KURSUS FOTOGRAFI DAN TEKS

GrisArt Escuela Superior de Fotografía

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

KURSUS FOTOGRAFI DAN TEKS

GrisArt Escuela Superior de Fotografía

Apa yang istimewa mengenai konjungsi imej fotografi dengan teks? Pada dasarnya, hubungan itu bergantung pada jenis teks dan gambar yang muncul serentak. Sekiranya kita memberi tumpuan kepada bidang seni, apakah ekspresi produk baru atau, sebaliknya, adakah ia menyebabkan kekeliruan? Apakah perbezaan dan persamaan yang ada di antara kedua-dua cara ini? Seperti yang dilihat oleh Michel Tournier, menggabungkan fotografi dan teks tidak seperti cuba mencampurkan air dengan api? Sebenarnya kita boleh intuit bahawa kedua-duanya begitu berbeza dan dengan banyak elemen biasa seperti dua saudara lelaki. Dalam apa jua keadaan, ia bertujuan bahawa ini adalah kursus di mana soalan-soalan lebih banyak daripada jawapan, kerana satu-satunya cara untuk mendekatkan hubungan antara kedua-dua cara ungkapan ini, adalah melalui persoalan yang tetap, melampaui tempat-tempat biasa.

Rupa-rupanya, fungsi imej adalah untuk menggambarkan tindakan yang berkembang dalam teks, sementara yang kedua harus menerangkan apa yang kita lihat di dalamnya; Dalam erti kata lain, imej itu sentiasa dibentangkan sebagai seni spasial, di depan teks, seni sementara, di mana pameran, penjelasan dan narasi timbul. Di luar pelengkap dasar ini, hubungan berkembang dalam hal imej fotografi disebabkan hubungan istimewa dengan kenyataan. Sama ada gambar adalah dokumen yang sebenar atau teks kesusasteraan hanya fiksyen. Sebaliknya, walaupun asalnya bergambar, fotografi mula bercakap tentang ruang untuk akhirnya menumpukan pada masa; dan persepsi ini adalah apa yang menarik ramai penulis sejak penampilan daguerreotype tersebut.

Kursus ini akan bermula, dalam setiap sesi, satu siri konsep komparatif untuk bergerak melalui pelbagai jenis persamaan fotografi dan teks, memerhatikan operasi interaksi dalam karya pelbagai penulis. Fundamental adalah kerja praktikal yang akan diminta kepada pembantu, dalam arti bahawa mereka terlibat dalam pertanyaan-pertanyaan yang dibangkitkan dan mereka membuat satu siri praktik ringkas di dalam dan di luar kelas.Tarikh Akhir Kemaskini June 13, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2018
Duration
Tempoh
Sambilan
Price
Harga
230 EUR
Locations
Sepanyol - Barcelona, Catalonia
Tarikh mula: Sept. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2018
Sepanyol - Barcelona, Catalonia
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat