Kajian Luar Negara Ecuador

Youth for Understanding USA

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Kajian Luar Negara Ecuador

Youth for Understanding USA

Ecuador penuh dengan budaya dan sejarah yang menarik - dari pulau-pulau di mana Darwin menemui evolusi ke peradaban Incan kuno. Temui warisan yang kaya ini sebagai pelajar pertukaran YFU dan anda akan memahami budaya Ecuador tanpa pelancong!

Sekilas

Beasiswa Tersedia

 • 7 - Epson America, Inc. Biasiswa Antarabangsa
 • 385 - Holcomb
 • 378 - The Scholarship Grand Forks Scheels
 • 314 - Biasiswa YFU Americas
 • 368 - Pemberian Komuniti YFU
 • 384 - Dana Bantuan Kewangan YFU

Keperluan Umur

Jatuh berlepas: 28 Februari 2000 - 30 Jun 2003. Berlepas musim: 29 Jun 1999 - 30 November 2002. Program Universiti: 1 Januari 1999 - 1 Januari 2001.

Pelajar yang tidak memenuhi syarat umur ini atau akan menamatkan sekolah menengah sebelum permulaan program mereka akan dipertimbangkan untuk kemasukan berdasarkan kes demi kes.

 • Bahasa: Bahasa Sepanyol. Kajian bahasa sebelumnya tidak diperlukan, tetapi pelajar dijangka bersedia dan bermotivasi untuk belajar bahasa Sepanyol.
 • Penempatan Keluarga Tuan Rumah: Pelajar akan ditempatkan dengan keluarga di bandar seperti Quito, Ambato, Cuenca, Riobamba, Latacunga dan Ibarra di rantau Sierra dan Santo Domingo, Machala, Portoviejo dan Manta di wilayah Costa.
 • Sekolah: Kalendar akademik di Ecuador berbeza mengikut wilayah. Pelajar tahun dan semester akan diletakkan di kawasan di mana kalendar akademik selaras dengan tarikh program YFU.
 • Perjalanan: YFU Ecuador menawarkan empat lawatan kebudayaan sepanjang tahun: Jungle, Ruta del Sol, Volcanoes, dan Kepulauan Galapagos. Perjalanan ini akan ditawarkan kepada pelajar dengan bayaran tambahan. Pelajar akan mempelajari lebih lanjut tentang lawatan ini pada orientasi ketibaan mereka di Ecuador.

Program Musim Panas

Temui Ecuador: Jika ekologi, biologi, antropologi atau Sepanyol menarik perhatian anda, menyertai peserta YFU lain dari seluruh dunia dalam program lima minggu ini di Ecuador. Anda akan hidup dengan keluarga tuan rumah Ecuador dan menikmati mendapat tahu budaya dari perspektif orang dalam. Hidup dengan keluarga memberi anda kesempatan untuk meneroka dan memahami budaya yang lain.

Pelancongan Kebudayaan: Perjalanan sehari ke tempat-tempat seperti bahagian penjajah Quito, pasaran asli asli di Otavalo dan garis khatulistiwa dimasukkan dalam program musim panas. Tur empat hari, tiga malam hutan hujan turut disertakan dengan aktiviti yang termasuk berkano dan memerhatikan monyet, reptil, tanaman eksotik dan hidupan liar lain di rantau ini. Pelajar juga akan belajar tentang hutan hujan dari pemandu tempatan yang terlatih. Sila ambil perhatian bahawa perjalanan hutan hujan hanya akan ditawarkan jika terdapat sekurang-kurangnya lima pelajar dalam program ini. Pelajar juga boleh memilih untuk melakukan lawatan ke Kepulauan Galapagos, yang merupakan lawatan lima hari yang membolehkan anda melawat pulau-pulau.

Orientasi: Pelajar akan mengambil bahagian dalam orientasi pra-berlepas setempat pada bulan Mei atau Jun. Apabila tiba di Ecuador, pelajar akan mempunyai orientasi sehari untuk membantu menyesuaikan diri dengan budaya baru. Pelajar juga akan mengambil bahagian dalam orientasi kemasukan semula sehari sebelum berlepas dari Ecuador sebagai cara untuk mencerminkan dengan pelajar pertukaran lain tentang pengalaman mereka.

Program Akademik

Ada keluarga tuan rumah yang menanti anda di Ecuador! Anda boleh memilih dari setahun, semester, musim panas, atau program universiti di negara yang indah ini!

Sekolah: Sistem sekolah tinggi Ecuador dibahagikan kepada tiga bidang: kajian sosial, sains biologi, dan matematik. Pelajar mengambil 13 hingga 14 kursus yang berkaitan dengan matlamat kerjaya mereka. Kebanyakan pelajar YFU memilih kajian sosial, tetapi anda boleh memilih bidang pengkhususan yang lain. Pelajar Ecuador biasanya belajar bahasa Inggeris supaya anda boleh berteman dengan membantu mereka dengan bahasa Sepanyol dan membantu mereka dengan bahasa Inggeris!

Ekstrakurikulum: Satu lagi cara terbaik untuk bertemu penduduk tempatan ialah untuk mengambil bahagian dalam aktiviti kurikulum dan peluang-peluang perkhidmatan di komuniti Ecuador anda! Salah satu cara pelajar dapat bertemu dengan orang lain di dalam komuniti adalah melalui sukarelawan, yang akan membantu para pelajar untuk mempelajari tentang budaya sebenar Ecuador. Pelajar biasanya sama-sama sukarelawan selama sebulan ketika di sekolah atau boleh mengharapkan untuk menjadi sukarelawan selama satu bulan semasa istirahat sekolah mereka.

Maklumat tambahan

Pelancongan Pilihan: Anda akan mempunyai beberapa peluang untuk melihat lebih banyak Ecuador - hutan, pantai, gunung berapi, bahkan Kepulauan Galapagos! Perjalanan ditawarkan berbeza, bergantung kepada program; pelajar semester jatuh dapat melawat hutan hujan dan Ruta del Sol, pelajar semester musim bunga boleh melawat Ruta del Sol, gunung berapi, dan Kepulauan Galapagos, dan pelajar tahun mempunyai peluang untuk pergi ke semua lawatan ini! Perjalanan diatur melalui YFU Ecuador dan agensi pelancongan Ecuador. Harga boleh berubah, tetapi YFU Ecuador menganggarkan harga berikut untuk perjalanan: Jungle ($ 420), Ruta del Sol ($ 500), Volcanoes ($ 580), Kepulauan Galapagos ($ 1850).

Orientasi: Semua pelajar yang memohon untuk program semester atau tahun mesti tersedia untuk Orientasi Pra-Kebangsaan Nasional 3 hari yang wajib, yang biasanya berlaku pada pertengahan bulan Julai atau awal Disember. Orientasi ini adalah sebahagian daripada program yang bertujuan untuk menyediakan pelajar pengalaman mereka di luar negara. Apabila tiba di Ecuador, pelajar akan mengambil bahagian dalam orientasi ketibaan selama tiga hari untuk membantu meringankan peralihan mereka dalam budaya baru mereka. Terdapat juga orientasi pertengahan tahun untuk pelajar tahun dan orientasi kemasukan satu hari untuk semua pelajar. Semua kos orientasi dimasukkan ke dalam program tuisyen.

Program Universiti

Graduan sekolah tinggi dijemput untuk menghabiskan tahun jurang di Ecuador! Pelajar program universiti menghadiri kursus di ITHI Tecnologico Internacional di Quito, ibu negara. Pelajar masih hidup dengan keluarga tuan rumah Ecuador tempatan. Di sekolah, setiap pelajar akan mengambil kursus berikut semasa semester pertama: Ekspresi Lisan, Pertumbuhan Manusia, dan Pembangunan, Matematik Asas, Pejabat / IT, Pentadbiran Am, Teori Pelancongan, Pelancongan Geografi Universal, Geografi Pelancong Ecuador 1, Seni Ecuador 1, dan Panduan Teknikal 1. Kelas-kelas semester kedua adalah seperti berikut: Perangkaan, Matematik Kewangan, Perakaunan Am, Antropologi, Geografi Pelancong Ecuador 2, Seni Ecuador 2, Panduan Teknikal 2, Seni Universal dan Flora Ecuadorian. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai program unik ini, hubungi info@yfu.org!

Program Sukarelawan

Para sukarelawan YFU di Ecuador mempunyai peluang untuk memberi kembali kepada komuniti tuan rumah mereka, semuanya semasa sedang direndam dalam budaya dan bahasa Ecuador! Pelajar dalam program kerja sosial tidak menghadiri sekolah di Ecuador, tetapi sukarela dengan organisasi perkhidmatan. Para pelajar dialu-alukan untuk menunjukkan pilihan sukarela mereka, tetapi penempatan sukarelawan yang paling biasa di Ecuador sedang bekerja dengan anak berpendapatan rendah. Pelajar YFU mengenai program kerja sosial ditempatkan dengan keluarga tuan rumah di Quito, ibukota Ecuador. Program ini juga termasuk 90 jam pengajaran bahasa Sepanyol. Untuk maklumat lanjut, hubungi info@yfu.org!

Maklumat penting

Sekiranya berlaku kecemasan perubatan, YFU Ecuador menghendaki setiap pelajar mempunyai kad kredit yang sah atas namanya. Visa dan MasterCard diterima secara meluas. Hospital di Ecuador tidak menerima kad insurans, jadi pelajar perlu membawa kad kredit dengan mereka pada setiap masa. Juga, sekolah-sekolah di Ecuador adalah ketat dalam hal penampilan fizikal. Sekolah tidak akan menerima pelajar yang mempunyai dreadlocks, tindikan atau memakai pakaian robek. Pelajar lelaki mesti bersedia untuk menjaga rambut mereka pendek!

Tuisyen merangkumi

 • Penempatan dengan keluarga tuan rumah yang dipilih dengan teliti
 • Pendaftaran di sekolah menengah Ecuador tempatan (tidak termasuk program musim panas)
 • Pemindahan lapangan terbang
 • Perjalanan domestik dan antarabangsa
 • Semua orientasi pra-berlepas dan selepas kedatangan
 • Sokongan pra-program oleh kakitangan YFU terlatih
 • Sokongan dari Wakil Kawasan Ekuador YFU semasa dalam program
 • Insurans Komprehensif

Kos tambahan: YFU akan menampung kos pendaftaran sekolah dan yuran pengajian, tetapi pelajar bertanggungjawab untuk membeli buku teks, pengangkutan ke dan dari sekolah (USD $ 35-60 sebulan) dan bahan lain seperti pakaian seragam (sekitar $ 200). Terdapat juga yuran pendaftaran visa (sekitar USD $ 55) yang akan dibayar semasa ketibaan di Ecuador. Program tuisyen tidak termasuk wang perbelanjaan peribadi. YFU Ecuador mengesyorkan bahawa pelajar merancang untuk kira-kira $ 200 untuk setiap bulan bahawa mereka berada dalam program ini.

Tarikh Permohonan

Tarikh akhir permohonan untuk semua program berlepas musim sejuk dan musim bunga (Januari-Mac) adalah 1 Oktober . Tarikh akhir untuk memohon biasiswa ialah 1 Disember . Tarikh akhir untuk semua musim panas atau jatuh program berlepas (Jun-September) adalah 15 Mac . Program boleh mengisi sebelum tarikh akhir, jadi kami menggalakkan penyerahan awal!

This school offers programs in:
 • Sepanyol


Tarikh Akhir Kemaskini January 22, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
1 - 2 
Sepenuh masa
Price
Harga
12,995 USD
Program semester
Locations
Amerika Syarikat - Washington, District of Columbia
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Amerika Syarikat - Washington, District of Columbia
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat