Kajian komunikasi

Umum

Penerangan Program

Pengajian Komunikasi dan Kewartawanan tumpuan program mengenai cara orang menggunakan mesej dan simbol untuk menjana makna, kritikan, dan berkaitan dengan satu sama lain dalam pelbagai konteks, budaya, saluran dan media. Menyediakan siasatan persembahan diri dan masyarakat kita, menghadiri kepada isu-isu kuasa dan kepelbagaian dan kerja-kerja kewartawanan, media, dan prestasi ke arah keadilan sosial menghasilkan; komunikasi dan kewartawanan adalah pelbagai disiplin yang berfungsi sebagai asas bagi pemahaman yang sentiasa berkembang bagaimana kita semua berkomunikasi dan berkongsi mereka pemahaman.

Pelajar boleh memindahkan sebagai Pengajian Komunikasi ATAU jurusan Kewartawanan ke peringkat universiti dan / atau menggunakan pendidikan sebagai latihan pengenalan untuk kerjaya dalam bidang sains sosial, media, kewartawanan, penyiaran, maklumat awam, penyelidikan media, analisis pendapat umum, kedudukan kakitangan kerajaan, dan multimedia berjenama terkenal.

Pengajian Komunikasi Pemindahan

AA-T Ijazah Pengajian Komunikasi adalah satu disiplin berdasarkan meluas yang termasuk pengucapan awam, massa dan komunikasi pengantara, kewartawanan, interpersonal, antara budaya, dan komunikasi kumpulan. Program ijazah membolehkan pelajar untuk menganalisis secara kritikal maklumat dan hujah, menilai dan membuat mesej lisan dan bertulis yang berkesan, menulis dan menyampaikan persembahan berkesan, dan merumuskan penyelesaian komunikasi kepada masalah dalam konteks profesional dan peribadi. program ijazah ini akan menyediakan pelajar untuk memindahkan Pengajian Komunikasi jurusan ke peringkat universiti serta menggunakan pendidikan mereka sebagai pengenalan kepada kerjaya dalam bidang seperti kewartawanan, perhubungan awam, pengumpulan dana, undang-undang, penyiaran, pengantaraan, sumber manusia, perhubungan pelanggan, pengurusan perniagaan, dan pendidikan. Bersekutu Sastera dalam Pengajian Komunikasi untuk ijazah Transfer (AA-T) menyediakan pelajar untuk memindahkan ke dalam sistem CSU untuk melengkapkan ijazah sarjana muda dalam Pengajian Komunikasi atau yang utama dianggap sama dengan kampus CSU. Pelajar memperoleh ijazah bersekutu untuk pemindahan dan memenuhi CSU pemindahan minimum syarat kemasukan yang dijamin diterima masuk dengan berdiri junior kepada sistem CSU, tetapi tidak ke kampus atau utama tertentu. Selepas pemindahan, pelajar akan dikehendaki melengkapkan tidak lebih daripada 60 unit ditetapkan tambahan untuk mendapat ijazah sarjana muda.

Untuk mendapatkan Associate dalam Sastera dalam Pengajian Komunikasi untuk ijazah Transfer, pelajar mesti melengkapkan 60 unit semester CSU boleh dipindah milik dengan purata nilai gred minimum 2.0, termasuk kedua-dua daripada yang berikut:

  • selesai semua kursus yang ditetapkan untuk utama dengan gred "C" atau yang lebih baik; dan
  • selesai corak California State University General Education Lebar (CSU GE) atau corak pendidikan Intersegmental General Transfer Kurikulum (IGETC).

Ia amat disyorkan bahawa, sebelum memindahkan, pelajar kursus yang memenuhi CSU Amerika Syarikat Sejarah, Perlembagaan dan keperluan Ideals tamat pengajian American lengkap. Dalam semua kes, pelajar perlu berjumpa dengan kaunselor untuk maklumat lanjut mengenai kemasukan universiti dan keperluan bagi pemindahan.

Kewartawanan Pemindahan

AA-T Ijazah Bersekutu Sastera Kewartawanan untuk Transfer (AA-T) program ijazah menyediakan pelajar dengan asas yang kukuh dalam Kewartawanan dengan melibatkan diri, penyelidikan, dan menghasilkan karya dalam pelbagai media diterima, kewartawanan (AP) dan gaya berasaskan prestasi. Bersekutu Sastera Kewartawanan untuk ijazah Transfer (AA-T) menyediakan pelajar untuk memindahkan ke dalam sistem CSU untuk melengkapkan ijazah Sarjana Muda dalam bidang Kewartawanan, Komunikasi dengan Kewartawanan atau kepekatan Pengajian Media, atau utama dianggap sama dengan kampus CSU. Pelajar memperoleh ijazah bersekutu untuk pemindahan dan memenuhi CSU pemindahan minimum syarat kemasukan yang dijamin diterima masuk dengan berdiri junior dalam sistem CSU itu. Pelajar juga diberi pertimbangan kemasukan keutamaan ke kampus CSU tempatan mereka tetapi tidak ke kampus atau utama tertentu. Selepas pemindahan, pelajar akan dikehendaki melengkapkan tidak lebih daripada 60 unit ditetapkan tambahan untuk mendapat ijazah sarjana muda.

Untuk mendapatkan Associate dalam Sastera dalam Kewartawanan untuk ijazah Transfer, pelajar mesti melengkapkan 60 unit semester CSU boleh dipindah milik dengan purata nilai gred minimum 2.0, termasuk kedua-dua daripada yang berikut:

  • selesai semua kursus yang ditetapkan untuk utama dengan gred "C" atau yang lebih baik; dan
  • selesai corak California State University General Education Lebar (CSU GE) atau corak pendidikan Intersegmental General Transfer Kurikulum (IGETC).

Ia amat disyorkan bahawa, sebelum memindahkan, pelajar kursus yang memenuhi CSU Amerika Syarikat Sejarah, Perlembagaan dan keperluan Ideals tamat pengajian American lengkap. Dalam semua kes, pelajar perlu berjumpa dengan kaunselor untuk maklumat lanjut mengenai kemasukan universiti dan keperluan bagi pemindahan.

Pengajian Komunikasi: Kepekatan General

AA atau Ijazah AS (Dahulu Pengajian Komunikasi - Kepekatan Lisan) AA / AS ijazah Pengajian Komunikasi - Kepekatan General memerlukan 27-28 unit utama. Dalam semua kes, pelajar perlu berjumpa dengan kaunselor untuk maklumat lanjut mengenai kemasukan universiti dan keperluan bagi pemindahan. Pelajar hendaklah memenuhi syarat-syarat utama yang berikut dengan gred "C" atau lebih baik, melengkapkan sekurang-kurangnya 60 unit semester ijazah berkenaan (12 yang mesti diselesaikan di Sierra College) dengan purata mata gred sekurang-kurangnya 2.0, dan seorang yang sempurna daripada tiga corak pendidikan umum berikut: Keperluan Sierra College Ijazah Bersekutu; corak Am Universiti California State Education Keluasan; atau Pendidikan Intersegmental General Transfer Kurikulum (IGETC).

Pengajian Komunikasi: Kepekatan Mass Communications / Multimedia

AA atau Ijazah AS (Dahulu Pengajian Komunikasi - Multimedia Kepekatan) AA / AS ijazah Pengajian Komunikasi, Komunikasi Massa / Multimedia Kepekatan memerlukan 27-29 unit utama. Pelajar hendaklah memenuhi syarat-syarat utama yang berikut dengan gred "C" atau lebih baik, melengkapkan sekurang-kurangnya 60 unit semester ijazah berkenaan (12 yang mesti diselesaikan di Sierra College) dengan purata mata gred sekurang-kurangnya 2.0, dan seorang yang sempurna daripada tiga corak pendidikan umum berikut: Keperluan Sierra College Ijazah Bersekutu; corak Am Universiti California State Education Keluasan; atau Pendidikan Intersegmental General Transfer Kurikulum (IGETC).

Pengajian Komunikasi: Design Grafik Kepekatan

AA atau Ijazah AS AA / AS ijazah Pengajian Komunikasi - Design Grafik Kepekatan memerlukan 26-27 unit utama. Pelajar hendaklah memenuhi syarat-syarat utama yang berikut dengan gred "C" atau lebih baik, melengkapkan sekurang-kurangnya 60 unit semester ijazah berkenaan (12 yang mesti diselesaikan di Sierra College) dengan purata mata gred sekurang-kurangnya 2.0, dan seorang yang sempurna daripada tiga corak pendidikan umum berikut: Keperluan Sierra College Ijazah Bersekutu; corak Am Universiti California State Education Keluasan; atau Pendidikan Intersegmental General Transfer Kurikulum (IGETC).

Program Pelajar Hasil Pembelajaran (PSLOs)

  • Melaksanakan berhubung dengan individu dan penonton dalam pelbagai konteks komunikasi
  • Mengiktiraf dan melibatkan budaya, kuasa, dan kepelbagaian pengalaman manusia dalam komunikasi
  • Mengkritik proses komunikasi simbolik dan hubungan melalui muka-ke-muka dan interaksi digital
  • Menghasilkan kerja-kerja media dan prestasi ke arah keadilan sosial
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Sierra College is a two year community college and offers a wide selection of associate degree programs, on-campus housing, guaranteed transfer agreements to California universities, affordable tuitio ... Baca lebih lanjut

Sierra College is a two year community college and offers a wide selection of associate degree programs, on-campus housing, guaranteed transfer agreements to California universities, affordable tuition, structured ESL classes and a great campus location. Baca Ringkas