Kajian di luar negara Kanada

Youth for Understanding USA

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Kajian di luar negara Kanada

Youth for Understanding USA

Pada tahun 1915, penulis AA Milne menulis Winnie the Pooh berdasarkan cinta anaknya untuk anak kecil beruang kecil bernama Winnepeg, dari Manitoba, yang sering kali dikunjungi di zoo itu. Sebagai pelajar YFU di Kanada, anda juga boleh mencari kawan terbaik anda di Hundred Acre Wood Kanada (lebih seperti 2.250 Billion Acre Wood)!

Sekilas

Beasiswa yang ada

 • 384 - Dana Bantuan Kewangan YFU

Keperluan Umur

Berlepas musim bunga: Januari 2,000 - 1 Januari 2003. Jatuh berlepas: 1 September, 2,000 - 1 September 2003. Pelajar yang tidak memenuhi syarat umur ini atau yang akan menamatkan sekolah menengah sebelum permulaan program mereka akan dipertimbangkan untuk kemasukan satu kes demi kes. Pelajar tidak boleh menghidupkan 19 semasa program.

 • Bahasa: Perancis dan Inggeris. Pelajar yang berdaftar dalam program Immersion Perancis mesti mempunyai sekurang-kurangnya 2 tahun belajar bahasa Perancis sebelumnya.
 • Tumpuan Keluarga Tuan Rumah: Anda akan tinggal bersama sukarelawan keluarga tuan rumah Kanada dan pelajar akan ditempatkan dalam keluarga tuan rumah berbahasa Inggeris.
 • Sekolah: Anda akan menghadiri sekolah menengah tempatan, berbahasa Inggeris melainkan anda memohon program perendaman Perancis.
 • Kegelapan: Hoki, ski, snowboarding, berkhemah, mendaki, belayar, keriting.

Program Akademik

Sebagai pelajar YFU ke Kanada, anda akan tinggal bersama sukarelawan keluarga tuan rumah Kanada dan menghadiri sekolah menengah tempatan. Pelajar akan ditempatkan dalam keluarga dan sekolah tuan rumah yang berbahasa Inggeris melainkan mereka memohon program perendaman Perancis. Sebahagian daripada pengalaman anda ialah:

Sekolah: Pelajar pertukaran biasanya ditempatkan di sekolah-sekolah di peringkat 10 atau 11 dan biasanya belajar bahasa Perancis, Bahasa Inggeris, Sains, dan Matematik bersama-sama dengan pilihan di Athletics, Arts, Business, and Languages. Tahun persekolahan terdiri daripada dua semester setiap 4 kelas. Sebagai pelajar pertukaran, anda akan mempunyai beberapa kelonggaran untuk memilih kursus yang anda berminat atau perlu mengambil untuk lulus dari sekolah tinggi AS anda.

Kegiatan Ekstrakurikuler: Pelajar YFU digalakkan terlibat dalam komuniti tempatan mereka dengan menyertai kelab-kelab tempatan, bermain di pasukan sukan, atau juga sukarela! Anda akan dapat mengambil bahagian dalam sebarang aktiviti kurikulum yang ditawarkan di sekolah anda, tetapi (seperti di Amerika Syarikat), kegiatan ini bervariasi berdasarkan sekolah.

Penawaran Program Khas: Pelajar akan berpeluang untuk menyertai Pengembaraan Camping Wilderness 4 hari di taman luncur anjing. Perjalanan pelancongan ini akan menjangkau lebih kurang. $ 650 CAD, yang termasuk semua aktiviti perkhemahan musim sejuk, makanan, dan penginapan. Untuk maklumat lanjut mengenai aktiviti ini, layari www.chocpaw.com di mana anda boleh bertemu dengan anjing dan mengenali rakan-rakan perkhemahan anda!

Program Penyerapan Perancis

Pelajar dalam program bahasa Perancis yang immersive hidup dengan sukarelawan keluarga tuan rumah Kanada dan menghadiri sekolah menengah di Kanada yang berbahasa Perancis. Walaupun pelajar akan menghadiri semua kelas mereka dalam bahasa Perancis dan tinggal di kawasan berbahasa Perancis, terdapat kemungkinan bahawa pelajar akan ditempatkan dalam keluarga tuan rumah berbahasa Inggeris. Pelajar dalam program perendaman Perancis ditawarkan orientasi, lawatan, dan ekstrakurikulum yang sama seperti yang ada pada program akademik tradisional.

Tuisyen merangkumi

 • Penempatan dengan keluarga tuan rumah yang dipilih dengan teliti
 • Pendaftaran di sekolah menengah Kanada (atau berbahasa Perancis) tempatan
 • Pemindahan lapangan terbang
 • Perjalanan domestik dan antarabangsa
 • Semua orientasi pra-berlepas dan selepas kedatangan
 • Sokongan pra-program oleh kakitangan YFU terlatih
 • Sokongan dari Wakil Kawasan YFU Kanada semasa program
 • Insurans Komprehensif

Kos Tambahan: Program tuisyen tidak termasuk pengangkutan ke dan dari sekolah, pakaian sekolah jika perlu (lebih kurang $ 100), yuran pentadbiran sekolah (lebih kurang $ 125), buku teks (lebih kurang $ 35), dan wang perbelanjaan peribadi. YFU Canada mengesyorkan bahawa pelajar merancang untuk kira-kira $ 250 untuk setiap bulan bahawa mereka berada dalam program ini.

Maklumat tambahan

Orientasi: Semua pelajar yang memohon untuk program semester atau tahun mestilah tersedia untuk Orientasi Pra-Kebangsaan Nasional 3 hari mandatori, yang biasanya berlaku pada pertengahan bulan Julai. Orientasi ini adalah sebahagian daripada program yang bertujuan untuk menyediakan pelajar pengalaman mereka di luar negara. Semua pelajar akan mengambil bahagian dalam orientasi pra-berlepas setempat pada bulan Mei atau Jun. Apabila tiba di Kanada, pelajar akan menghadiri orientasi bersama dengan pelajar pertukaran YFU lain dari seluruh dunia yang telah memilih untuk menjadikan Kanada tempat mereka. Pelajar tahun akan mempunyai orientasi pertengahan tahun, dan semua pelajar akan mempunyai orientasi kemasukan semula sebelum pulang ke rumah untuk merenungkan pengalaman mereka. Semua kos orientasi dimasukkan ke dalam program tuisyen.

Maklumat Visa: Maklumat mengenai visa dan proses imigresen lain akan disediakan semasa pendaftaran. Untuk mengetahui lebih lanjut, anda boleh melawat laman web kedutaan di sini: US / Canadian.Embassy

Tarikh Permohonan

Tarikh akhir permohonan untuk semua program berlepas musim sejuk dan musim bunga (Januari-Mac) adalah 1 Oktober . Tarikh akhir untuk memohon biasiswa ialah 1 Disember . Tarikh akhir untuk semua musim panas atau jatuh program berlepas (Jun-September) adalah 15 Mac . Program boleh mengisi sebelum tarikh akhir, jadi kami menggalakkan penyerahan awal!

This school offers programs in:
 • English
 • Perancis


Tarikh Akhir Kemaskini January 22, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
1 - 2 
Sepenuh masa
Price
Harga
16,995 USD
Program semester
Locations
Amerika Syarikat - Washington, District of Columbia
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Amerika Syarikat - Washington, District of Columbia
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat