Kem Musim Panas Remaja: Program Pengajian Tinggi atau Program Eksekutif Muda

Umum

Penerangan Program

Pengenalan

VGC menggabungkan Program Persediaan Sekolah Tinggi kami dengan aktiviti Pengalaman Remaja Summer kami yang menjadikan kursus ini salah satu kem remaja musim panas yang paling menarik di Vancouver. Kami menawarkan pelajar pengembaraan Kanada yang lengkap di mana mereka akan tenggelam sepenuhnya dalam pelajaran bahasa Inggeris yang direka untuk pelajar sekolah menengah, semuanya semasa mengalami budaya Kanada. Ia terdiri daripada satu program bersepadu di mana pelajar mempunyai hari penuh pengajian yang memberi tumpuan kepada Bahasa Inggeris yang berkaitan dengan kehidupan seharian remaja sekolah menengah. Setiap pelajar Selasa dan Khamis akan mengambil pembelajaran mereka di luar bilik darjah di mana mereka akan menggunakan pengetahuan bahasa mereka untuk aktiviti akademik. Tambahan pula, akan ada aktiviti harian yang dapat dinikmati para pelajar.

Dan jika itu tidak begitu menyeronokkan, pelajar akan mendapat peluang untuk mengalami padang gurun yang indah yang terkenal di Kanada. Kem musim panas ini memberi peluang kepada pelajar untuk menghabiskan beberapa hari dari bandar. Kami akan menikmati berenang di tasik yang cantik, berkanu, berkhemah api, mengambil gambar gunung Rocky yang menakjubkan dan banyak lagi!

Program ini mengandungi bahasa Inggeris yang relevan untuk pelajar sekolah menengah sama ada mereka kembali ke negara asal atau pergi ke sekolah tinggi Kanada. Ia ditawarkan pada bulan-bulan musim panas sahaja, untuk pelajar berusia antara 13 hingga 18 tahun.

Program Eksekutif Muda

Program-program ini dua minggu panjang dan bermula setiap dua minggu, dan pelajar mesti mengambil kursus dua minggu penuh. Pelajar boleh mengambil kombinasi kelas bahasa Inggeris dalam Program Persediaan Sekolah Tinggi dengan pilihan Eksekutif Muda.

Untuk melayakkan diri, pelajar mesti mempunyai tahap tinggi dalam bahasa Inggeris atau fasih. Pelajar boleh mengambil ujian peringkat dalam talian kami untuk mengesahkan tahap mereka maju. Tahap bahasa Inggeris mestilah 5.5 IELTS, tahap VGC 6 atau setaraf. Program ini terdiri daripada tiga program perniagaan dua minggu individu. Kami mengambil elemen kunci yang sama dari kursus dewasa kami dan menerapkannya kepada program remaja.

Kepimpinan

Pelajar akan belajar tentang gaya kepimpinan yang berbeza dan gaya mana yang sesuai dengan keperibadian mereka. Mereka akan belajar untuk mengembangkan kemahiran kepimpinan mereka dan bagaimana untuk menerapkannya. Kursus ini memberi kemahiran hidup pelajar untuk berjaya.

Keusahawanan

Dalam program ini, pelajar belajar tentang semua elemen utama untuk mencipta perniagaan yang berjaya. Pelajar akan bekerjasama untuk membangunkan perniagaan baru dan mempelajari rangka kerja yang boleh digunakan dalam persekitaran antarabangsa. Ini adalah pengenalan yang menyeronokkan untuk membuat dan menjalankan perniagaan anda sendiri.

Pemasaran melalui media sosial

Dengan menggunakan platform media sosial yang berbeza, pelajar akan menggunakan alat yang biasa ini untuk menghasilkan strategi mengenai cara menjana penjenamaan dan penempatan untuk perniagaan.

Program Eksekutif Muda mengikuti jadual yang sama seperti jadual Penyediaan Sekolah Tinggi VGC dan termasuk Kegiatan Academic dan Aktiviti Petang Musim Panas Remaja yang sama.

122462_photo-1549515423-817fb1cfb6ae.jpgLiam Macleod / Unsplash

Struktur Kursus

 • Minggu 1: Sejarah
 • Minggu 2: Sukan
 • Minggu 3: Seni
 • Minggu 4: Kuiz Mingguan Geografi
 • Minggu 5: Makanan
 • Minggu 6: Sains

Perbezaan VGC

 • Kelas didasarkan pada peringkat Cambridge untuk pengiktirafan akademik antarabangsa.
 • Kem Summer English ini terdiri daripada aktiviti sekolah selepas waktu, pengembaraan hujung minggu dan aktiviti akademik kelas pada hari Selasa dan Khamis.
 • Pelajar mengalami kehidupan di bandar Kanada dan di luar rumah Kanada yang hebat!
 • Menjaga kakitangan VGC yang akan membuat segala usaha untuk memastikan pelajar berasa selamat

Mula Tarikh

2020 Musim Musim Panas Kem Musim Mula:

6 Julai • 13 Julai • 20 Julai • 27 Julai • 4 Ogos

2020 Program Eksekutif Muda Mulai Tarikh:

 • Kepimpinan: 6 Julai hingga 17 Julai
 • Keusahawanan: 20 Julai hingga 31 Julai
 • Pemasaran melalui Media Sosial: 4 Ogos hingga 14 Ogos

Tempoh Program dan Struktur

Program ini mengambil masa 6 minggu untuk disiapkan dengan 21 jam pengajian seminggu. Pelajar boleh memilih untuk belajar selama 2-6 minggu. Program Persiapan Sekolah Tinggi menggunakan bahan dari pelbagai sumber, semua bahan akan disediakan oleh sekolah.

Harapan Kerja Rumah

Minimum lima jam seminggu. Untuk mendapatkan yang terbaik dari kursus ini, semakan tambahan dan kajian diri adalah disyorkan. Untuk setiap blok kelas 30 - 45 minit perlu dibelanjakan untuk meninjau bahan.

Objektif Pembelajaran

Pada akhir kursus, pelajar akan:

 • Menunjukkan pemahaman komunikasi dalam konteks Kanada.
 • Tunjukkan kefahaman tentang kemahiran yang diperlukan untuk berkomunikasi dengan berkesan dalam bahasa Inggeris.
 • Menunjukkan pemahaman tentang konsep dan perbendaharaan kata utama untuk beberapa disiplin akademik
 • Menunjukkan keupayaan untuk menggunakan bahasa Inggeris untuk membaca, menulis dan bercakap mengenai beberapa disiplin akademik
 • Mempunyai pemahaman tentang persekitaran bilik darjah Kanada yang biasa, gaya pengajaran, dan penilaian.

Harapan Kehadiran

Pelajar dijangka menghadiri 100% kelas mereka.

Penilaian

Mingguan kuiz, pertengahan dan peperiksaan akhir

Syarat Kemasukan

13-18 tahun

Tarikh Akhir Kemaskini Okt 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Thank you for your interest in VGC International College. We know that the decision to choose a school is an important one and we are honored that you are considering us.

Thank you for your interest in VGC International College. We know that the decision to choose a school is an important one and we are honored that you are considering us. Baca Ringkas
Vancouver , Vancouver + 1 Lagi Kurang