Kajian di Paraguay

Youth for Understanding USA

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Kajian di Paraguay

Youth for Understanding USA

¡Bienvenido a Paraguay! Paraguay adalah negara yang terkurung daratan yang sempurna bagi sesiapa yang suka di luar dan alam dan yang ingin mengetahui lebih lanjut mengenai sejarah. Mengunjungi Paraguay dan mengalami semua yang ditawarkan oleh negara yang indah ini!

Sekilas

Beasiswa Tersedia

 • 385 - Holcomb
 • 378 - The Scholarship Grand Forks Scheels
 • 368 - Pemberian Komuniti YFU
 • 384 - Dana Bantuan Kewangan YFU

Keperluan Umur

1 Mei 2000 - 31 Julai 2003. Program sukarelawan: 1 Mei 1992 - 31 Julai 2000.

Pelajar yang tidak memenuhi syarat umur ini atau akan lulus dari sekolah menengah sebelum permulaan program mereka akan dipertimbangkan untuk kemasukan berdasarkan kes demi kes.

 • Bahasa: Guarani dan Sepanyol. Kajian bahasa Sepanyol sebelum ini tidak diperlukan tetapi disyorkan. Orientasi semasa ketibaan dijalankan dalam bahasa Inggeris. Kelas bahasa Sepanyol disediakan untuk pelajar yang ingin menyertai program sukarela.
 • Penempatan Keluarga Tuan Rumah: Pelajar biasanya ditempatkan di bandar-bandar kecil, tetapi boleh ditempatkan di mana saja di seluruh Paraguay.
 • Kegelapan: Sukan yang paling popular di Paraguay adalah bola sepak (bola sepak). Walau bagaimanapun ragbi, bola tampar, tenis, dan bola keranjang juga popular di kalangan Paraguay!

Sukarelawan di Paraguay!

Pelajar 18 - 26 digalakkan memohon Program Khidmat Masyarakat di Paraguay! Pelajar mempunyai peluang untuk tinggal bersama keluarga tuan rumah ketika bermitra dengan bukan untung tempatan untuk membantu dalam usaha perkhidmatan masyarakat seperti kerja sosial, pendidikan, masa kanak-kanak

Jurang Tahun Luar Negara

Paraguay sanggup menilai pelajar yang berlebihan untuk tahun jurang. Program akademik tradisional juga tersedia sebagai pilihan jurang tahun di luar negara. Ketahui lebih lanjut mengenai program tahun jurang yang lain. Pada program ini, pelajar masih akan menghadiri sekolah menengah tempatan dan diharapkan dapat menunjukkan motivasi untuk berjaya dalam persekolahan mereka.

Program Akademik

Semasa di Paraguay anda akan tinggal dengan keluarga tuan rumah yang dipilih dengan teliti dan dibenamkan dalam budaya. Sebahagian daripada pengalaman anda ialah:

Sekolah: Pelajar di Paraguay menghadiri sekolah dari masa mereka 3 hingga usia 18 tahun apabila mereka menamatkan tahun ketiga dan terakhir sekolah menengah. Pelajar pertukaran YFU boleh ditempatkan di sekolah awam atau swasta.

Kegiatan Ekstrakurikuler: Banyak Paraguay suka menghabiskan waktu di luar mendaki gunung, hutan hujan, dan melawat air terjun alami. Pelajar digalakkan terlibat dalam sebarang aktiviti kurikulum yang ditawarkan oleh sekolah tuan rumah atau komuniti setempat, termasuk kelab dan sukan.

Tawaran Program Khas: YFU Paraguay menawarkan perjalanan budaya untuk pelajar manakala pada program untuk bayaran tambahan. Pelajar juga mungkin mempunyai peluang untuk melakukan perjalanan dengan keluarga tuan rumah atau dengan YFU pada perjalanan teratur semasa rehat sekolah. Pelajar akan mengetahui lebih lanjut tentang lawatan ini dan bagaimana untuk mendaftar apabila mereka tiba di Paraguay.

Tuisyen merangkumi

 • Penempatan dengan keluarga tuan rumah yang dipilih dengan teliti
 • Pendaftaran di sekolah menengah Paraguay tempatan
 • Pemindahan lapangan terbang
 • Perjalanan domestik dan antarabangsa
 • Semua orientasi pra-berlepas dan selepas kedatangan
 • Sokongan pra-program oleh kakitangan YFU terlatih
 • Sokongan dari YFU Paraguay Area Representative semasa program
 • Insurans komprehensif

Kos Tambahan: Program tuisyen tidak termasuk wang perbelanjaan peribadi. YFU Paraguay mengesyorkan bahawa pelajar merancang untuk kira-kira $ 150 untuk setiap bulan bahawa mereka berada di program ini. Harap maklum bahawa pelajar mungkin dikehendaki untuk membeli pakaian seragam sekolah dan buku teks mereka jika perlu. Pelajar juga perlu membayar yuran tambahan wajib sekolah jika berkenaan. YFU akan menyemak dengan keluarga sebelum mendaftarkan pelajar secara rasmi di sekolah yang memerlukan bayaran tambahan.

Maklumat tambahan

Orientasi: Semua pelajar yang memohon untuk program semester atau tahun mestilah tersedia untuk Orientasi Pra-Kebangsaan Nasional 3 hari mandatori, yang biasanya berlaku pada pertengahan bulan Julai. Orientasi ini adalah sebahagian daripada program yang bertujuan untuk menyediakan pelajar pengalaman mereka di luar negara. Semua pelajar akan mengambil bahagian dalam orientasi pra-berlepas setempat pada bulan Mei atau Jun. Apabila tiba di Paraguay, pelajar akan menghadiri orientasi lain dengan semua pelajar YFU yang menyertai program ini. Orientasi ini dijalankan dalam bahasa Inggeris dan bertujuan untuk memberi pengenalan kepada negara, adat istiadat, dan perkara yang diharapkan ketika di Paraguay. Anda juga akan mengambil bahagian dalam kursus latihan 2 minggu di mana anda akan belajar bukan sahaja kemahiran bahasa Sepanyol, tetapi juga pelajaran praktikal mengenai Paraguay dengan melawat muzium, pusat membeli-belah, kedai-kedai, dan tempat-tempat lain di sekitar bandar! Semua kos orientasi dimasukkan ke dalam program tuisyen.

Maklumat Visa: Maklumat mengenai visa akan diberikan semasa pendaftaran. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai proses yang anda boleh merujuk ke halaman Kedutaan Paraguay di sini: https: //py.usembassy.gov/

Tarikh Akhir Aplikasi: Tarikh akhir permohonan untuk semua program berlepas musim sejuk dan musim bunga (Januari-Mac) adalah 1 Oktober. Tarikh akhir untuk memohon biasiswa adalah 1 Disember. Tarikh akhir untuk semua program berlepas jatuh (Jun-September) adalah 15 Mac. mengisi sebelum tarikh tutup, jadi kami menggalakkan penyerahan awal!

This school offers programs in:
 • Sepanyol


Tarikh Akhir Kemaskini January 22, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
1 - 2 
Sepenuh masa
Price
Harga
12,995 USD
Program semester
Information
Deadline
Permintaan Maklumat
Fall departure programs
Locations
Amerika Syarikat - Washington, District of Columbia
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Fall departure programs
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Winter and Spring departure programs
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Amerika Syarikat - Washington, District of Columbia
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Fall departure programs
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Winter and Spring departure programs
Tarikh akhir Permintaan Maklumat