Kajian Luar Negara Republik Czech

Youth for Understanding USA

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Kajian Luar Negara Republik Czech

Youth for Understanding USA

Kaya dengan sejarah, Republik Czech adalah negara kecil yang banyak ditawarkan. Dari tapak-tapak warisan yang indah ke kampung-kampung yang menawan, anda akan dapati keindahan negara dalam masyarakat yang hangat dan ramah serta budaya yang bersemangat. Cuba belajar bahasa Czech, dan jangan ketinggalan masakan yang lazat!

Sekilas

Beasiswa Tersedia

 • 385 - Holcomb
 • 368 - Pemberian Komuniti YFU
 • 384 - Dana Bantuan Kewangan YFU

Keperluan Umur

Berlepas musim bunga: 1 Ogos 1999 - 1 Disember 2002. Berangkat jatuh: 1 Februari 2000 - 1 Ogos 2003.

Pelajar yang tidak memenuhi syarat umur ini atau akan menamatkan sekolah menengah sebelum permulaan program mereka akan dipertimbangkan untuk kemasukan berdasarkan kes demi kes.

 • Bahasa: Czech. Kajian bahasa terdahulu tidak diperlukan. Kursus bahasa ditawarkan untuk tambahan € 200, yang merangkumi 22 pelajaran peribadi di seluruh program.
 • Penempatan Keluarga Tuan Rumah: Pelajar ke Republik Czech biasanya ditempatkan di bandar-bandar kecil, tetapi mungkin juga tinggal di kota-kota atau di desa.
 • Sekolah: Sekolah bermula pada awal September dan berakhir pada awal bulan Julai. Pada umumnya terdapat percutian musim luruh tiga hari, percutian lapan hingga sepuluh hari, percutian musim semi satu minggu pada bulan Februari atau Mac, dan percutian musim panas dua bulan dari Julai hingga awal September.
 • Perjalanan: Pelajar akan berpeluang melawat pelbagai bandar dan bandar di seluruh Republik Czech, termasuk Olomouc, Pilsen, dan Prague. Perjalanan akan berbeza-beza.

Program Akademik

Sepanjang masa anda di Republik Czech, anda akan tinggal bersama keluarga tuan rumah dan menghadiri sekolah menengah tempatan. Sebahagian daripada pengalaman anda ialah:

Sekolah: Pelajar biasanya ditempatkan di sekolah tinggi akademik yang dipanggil Gimnázium, yang menawarkan subjek seperti matematik, biologi, sejarah, bahasa, dan kesusasteraan. Sekolah bermula pukul 8 pagi dan selesai pada pukul 3 petang setiap hari, dan kelas diadakan setiap hari dalam seminggu kecuali hari Sabtu dan Ahad. Pelajar mengambil purata kira-kira 30 pelajaran seminggu dan setiap pelajaran berlangsung selama 45 minit. Di Republik Czech, pelajar tidak memakai pakaian seragam ke sekolah.

Program Khas

Program Muzik Lanjutan: Pelajar akan didaftarkan di sekolah menengah dan akan menghadiri "sekolah asas seni" pada sebelah petang. "Sekolah asas Seni" adalah sistem pendidikan seni yang unik yang mempunyai sejarah panjang di Republik Czech, dan para pelajar dapat memilih dari pelbagai instrumen musik, berpartisipasi dalam ruang, atau mendapatkan pendidikan teoritis. Instrumen boleh disewa, tetapi anda juga boleh membawa anda sendiri.

Program Tarian: Pelajar akan mengalami budaya unik kebudayaan sekolah tinggi Czech, di mana anda tidak hanya akan belajar tarian tarian seperti jive, waltz, cha-cha, rumba, dan polka, tetapi anda juga akan mendapat pengenalan kepada tingkah laku yang baik semasa acara gala dan peristiwa serupa. Jadual pelajaran bergantung kepada tahap pelajar. Pemula adalah dialu-alukan!

Program Bilingual: Dalam Tahun Bilingual Bahasa Czech, pelajar dijamin penempatan di sekolah menengah dengan pelajaran yang diadakan dalam bahasa Inggeris. Dalam Tahun Bilingual Prague, pelajar dijamin penempatan di sekolah Inggeris di Prague, serta penempatan keluarga tuan rumah di Prague atau pinggirannya. Anda boleh melawat laman web sekolah di sini untuk mendapatkan maklumat lanjut.

Program Vokasional: Program Tahun Vokasional merangkumi penempatan di sekolah vokasional Czech, dengan fokus dipilih oleh pelajar dalam kraf, pedagogi / kerja sosial, teknikal, atau IT.

Maklumat tambahan

Orientasi: Pelajar yang berada di Republik Czech untuk program selama setahun diperlukan untuk menghadiri orientasi pertengahan tahun. Semasa orientasi empat hari ini, para pelajar boleh mengharapkan untuk mempelajari cara bermain ski di pergunungan Ceko sebagai sebahagian daripada penginapan selama empat hari mereka. YFU Republik Czech mengesyorkan agar anda mendapat vaksin terhadap encephalitis yang dilahirkan pada tikus sebelum keberangkatan anda.

Pelancongan Pilihan: Sepanjang program, terdapat peluang untuk pelajar mengambil bahagian dalam perjalanan budaya pilihan dengan kos tambahan kepada pelajar. Contoh perjalanan termasuk lawatan sehari ke Prague atau perjalanan ke luar bandar.

Tuisyen merangkumi

 • Penempatan dengan keluarga tuan rumah yang dipilih dengan teliti
 • Pendaftaran di sekolah tinggi Czech tempatan
 • Pemindahan lapangan terbang
 • Perjalanan domestik dan antarabangsa
 • Semua orientasi pra-berlepas dan selepas kedatangan
 • Sokongan pra-program oleh kakitangan YFU terlatih
 • Sokongan dari YFU Wilayah Republik Czech semasa di program
 • Insurans Komprehensif

Kos tambahan: Bayaran yang berkaitan dengan permohonan visa dan permit kediaman tidak termasuk dalam program tuisyen YFU. Permit kediaman anda akan menelan belanja lebih kurang € 100. Makan siang sekolah boleh ditawarkan di sekolah menengah anda, yang akan menelan belanja sekitar € 25 sebulan. Kos pengangkutan ke dan dari sekolah dan buku pelajaran tidak termasuk dalam tuisyen program anda. Wang perbelanjaan peribadi tidak termasuk dalam tuisyen program. Pelajar dalam program Tarian perlu membeli atau membawa peralatan tarian mereka sendiri.

Tarikh Permohonan

Tarikh akhir permohonan untuk semua program berlepas musim sejuk dan musim bunga (Januari-Mac) adalah 1 Oktober . Tarikh akhir untuk memohon biasiswa ialah 1 Disember . Tarikh akhir untuk semua musim panas atau jatuh program berlepas (Jun-September) adalah 15 Mac . Program boleh mengisi sebelum tarikh akhir, jadi kami menggalakkan penyerahan awal!

This school offers programs in:
 • Czech


Tarikh Akhir Kemaskini January 22, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
1 - 2 
Sepenuh masa
Price
Harga
13,995 USD
Program semester
Locations
Amerika Syarikat - Washington, District of Columbia
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Amerika Syarikat - Washington, District of Columbia
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat