Kajian di luar negara Mexico

Youth for Understanding USA

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Kajian di luar negara Mexico

Youth for Understanding USA

Datang dan lihatlah kebudayaan Mexico yang banyak kerana pelancong tidak boleh. Ketahui bagaimana tamadun Aztec, Mayan, dan Olmec, dengan pengaruh Sepanyol, membentuk akar masyarakat Mexico pertanian dan perindustrian moden hari ini.

Sekilas

Beasiswa Tersedia

 • 368 - Pemberian Komuniti YFU
 • 384 - Dana Bantuan Kewangan YFU

Keperluan Umur

Jatuh berlepas: 1 Februari 2000 - 31 Julai 2003. Berlepas musim bunga: 1 Julai 2000 - 31 Disember 2003.

Pelajar yang tidak memenuhi syarat umur ini atau akan lulus dari sekolah menengah sebelum permulaan program mereka akan dipertimbangkan untuk kemasukan berdasarkan kes demi kes.

 • Bahasa: Bahasa Sepanyol. Kajian Bahasa Sepanyol sebelum ini tidak diperlukan tetapi sangat disukai. Orientasi ketibaan dijalankan dalam bahasa Inggeris.
 • Penempatan Keluarga Tuan Rumah: Pelajar boleh ditempatkan di keluarga tuan rumah di seluruh negara. Pelajar jarang diletakkan di pusat bandar besar.
 • Sekolah: Tahun sekolah bermula pada bulan Ogos dan berakhir pada bulan Mei atau Jun. Pelajar harus menunjukkan usaha yang cukup dalam semua kelas mereka dan dijangka menunjukkan peningkatan sepanjang tempoh program mereka.

Program Akademik

Sebagai pelajar di Mexico, anda akan mempunyai pilihan memilih kursus dari beberapa bidang yang menarik seperti sains komputer, perdagangan, pelancongan, kesihatan, sains semula jadi, atau pentadbiran. Keupayaan untuk memilih trek akademik bergantung kepada umur pelajar.

Sekolah: Sekolah biasanya bermula kira-kira jam 8:00 pagi dan berakhir pada jam 2:30 petang dengan rehat sepanjang hari. Sesetengah sekolah juga menawarkan aktiviti ekstrakurikuler seperti sukan, catur, bahasa, dan kelab memasak. Selepas sekolah, pelajar biasanya menghabiskan beberapa jam belajar dan melakukan kerja rumah.

Ekstrakurikulum: Sesetengah sekolah juga menawarkan aktiviti ekstrakurikuler seperti sukan, catur, bahasa, dan kelab memasak. Perhimpunan pelajar dan keluarga tuan rumah YFU juga ditawarkan secara percuma tanpa sebarang kos.

Tawaran Program Khas: YFU Mexico menawarkan pelajar peluang untuk menyertai dua lawatan budaya pilihan: satu pada bulan Februari dan satu pada bulan Mei. Perjalanan Februari bermula di Bandar Raya Mexico dan kemudian bergerak di sekitar pusat Mexico, yang membolehkan para pelajar menghayati keindahan semula jadi negara! Kegiatan di masa lalu termasuk lawatan ke Rizab Biosfera Ratu Monarch di Oyamel, gunung berapi di Michoacan, dan arung jeram di San Luis Potosi. Kos perjalanan budaya ini pada masa lalu telah menjadi $ 200, tetapi harganya boleh berubah.

Pada bulan Mei, para pelajar boleh memilih untuk pergi ke Semenanjung Yucatan, di mana mereka boleh menikmati beberapa khazanah arkeologi di rantau ini dan keajaiban pemandangan yang indah! Kegiatan di masa lalu termasuk lawatan ke Sanctuary Pink Flamingo dan perjalanan ke pantai sepanjang Pantai Caribbean Mexico. Kos perjalanan budaya ini pada masa lalu adalah $ 700, tetapi harganya boleh berubah.

Maklumat tambahan

Orientasi: Semua pelajar yang memohon untuk program semester atau tahun mesti disediakan untuk Orientasi Pra-Kebangsaan Nasional 3 hari yang wajib, yang biasanya berlaku pada pertengahan bulan Julai. Orientasi ini adalah sebahagian daripada program yang bertujuan untuk menyediakan pelajar pengalaman mereka di luar negara. Apabila tiba di Mexico, pelajar akan menghadiri orientasi ketibaan selama tiga hari, yang akan menjadi masa untuk mempelajari lebih lanjut mengenai budaya Mexico, membuka saluran untuk maklumat baru dan hubungan yang berkekalan, dan untuk memulakan pengalaman pendidikan anda. Terdapat juga pertengahan tahun (hanya pelajar sepanjang tahun) dan orientasi kemasukan semula untuk memastikan setiap pelajar dapat memanfaatkan sepenuhnya pengalaman pertukaran mereka. Semua kos orientasi dimasukkan ke dalam program tuisyen.

Kos tambahan: Walaupun yuran pendaftaran sekolah dilindungi oleh YFU, pelajar harus bersedia untuk menampung kos seragam sekolah (jika perlu), buku dan bekalan sekolah, dan pengangkutan ke dan dari sekolah (jika perlu). Pelajar perlu mendaftar dengan kerajaan Mexico semasa ketibaan dengan bayaran tambahan. Program tuisyen tidak termasuk wang perbelanjaan peribadi. YFU Mexico mengesyorkan bahawa pelajar merancang untuk kira-kira $ 125 untuk setiap bulan bahawa mereka berada dalam program ini.

Maklumat Visa: Maklumat mengenai visa akan diberikan semasa pendaftaran. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai proses ini, anda boleh merujuk kepada Kedutaan Mexico di sini.

Tarikh Akhir Aplikasi: Tarikh akhir permohonan untuk semua program berlepas musim sejuk dan musim bunga (Januari-Mac) adalah 1 Oktober. Tarikh akhir untuk memohon biasiswa adalah 1 Disember. Tarikh akhir musim panas atau program pelepasan musim gugur (Jun-September) adalah 15 Mac. Program boleh mengisi sebelum tarikh akhir, jadi kami menggalakkan penyerahan awal!

Tuisyen merangkumi

 • Penempatan dengan keluarga tuan rumah
 • Pendaftaran di sekolah menengah Mexico tempatan
 • Pemindahan lapangan terbang
 • Perjalanan domestik dan antarabangsa
 • Semua orientasi pra-berlepas dan selepas kedatangan
 • Sokongan pra-program oleh kakitangan YFU terlatih
 • Sokongan dari YFU Mexico Area Representative semasa program
 • Insurans Komprehensif
This school offers programs in:
 • Sepanyol


Tarikh Akhir Kemaskini January 22, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
1 - 2 
Sepenuh masa
Price
Harga
11,995 USD
Program Tahun
Locations
Amerika Syarikat - Washington, District of Columbia
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Amerika Syarikat - Washington, District of Columbia
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat