Kajian Luar Negeri Chile

Youth for Understanding USA

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Kajian Luar Negeri Chile

Youth for Understanding USA

Mahu pergi ke hujung Bumi? Anda mungkin meneroka Antartika dengan glasiernya, keajaiban botanik di Kepulauan Juan Fernandez, atau Pulau Paskah dengan patung-patung gergasinya yang terkenal, Moai.

Sekilas

Beasiswa yang ada

 • 385 - Holcomb
 • 368 - Pemberian Komuniti YFU
 • 384 - Dana Bantuan Kewangan YFU

Keperluan Umur

Berlepas musim bunga: 1 Januari 2000 - 1 Januari 2003. Jatuh berlepas: 1 Ogos 2000 - 1 Ogos 2003. Universiti: 1 Ogos 1994 - 1 Ogos 2000.

Pelajar yang tidak memenuhi syarat umur ini atau yang akan lulus dari sekolah menengah sebelum permulaan program mereka akan dipertimbangkan untuk kemasukan berdasarkan kes demi kes.

 • Bahasa: Bahasa Sepanyol. Kajian bahasa terdahulu tidak diperlukan tetapi disyorkan.
 • Penempatan Keluarga Tuan Rumah: Di seluruh negara. Pelajar jarang diletakkan di pusat bandar besar.
 • Sekolah: Mac hingga Julai dan Julai hingga Disember, dengan percutian musim panas dari Januari hingga Mac.
 • Perjalanan: Pelajar mempunyai pilihan untuk mengadakan lawatan selama 10 hari di selatan Chile, yang melawat 10 bandar dan kampung yang berbeza dan berakhir dengan penginapan selama 3 hari di Santiago.

Program Akademik

Semasa masa anda di Chile, anda akan tinggal bersama keluarga tuan rumah dan menghadiri sekolah tempatan. Sebahagian daripada pengalaman pertukaran anda adalah:

Sekolah: Kebanyakan pelajar menghadiri sekolah swasta dan ditempatkan pada tahun ketiga pelajaran sekolah menengah. Kursus-kursus di mana-mana jenis sekolah pada umumnya diwajibkan supaya anda tidak akan mempunyai fleksibiliti yang besar ketika datang untuk memilih kelas. Pelajar akan mempelajari bahasa Sepanyol, matematik, sejarah, sains, muzik, seni dan pendidikan jasmani.

Kegiatan Ekstrakurikuler: Kebanyakan sekolah menengah Chile tidak menawarkan aktiviti ekstrakurikuler. Walau bagaimanapun, pelajar YFU digalakkan menyertai sukan, kelab, atau pasukan di komuniti tempatan mereka untuk terlibat dan bertemu penduduk setempat.

Tawaran Program Khas: YFU Chile menawarkan perjalanan 10 hari ke selatan Chile pada bulan April. Dalam perjalanan ini, pelajar mengembara dengan bas ke 10 bandar atau kampung yang berlainan dan mempunyai peluang untuk meneroka tapak budaya dan bersejarah dan menghargai budaya, makanan dan tradisi Chile. Perjalanan ini berakhir dengan penginapan 3-hari di Santiago, ibukota Chile dan bandar terbesar. Perjalanan ini ditawarkan kepada pelajar dengan bayaran tambahan, dan kos ini termasuk pengangkutan, makanan, penginapan, dan bayaran masuk ke mana-mana lawatan tapak kumpulan. Pelajar akan mengetahui lebih lanjut mengenai perjalanan ini selepas ketibaan di Chile.

Program muzik

Pelajar yang menghadiri program muzik di Chile akan mendapat faedah menghadiri mata pelajaran akademik teras pada waktu pagi, dan kursus muzik khusus pada waktu petang. Ini mungkin termasuk komposisi, atau kursus khusus untuk satu instrumen. Pelajar perlu mengemukakan maklumat tentang latar belakang muzik mereka dengan permohonan mereka dan akan mengambil peperiksaan kemasukan semasa ketibaan di sekolah Chile mereka.

Program Universiti

Lulusan sekolah menengah dijemput untuk mengalami semua yang ditawarkan oleh universiti Chile! Pelajar di universiti ini menghadiri Universidad Catolica del Norte (UCN). Pelajar YFU di UCN dapat memilih kursus yang menarik minat mereka dari pelbagai kelas dan kerjaya yang ditawarkan secara tradisional dalam dua tahun pertama pendidikan sarjana muda di Chile. Program ini juga termasuk kursus bahasa Sepanyol yang ditawarkan melalui universiti, tetapi pelajar harus tiba di Chile dengan sekurang-kurangnya pengetahuan asas bahasa Sepanyol. Tuisyen untuk universiti dimasukkan ke dalam program tuisyen YFU. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang ini, hubungi info@yfu.org!

Tuisyen merangkumi

 • Penempatan dengan keluarga tuan rumah yang dipilih dengan teliti
 • Pendaftaran di sekolah menengah atau universiti tempatan Chile
 • Pemindahan lapangan terbang
 • Perjalanan domestik dan antarabangsa
 • Semua orientasi pra-berlepas dan selepas kedatangan
 • Sokongan pra-program oleh kakitangan YFU terlatih
 • Sokongan dari YFU Chile Area Representative semasa program
 • Insurans Komprehensif

Kos Tambahan: YFU akan membayar yuran pendaftaran dan tuisyen untuk pendaftaran di sekolah, tetapi pelajar mesti menampung kos buku teks, pakaian seragam, yuran aktiviti, dan pengangkutan. Program tuisyen tidak termasuk wang perbelanjaan peribadi. YFU Chile mengesyorkan bahawa pelajar merancang untuk kira-kira $ 250 untuk setiap bulan bahawa mereka berada dalam program ini.

Maklumat tambahan

Orientasi: Semua pelajar yang memohon untuk program semester atau tahun mestilah tersedia untuk Orientasi Pra-Kebangsaan Nasional 3 hari mandatori, yang biasanya berlaku pada pertengahan bulan Julai. Orientasi ini adalah sebahagian daripada program yang bertujuan untuk menyediakan pelajar pengalaman mereka di luar negara. Semua pelajar akan mengambil bahagian dalam orientasi pra-berlepas setempat pada bulan Mei atau Jun. Apabila tiba di Chile, pelajar akan mempunyai kedatangan, pertengahan tahun, dan orientasi kemasukan semula untuk bertemu dengan pelajar pertukaran lain dari seluruh dunia dan mencerminkan pengalaman mereka.

Maklumat Visa: Maklumat mengenai visa dan proses imigresen lain akan disediakan semasa pendaftaran. Untuk mengetahui lebih lanjut, anda boleh melayari laman web kedutaan di sini: http://www.chile-usa.org/

"Nama saya Michelle Saya dari Albuquerque, New Mexico Saya belajar di luar negara di Santiago, Chile pada musim gugur tahun 2014. Saya tinggal bersama ibu bapa tuan rumah saya dan dua adik perempuan remaja, dan saya menghadiri sekolah Katolik swasta. keluarga yang berbeza dan persekitaran persekolahan adalah mencabar, tetapi saya mengatasi halangan-halangan ini. Secara keseluruhan, saya mempunyai masa yang baik untuk menjelajah negara, membuat kawan-kawan baru, dan menemui keluarga kedua. Saya tidak sabar untuk kembali ke Chile! "- Michelle, Chile 2014

Tarikh Permohonan

Tarikh akhir permohonan untuk semua program berlepas musim sejuk dan musim bunga (Januari-Mac) adalah 1 Oktober . Tarikh akhir untuk memohon biasiswa ialah 1 Disember . Tarikh akhir untuk semua musim panas atau jatuh program berlepas (Jun-September) adalah 15 Mac . Program boleh mengisi sebelum tarikh akhir, jadi kami menggalakkan penyerahan awal!

This school offers programs in:
 • Sepanyol


Tarikh Akhir Kemaskini January 22, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
1 - 2 
Sepenuh masa
Price
Harga
12,995 USD
Program semester
Locations
Amerika Syarikat - Washington, District of Columbia
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Amerika Syarikat - Washington, District of Columbia
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat