KURSUS FOTOGRAFI DOKUMENTAR DAN PHOTOREPORT

GrisArt Escuela Superior de Fotografía

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

KURSUS FOTOGRAFI DOKUMENTAR DAN PHOTOREPORT

GrisArt Escuela Superior de Fotografía

Berkomunikasi, merangsang, mengejutkan dan mensintesis: ini adalah cabaran untuk mana-mana jurugambar yang khusus untuk komunikasi, tanpa mengira medium (akhbar, majalah khusus, arkib, penerbit ...) dan sokongan (kertas, video, televisyen atau Internet) kerja anda

Dengan Kursus Fotografi dan Fotoreporting Dokumentari ini, GrisArt membolehkan pemerolehan pengetahuan teoritikal, ekspresif, penyuntingan, kritikal dan sejarah yang diperlukan untuk membangunkan sepenuhnya sumber komunikatif yang kuat ini.

Di samping memfokuskan kepada aspek-aspek asas, seperti esei fotografi dan photonoticias, kursus ini akan menghasilkan genre tertentu (laporan perjalanan, antropologi, sosial dan konflik, sukan atau alam semula jadi) yang diajar oleh jurugambar pakar yang berbeza.

Di dalam bidang ini, semakin ramai, profesional mestilah seorang pakar yang mampu mencipta semula dirinya dan menyesuaikan diri dengan teknologi baru jika dia tidak mahu dipinggirkan daripada profesion yang sentiasa berubah. Untuk ini, anda perlu mempertimbangkan perkara berikut:

- Imej fotografi yang masih kosong bukan lagi satu-satunya sumber grafik. Jurugambar baru mesti menguasai dan memanfaatkan video, yang mana-mana kamera semasa menggabungkan. Ini membayangkan mengawal kod naratif dan kemungkinan teknikalnya.

- Kamera tradisional bukan lagi satu-satunya alat yang mampu menawarkan hasil yang baik. Peranti elektronik, seperti telefon bimbit, boleh menjadi cara yang sesuai untuk menyelesaikan situasi tertentu. Imej yang ditangkap boleh dilengkapkan dengan penyuntingan segera dan pemprosesan digital.

- Jurugambar mesti mengawal kualiti imej mereka dan dapat campur tangan pada mereka untuk meningkatkan ekspresi mereka. Untuk ini, mereka memerlukan pengetahuan tentang pemprosesan digital, yang membolehkan mereka bertindak di lapangan dengan cepat dan mempunyai kemungkinan untuk menyebarkan kerja mereka.

- Berhati-hati dengan perubahan radikal dan berterusan dalam bidang komunikasi, untuk mempertimbangkan globalisasi dan pengurusan rangkaian sosial sebagai peluang untuk menyebarkan karya seseorang.

GrisArt , menyedari keperluan untuk pengetahuan multimedia, menawarkan dalam kurikulumnya kemungkinan melengkapi latihan dengan kursus berikut: - Kursus Video untuk Jurugambar - Kursus Rawatan Imej DigitalTarikh Akhir Kemaskini June 13, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Okt. 2018
Duration
Tempoh
Sambilan
Locations
Sepanyol - Barcelona, Catalonia
Tarikh mula: Okt. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Okt. 2018
Sepanyol - Barcelona, Catalonia
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat