Kajian Luar Negeri Estonia

Youth for Understanding USA

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Kajian Luar Negeri Estonia

Youth for Understanding USA

Negara yang paling ramai penduduk di Eropah mempunyai kadar celik huruf kedua tertinggi di dunia. Salah satu daripada tiga Bangsa Liga Baltik, Estonia mempunyai pantai yang indah dan kawasan berhutan yang ditawarkan, dan sebagai pelajar YFU, anda akan dapat mengalaminya!

Sekilas

Beasiswa Tersedia

 • 385 - Holcomb
 • 368 - Pemberian Komuniti YFU
 • 384 - Dana Bantuan Kewangan YFU

Keperluan Umur

Jatuh berlepas: 15 Februari 2000 - 16 Ogos 2003. Berlepas musim bunga: 5 Julai 1999 - Januari 2003.

Pelajar yang tidak memenuhi syarat umur ini atau akan lulus dari sekolah menengah sebelum permulaan program mereka akan dipertimbangkan untuk kemasukan berdasarkan kes demi kes.

 • Bahasa: Estonia. Kajian bahasa terdahulu tidak diperlukan. Pelajar juga boleh ditempatkan dengan keluarga berbahasa Rusia.
 • Penempatan Keluarga Tuan: Keluarga tuan rumah YFU tinggal di kawasan luar bandar, pinggir bandar, atau bandar, termasuk bandar-bandar seperti Tartu, Tallinn, dan bandar-bandar lain.
 • Sekolah: Bermula pada awal September dan berakhir pada awal bulan Jun, dengan rehat pada bulan Oktober, pada Krismas, dan pada bulan Mac. Hari sekolah bermula pada pukul 8 pagi dan berakhir sekitar pukul 3 petang

Program Akademik

Sepanjang masa anda di Estonia, anda akan tinggal bersama keluarga tuan rumah dan menghadiri sekolah tempatan. Sebahagian daripada pengalaman anda ialah:

Sekolah: Sekolah di Estonia menekankan prestasi akademik peringkat tinggi. Pelajar YFU biasanya diletakkan dalam kelas 10 atau 11 mengikut usia dan kepentingan mereka. Suasana kelas adalah formal dan pelajar merawat guru mereka dengan penuh hormat, tetapi jika anda bersedia bekerja keras, guru gembira dapat membantu anda mengembangkan kemahiran anda! Anda akan mengambil kelas di peringkat menengah atas dalam pelbagai subjek, termasuk Estonia, matematik, sejarah, biologi, muzik, seni, dan sukan.

Pelajar pertukaran YFU ke Estonia juga berpeluang menghadiri program khas yang memberi tumpuan kepada Seni, Filem dan Media, Muzik, Alam, atau Teater. Bagi setiap program ini, pelajar akan menghadiri sekolah menengah tradisional dan mengambil kursus dalam pengkhususan mereka yang dipilih.

Program Seni: Program seni ini sangat sesuai untuk pelajar yang sangat berminat dengan seni rupa. Pengrajin kayu artistik dan bekerja dengan tekstil, ambar, kulit, dan batu sangat popular dan tersedia sebagai khusus di banyak sekolah di seluruh Estonia. Dalam program seni khas, anda akan menghadiri sekolah menengah awam yang berfokus pada seni, atau anda akan menghadiri sekolah menengah biasa dan mengambil kelas petang di sekolah seni khas. Anda akan mengambil mata pelajaran umum (seperti bahasa Estonia, biologi, sejarah, dll.) Serta memilih dari pelbagai pelajaran seni, yang biasanya berlaku sekurang-kurangnya 10 jam seminggu. Anda akan dapat mengkaji subjek seperti sejarah seni, lukisan, lukisan, seni grafik, seramik, reka bentuk tekstil, seni kulit, pemulihan kayu, besi dan banyak lagi. Sila hantar gambar sekurang-kurangnya enam keping karya seni anda sebelum ini dengan permohonan anda.

Filem dan Media: Beberapa sekolah tinggi mempunyai program khas untuk Media dan Filem, di mana pelajar dapat mempelajari teori dan amalan membuat filem. Di sekolah, anda akan mempunyai kurikulum biasa selain mata pelajaran tambahan yang difokuskan pada media dan filem seperti reka bentuk komputer , fotografi, sejarah pembikinan filem, dan pembuatan filem. Pelajar juga boleh mendapatkan peluang untuk menjadi sukarelawan untuk festival filem terbesar di Estonia, dan di beberapa bandar menyertai kelab filem selepas sekolah di pusat belia tempatan. Pelajar perlu mengemukakan contoh kerja filem mereka sebelum ini atau surat motivasi untuk mengambil bahagian dalam program ini.

Muzik: Pelajar akan menghadiri sekolah tinggi yang memfokuskan muzik dan muzik yang dianjurkan dalam dua kitaran - satu untuk pendidikan akademik dan satu untuk muzik. Tahap pendidikan muzik adalah sangat tinggi, dan kajian akan terdiri daripada subjek seperti teori muzik , instrumen, solfeggio, dan audisi prestasi, atau penyertaan dalam koir dan orkestra. Sila kemukakan sekurang-kurangnya satu CD dengan contoh-contoh tahap muzik anda, serta penerangan bertulis mengenai kajian muzik dan pengalaman anda, bersama-sama dengan permohonan anda.

Alam: Lebih dari 50% dari Estonia dilindungi di hutan, dan negara mempunyai lebih daripada 1,000 tasik! Estonia menawarkan pencinta alam yang landskap yang murni dan tidak disentuh untuk diterokai. Program tahun inovatif ini menawarkan para pelajar banyak peluang untuk belajar dan menghargai persekitaran negara Baltik ini. Sebagai tambahan kepada program akademik yang tetap, pelajar akan mengambil lawatan lapangan setiap bulan ke pelbagai lokasi di seluruh Estonia dan pulau-pulaunya. Anda bukan sahaja akan menghargai keindahan alam semulajadi Estonia, tetapi anda juga akan belajar tentang masalah alam sekitar yang dihadapi negara. Ini adalah program yang sempurna untuk pencinta alam semula jadi yang mencabar!

Aktiviti tentara (bergantung cuaca) yang ditawarkan untuk program Nature termasuk pengangkut Ahja dan Sungai Vohandu; melawat pulau Piirissaar, hutan perawan Alutaguse, Taman Tambang Lama Shale di Kohtla-Nomme, Taman Negara Lahemaa, Alam Semula Jadi Alam-Pedja, Ladang Ikan Polula, dan semenanjung Noarootsi; ski di Korvemaa; mengambil jalan ais ke Pulau Vormsi; dan menonton burung di Taman Negara Matsalu!

Nota: Program Alam Semulajadi mungkin tidak sesuai untuk pelajar yang mengalami masalah kesihatan atau alergi.

Teater: Semasa penginapan anda di Estonia, pelajar akan menghadiri kelas akademik biasa pada siang hari dan mengambil bahagian dalam program teater selepas sekolah yang sangat profesional. Program teater juga memberi anda peluang untuk mengambil bahagian dalam Festival Teater Sekolah di seluruh Estonia. Sila serahkan foto diri anda menyertai kumpulan mainan atau lakon, dan kenyataan motivasi yang menjelaskan mengapa anda ingin menyertai program teater dengan permohonan anda.

Pelancongan Pilihan: Pelajar YFU juga berpeluang untuk menyertai lawatan tambahan semasa program untuk bayaran tambahan:

 • Estonia Selatan / Latvia Lawatan: Pelajar mungkin berpeluang untuk pergi ke Estonia Selatan dan Latvia untuk lawatan tiga hari untuk melihat kawasan desa yang indah. Ini juga merupakan masa yang baik untuk pelajar melihat banyak persamaan dan perbezaan di antara negara-negara Baltik.
 • Lawatan Hujung Minggu ke Finland: Pelajar mungkin mempunyai peluang untuk pergi ke Helsinki untuk melihat sekilas bagaimana jiran barunya tinggal di utara.
 • Lawatan ke Narva: Pelajar akan pergi ke Narva-sebuah bandar di Estonia yang berkongsi sempadannya dengan Rusia. Perjalanan biasanya berlaku lebih dari 2 hari pada bulan Mac atau April. Dalam perjalanan ini, pelajar akan melawat kubu serta bertemu pelajar tempatan yang lain untuk perdebatan dan menemui salah satu permata tersembunyi di Estonia.

Maklumat tambahan

Orientasi: Semua pelajar yang memohon untuk program semester atau tahun mesti tersedia untuk Orientasi Pra-Kebangsaan Nasional 3 hari yang wajib, yang biasanya berlaku pada pertengahan bulan Julai atau awal Disember. Orientasi ini adalah sebahagian daripada program yang bertujuan untuk menyediakan pelajar pengalaman mereka di luar negara. Semua pelajar akan mengambil bahagian dalam orientasi pra-berlepas setempat pada bulan Mei atau Jun. YFU Estonia akan menyediakan orientasi pasca kedatangan empat hari, termasuk kursus bahasa asas. Mereka juga akan menawarkan perhimpunan untuk pelajar YFU dan keluarga tuan rumah mereka sepanjang tahun, dan sesi kemasukan semula selama dua hari pada bulan Jun.

Maklumat Penting: YFU mengesyorkan agar semua pelajar diberi vaksin terhadap sebarang penyakit yang timbul sebelum pergi ke Estonia. Pelajar juga harus membawa borang kebenaran ibu bapa yang disahkan dan dituduh dengan mereka di dalam program.

Tuisyen merangkumi

 • Penempatan dengan keluarga tuan rumah yang dipilih dengan teliti
 • Pendaftaran di sekolah menengah Estonia tempatan
 • Pemindahan lapangan terbang
 • Perjalanan domestik dan antarabangsa
 • Semua orientasi pra-berlepas dan selepas kedatangan
 • Sokongan pra-program oleh kakitangan YFU terlatih
 • Sokongan dari Wakil Wilayah YFU Estonia semasa program
 • Insurans komprehensif

Kos Tambahan: Kos yang mungkin termasuk pengangkutan ke sekolah, buku sekolah, permit kediaman (€ 65), dan wang perbelanjaan peribadi. Perlu diingat bahawa anda perlu membeli pakaian musim sejuk dan kasut yang sesuai untuk musim sejuk Estonia - pada suhu Januari dan Februari boleh jatuh di bawah -25 ° Celcius! Program tuisyen tidak termasuk wang perbelanjaan peribadi. YFU Estonia mengesyorkan bahawa pelajar merancang untuk kira-kira € 150 untuk setiap bulan bahawa mereka berada dalam program ini.

Tarikh Permohonan

Tarikh akhir permohonan untuk semua program berlepas musim sejuk dan musim bunga (Januari-Mac) adalah 1 Oktober . Tarikh akhir untuk memohon biasiswa ialah 1 Disember . Tarikh akhir untuk semua musim panas atau jatuh program berlepas (Jun-September) adalah 15 Mac . Program boleh mengisi sebelum tarikh akhir, jadi kami menggalakkan penyerahan awal!

This school offers programs in:
 • Estonia


Tarikh Akhir Kemaskini January 22, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
15,995 USD
Program Tahun
Locations
Amerika Syarikat - Washington, District of Columbia
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Amerika Syarikat - Washington, District of Columbia
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat