Kejuruteraan

Cambridge Immerse

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Kejuruteraan

Cambridge Immerse

Gambaran keseluruhan kursus

 • Sesi 1: 23 Julai 2017 - 5 Ogos 2017
 • Sesi 2: 6 Ogos 2017 - 19 Ogos 2017
 • Kediaman di kolej Universiti Central of Cambridge
 • Kelas yang direka dan diajar oleh tutor Universiti
 • Pelbagai bengkel kemahiran yang dirancang dengan teliti
 • Universiti khusus dan nasihat khusus mata pelajaran
 • Termasuk semua lawatan dan ekstrakurikulum
 • Pelbagai peserta antarabangsa
 • Penilaian Peserta
 • Sijil penyertaan

Ringkasan

Cambridge Immerse adalah pengalaman pendidikan perumahan dua minggu yang unik dengan kurikulum yang pelbagai dan memperkayakan, yang direka dan diajarkan oleh tutor Cambridge University dan Oxford University. Tutorial dan seminar diajarkan oleh pakar dalam persekitaran pembelajaran yang optimum yang merangsang siasatan akademik; namun jadual yang dirancang dengan teliti memastikan bahawa program ini tidak hanya memenuhi keperluan akademik para peserta, tetapi juga memberikan wawasan unik ke bandar universiti melalui banyak kegiatan kurikulum.

Kursus Cambridge Immerse adalah kedua-duanya mencabar dan menarik, dengan pelajar belajar dalam kumpulan kecil untuk memastikan keperluan setiap pelajar ditangani. Pelajar diajar topik peringkat universiti dengan cara yang mudah didekati dan mudah difahami.

Kursus Kejuruteraan Cambridge Immerse sangat sesuai untuk mereka yang menilai Kejuruteraan di universiti dan tidak mempunyai pengalaman akademik formal Kejuruteraan. Kursus ini memperkenalkan pelajar kepada topik-topik asas yang bukan sahaja akan memberikan pemahaman yang kukuh kepada teori utama, tetapi akan mendorong rasa ingin tahu intelektual dan membantu dalam mempersiapkan diri untuk mempelajari disiplin di peringkat universiti.

Kandungan Akademik

Program Cambridge Immerse mendedahkan pandangan ke dalam pelbagai jenis kejuruteraan yang berbeza, dan direka untuk memberikan wawasan ke dalam topik yang dijelajahi dalam program Kejuruteraan sarjana universiti.

Dalam Kejuruteraan Awam, anda akan diberikan gambaran praktikal dan teori mengenai reka bentuk dan pembinaan struktur seperti jambatan, bangunan tinggi dan struktur lain, empangan dan takungan, stesen kuasa, pelabuhan, dan sistem pengangkutan. Anda juga akan meneroka cabaran utama yang perlu diatasi oleh generasi masa depan dalam bidang seperti tenaga, kelestarian, ketersediaan air dan pengurusan sisa, memberi mereka wawasan tentang Kejuruteraan Kimia dan Alam Sekitar. Ini termasuk melihat komponen kedua-dua moden dan masa depan pemprosesan tenaga. Akhir sekali, kajian Kejuruteraan Mekanikal membolehkan anda memberi tumpuan kepada aplikasi pengetahuan saintifik untuk menyelesaikan masalah dan reka bentuk mesin yang berkaitan dengan masyarakat yang mampan.

Kursus pra-syarat kursus ini adalah asas pepejal dalam Matematik, dengan pelajar diharapkan selesa dengan konsep-konsep pembezaan, integrasi dan penyelesaian persamaan linear. Kerja persediaan yang diberikan kepada para peserta 6 minggu sebelum kursus bermula memastikan semua orang mendapat kelajuan dengan waktu Cambridge Immerse bermula!

Nota: Pada bulan Januari 2017, kami akan memperkenalkan satu ujian dalam talian untuk memastikan bakal peserta selesa dengan konsep matematik yang diperkenalkan semasa program.

Kurikulum Kejuruteraan Cambridge Immerse juga termasuk menjalankan projek kumpulan. Projek ini, yang disempurnakan semasa program ini, membolehkan para peserta untuk mengembangkan kemahiran penyelidikan mereka dengan meneroka bidang minat khusus, yang memuncak dalam persembahan yang dinilai ke tutor program.

Pelbagai topik dijelajahi semasa program, dan contoh topik sebelumnya yang telah dijelajahi dapat dilihat di bawah:

Kejuruteraan tenaga

Kejuruteraan tenaga adalah bidang kejuruteraan yang luas yang berurusan dengan kecekapan tenaga, perkhidmatan tenaga, pengurusan kemudahan, kejuruteraan loji, pematuhan alam sekitar dan teknologi tenaga alternatif. Kejuruteraan tenaga adalah salah satu daripada disiplin kejuruteraan yang lebih baru untuk muncul. Kejuruteraan tenaga menggabungkan pengetahuan dari bidang fizik, matematik, dan kimia dengan amalan kejuruteraan ekonomi dan persekitaran. Jurutera tenaga menerapkan kemahiran mereka untuk meningkatkan kecekapan dan terus membangun sumber tenaga boleh diperbaharui. Tugas utama jurutera tenaga adalah untuk mencari cara yang paling berkesan dan mampan untuk mengendalikan bangunan dan proses pembuatan. Jurutera tenaga mengaudit penggunaan tenaga dalam proses tersebut dan mencadangkan cara untuk memperbaiki sistem. Kita akan melihat semua kitaran termodinamik asas dan cara tradisional menghasilkan tenaga bersama-sama dengan alternatif yang lebih bersih untuk menilai faedah dan kelemahan.

Kejuruteraan untuk sains hayat

Bioengineering adalah penerapan konsep dan kaedah biologi untuk menyelesaikan masalah dunia sebenar yang berkaitan dengan sains hayat atau penggunaannya, menggunakan metodologi analisis dan sintetik sendiri kejuruteraan serta kepekaan tradisional terhadap kos dan kepraktisan penyelesaian pada. Dalam konteks ini, manakala kejuruteraan tradisional menggunakan sains fizikal dan matematik untuk menganalisis, merekabentuk dan mengeluarkan alat, struktur dan proses yang tidak aktif, kejuruteraan biologi menggunakan terutamanya badan yang berkembang pesat pengetahuan yang dikenali sebagai biologi molekular untuk mengkaji dan memajukan aplikasi organisma hidup. Permohonan yang sangat penting adalah analisa dan penyelesaian kos efektif masalah yang berkaitan dengan kesihatan manusia. Kami akan melihat aplikasi cabang kejuruteraan utama, seperti mekanik bendalir, mekanik pepejal dan termodinamik terutamanya dalam konteks badan manusia. Kedua-dua sistem mikroskopik dan makroskopik akan dipertimbangkan.

Kejuruteraan bahan

Kejuruteraan bahan adalah bidang antara disiplin yang berkaitan dengan kajian perkara dan sifatnya; serta penemuan dan reka bentuk bahan-bahan baru. Bidang saintifik yang agak baru ini melibatkan bahan pembelajaran melalui paradigma bahan. Ia menggabungkan unsur-unsur fizik dan kimia, dan berada di barisan hadapan nanosains dan penyelidikan nanoteknologi. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, sains bahan telah menjadi lebih luas dikenali sebagai bidang sains dan kejuruteraan tertentu. Ini adalah bahagian penting kejuruteraan forensik dan analisis kegagalan, yang kedua adalah kunci untuk memahami, sebagai contoh, penyebab pelbagai kemalangan penerbangan. Kami akan melihat bahan-bahan kejuruteraan asas dan penggunaannya; kami akan mempertimbangkan lebih banyak bahan terlebih dahulu, memandangkan manfaat dan kelemahan mereka. Kami juga akan meneroka peranan sains bahan dalam kejuruteraan forensik.

Menghadiri Cambridge Immerse telah mengajar saya pelajaran yang tidak ternilai yang melangkaui kerangka pembelajaran bilik darjah. Saya merasakan bahawa selepas dua minggu saya telah membangunkan kedua-dua intelektual dan sebagai seorang individu secara umum, hasil daripada pengajaran pesat dan kumpulan rakan sebaya yang saya bermotivasi dengan hebat. - Sophie, United Kingdom

This school offers programs in:
 • English
Cambridge Immerse
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Julai 2019
Ogos. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
4,295 GBP
Locations
United Kingdom - Cambridge, England
Tarikh mula : Julai 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh mula : Julai 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh mula : Ogos. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
United Kingdom - London, England
Tarikh mula : Ogos. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Julai 2019
United Kingdom - Cambridge, England
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Ogos. 2019
United Kingdom - Cambridge, England
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
United Kingdom - London, England
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Video

Mentors

Cambridge Immerse

People I Met

People I Met