Kejuruteraan

Umum

Penerangan Program

The Club Engineering memenangi Tempat Pertama dalam SMUD Solar Regatta lebih Mei 16-18, 2014 hujung minggu. Pelajar-pelajar yang direka dan dibina segala-galanya daripada badan kapal, dengan kawalan, sistem elektrik, dan lain-lain

Pasukan Solar memenangi trofi untuk perlumbaan ketahanan dan pasukan kami menewaskan pasukan dari seluruh negeri termasuk 4 tahun pasukan kolej.

kejuruteraan

Jabatan Kejuruteraan menawarkan semua kursus yang memenuhi keperluan kejuruteraan bahagian yang lebih rendah daripada kebanyakan kolej dan universiti California, bersama-sama dengan Sijil Kejuruteraan (Fall 2009) yang membolehkan pelajar memasuki padang dengan kurang daripada ijazah Sarjana Muda.

Pelajar menguntungkan boleh memulakan kajian dalam bidang kejuruteraan kimia, awam, elektrik, atau mekanikal di Sierra College. peluang pekerjaan banyak terdapat di pelbagai bidang kejuruteraan.

Memindahkan keperluan utama Kejuruteraan boleh didapati di Pusat Kaunseling. Pelajar perlu berjumpa kaunselor dan katalog kolej yang sesuai untuk keperluan pemindahan lain.

kejuruteraan

AA atau AS Ijazah dan / atau Sijil Kejuruteraan utama mengiktiraf kepekatan dalam bidang Kejuruteraan. Berjaya menyelesaikan kurikulum Kejuruteraan menyediakan pelajar Kejuruteraan untuk dipindahkan ke kolej atau universiti empat tahun.

Program Pelajar Hasil Pembelajaran (PSLOs)

  • Mengenal pasti dan membezakan antara sifat-sifat pelbagai disiplin kejuruteraan yang berkaitan dengan pendidikan dan tenaga kerja.
  • Membaca, menganalisis, dan mengarang industri standard lukisan kejuruteraan teknikal.
  • Model sistem fizikal dengan betul melalui penggunaan konsep kejuruteraan dan kemudian menggunakan kaedah matematik yang canggih untuk menyelesaikan sistem.
  • Buat laporan teknikal yang mengenal pasti, menganalisis, dan menilai keputusan yang diambil daripada eksperimen yang dilakukan dalam makmal kejuruteraan.
  • Membina model fizikal sebenar dari arahan dan gambar rajah yang diberikan kepada mereka oleh tenaga pengajar dan dari reka bentuk pelajar dicipta mereka sendiri.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Sierra College is a two year community college and offers a wide selection of associate degree programs, on-campus housing, guaranteed transfer agreements to California universities, affordable tuitio ... Baca lebih lanjut

Sierra College is a two year community college and offers a wide selection of associate degree programs, on-campus housing, guaranteed transfer agreements to California universities, affordable tuition, structured ESL classes and a great campus location. Baca Ringkas