kertas, kilang bir, lombong, kilang pemprosesan gas, penaiktaraf minyak berat, kilang baja atau kilang kimia.

Syarat Kemasukan

  • Gred 12 dengan mana-mana Asas Matematik 30 atau Pra-Kalkulus 30 atau Matematik B30 sebelum tahun 2012 - Purata minima 65%. Kimia, Fizik, dan Matematik C30 adalah disyorkan.
  • Kemasukan khas.
  • Keperluan Bahasa Inggeris.
  • Bayaran permohonan tidak dapat dikembalikan: $ 60.00 (dalam talian) ATAU $ 90.00 (kertas).
This school offers programs in:
  • English
Parkland College

Tarikh Akhir Kemaskini November 8, 2017
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2018
Duration
Tempoh
32 
Sepenuh masa
Price
Harga
5,925 CAD
Locations
Kanada - Yorkton, Saskatchewan
Tarikh mula : Sept. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2018
Kanada - Yorkton, Saskatchewan
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat