Kemasukan Langsung Nice - SKEMA Business School

IES Abroad

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Kemasukan Langsung Nice - SKEMA Business School

IES Abroad

Nice

Gambaran keseluruhan

Terletak di antara Cannes dan Monaco, Nice terkenal dengan tepi laut yang menakjubkan dan gaya hidup yang indah di Riviera Perancis. Tetapi adakah anda tahu bahawa Nice juga dekat dengan Sophia Antipolis, taman sains terkenal di Eropah yang menempatkan lebih daripada 1,300 syarikat antarabangsa dalam teknologi maklumat dan komunikasi, bioteknologi, dan penyelidikan? Taman ini juga dikenali sebagai Lembah Silikon Perancis.

Ini adalah peluang anda untuk hidup dan belajar bersama pelajar dari Perancis dan seluruh dunia dengan terus mendaftar di SKEMA Business School. Kampus perniagaan SKEMA terletak di tengah-tengah Sophia Antipolis, di mana anda akan mendaftar secara langsung dalam kursus anda. SKEMA, yang mempunyai akreditasi AACSB dan EQUIS, secara konsisten menduduki ranking sebagai salah satu sekolah perniagaan Eropah terbaik oleh ranking tahunan Financial Times.

IES Abroad Nice didedikasikan untuk meningkatkan pengalaman pembelajaran luar negara anda dengan perkhidmatan dan peluang yang unggul untuk pengalaman hidup sepenuhnya di Riviera Perancis. Kakitangan kami di Nice membantu anda memanfaatkan pengalaman anda di luar negara.

Riviera Perancis akan menjadi kelas anda. Penglibatan dalam komuniti tempatan atau kelab pelajar SKEMA memperkayakan pengalaman pembelajaran anda dan memberikan peluang yang sangat baik untuk integrasi budaya. Kami mahu anda merasa di rumah di Perancis, jadi kami melakukan segala yang kami dapat untuk membantu anda mengintegrasikan.

Fakta Pantas

 • Pusat: IES Abroad Baik
 • Bandar: Nice
 • Negara: Perancis
 • Kredit Program: 15-19 setiap semester
 • Bahasa arahan: Bahasa Inggeris
 • Prasyarat Bahasa: Tiada

Tarikh Program

Selepas anda dimasukkan, rujuk bahagian Perjalanan Tarikh Maklumat Predeparture di akaun MySpaceabroad anda sebelum membuat tempahan.

Kejatuhan 2018

Late-August hingga Mid-December

Spring 2019

Awal Januari - Akhir April

Masa Depan Aplikasi yang Akan Datang:

Spring 2019 - 15 Oktober 2018

Akademik

Misi kami adalah mudah: untuk memberi anda pengalaman akademik dan pengalaman yang berkualiti tinggi di luar negara. Itulah sebabnya kami bekerjasama dengan SKEMA Business School.

SKEMA Business School

Terletak di Sophia Antipolis, Sekolah Perniagaan SKEMA (Sekolah Ilmu Pengetahuan dan Pengurusan) adalah sekolah perniagaan dan penyelidikan global untuk pelajar yang berminat dalam bidang keusahawanan dan inovasi dan perniagaan. SKEMA terdiri daripada tiga tema ekonomi pengetahuan: pengantarabangsaan, prestasi lestari, dan keusahawanan dan inovasi. SKEMA adalah rumah kepada kira-kira 6,700 pelajar setiap tahun, 35% daripada mereka adalah antarabangsa-lebih daripada 100 kebangsaan diwakili di kampus SKEMA. Dengan kedudukan Financial Times yang tinggi (ke-6 dalam Pasaran Kewangan MSc

Kursus

Anda mengambil kredit sebanyak 15-19 setiap semester. Kelas terdiri dari 1-4 kredit, dengan kebanyakan kursus menjadi 3 kredit setiap satu.

Nasihat

Dalam program pendaftaran langsung, anda mendaftar sebagai pelajar sepenuh masa di salah satu institusi rakan kongsi antarabangsa kami. Walaupun institusi tuan rumah tempatan anda adalah di mana anda akan mengambil kelas anda, kami masih di sini untuk menyokong anda sepenuhnya.

Nasihat

Memilih dan mendaftarkan diri dalam kursus di luar negara boleh mengelirukan dan mengagumkan - kami menawarkan kepada anda predeparture menasihati yang spesifik untuk keperluan anda. Matlamat kami adalah untuk memberi sokongan dan bimbingan sepanjang proses permohonan dan pendaftaran anda. Tetapi perkhidmatan nasihat kami tidak berhenti di sana. Semasa berada di SKEMA, kakitangan kami boleh membantu anda beralih ke rumah baru anda.

Kakitangan di -tapak

Sebagai pelajar IES Abroad langsung mendaftar di SKEMA, anda mempunyai akses ke kakitangan di IES Abroad yang khusus didedikasikan untuk keperluan anda. Kakitangan di tempat kami bekerja dengan anda dan institusi tempatan anda untuk menjawab soalan mengenai keperluan akademik, perumahan, atau kesejahteraan dan keselamatan.

Sokongan

Perkhidmatan sokongan kami untuk pelajar pendaftaran langsung secara khusus direka untuk membantu anda mencapai matlamat pengajian di luar negara dengan berkesan dan lancar. Kami tahu belajar di luar negara adalah satu pengembaraan, dan, kadang-kadang, anda mungkin memerlukan bantuan atau hanya seseorang yang boleh bercakap-sebab itu kakitangan kami ada untuk anda.

Perumahan

Kami ingin memastikan bahawa cabaran terbesar anda adalah menentukan tempat penting untuk melihat dahulu atau menemui kafe terbaik-tidak mencari tempat tinggal di mana anda merasa selesa. Kami melakukan yang terbaik untuk mencari perumahan yang mencerminkan bagaimana pelajar-pelajar tempatan hidup. Matlamat kami ialah apabila anda meninggalkan Perancis, ia akan berasa seperti di rumah.

Homestay (Nice) - Tinggal di rumah Perancis di Nice atau persekitarannya. Anda disediakan sarapan harian dan empat hidangan malam seminggu.

Apartments (Nice) - Bilangan penempatan yang terhad di pangsapuri boleh didapati di seluruh bandar. Pangsapuri yang lengkap dilengkapi dengan pelajar IES Abroad lain. Mesin basuh boleh didapati di atau berhampiran bangunan. Tiada makanan disediakan dalam pilihan perumahan ini.

Kehidupan seorang pelajar

Orientasi

Program ini bermula dengan orientasi yang memperkenalkan anda kepada kakitangan IES Abroad Nice, rakan-rakan pelajar anda, dan bandar dan budaya Nice. Orientasi meliputi topik penting seperti akademik, perumahan, pengangkutan, dan kesihatan dan keselamatan. CORE ™, Orientasi Komprehensif IES Abroad

Aktiviti ko-kurikulum

Nyatakan semula cara hidup anda dan belajar di Nice melalui acara budaya kami, seperti:

 • Lawatan ke muzium seni tempatan
 • Pelancongan perfumeries
 • Kelas memasak serantau
 • Berkayak
 • Peluang sukarela

Kelab Universiti

Semasa anda berada di Perancis, terlibat dalam sebuah kelab sosial atau sukan adalah cara terbaik untuk bertemu pelajar tempatan. SKEMA menawarkan lebih daripada 65 persatuan pelajar, termasuk seni dan budaya, alam sekitar, teknologi tinggi, antarabangsa, dan kelab sukan.

Keperluan Kelayakan

 • 18 tahun
 • Dengan baik di sekolah rumah anda
 • 3.0 IPK atau lebih baik pada skala 4.0 (GPA di bawah 3.0 akan dipertimbangkan berdasarkan kes demi kes)

Pasport

Pasport yang sah selama sekurang-kurangnya enam bulan melebihi tarikh akhir program, dengan sekurang-kurangnya dua halaman kosong diperlukan. Visa pelajar diperlukan untuk masuk ke Perancis. Selepas kemasukan, anda akan menerima lebih banyak maklumat tentang proses permohonan dan sebarang yuran berkaitan. Proses permohonan visa untuk warga bukan AS boleh menjadi sangat panjang, sila hubungi kami untuk maklumat lanjut.

Kos

Kejatuhan 2018

 • Tuisyen: $ 12,120
 • Perumahan: $ 3,850
 • Insurans: $ 230
 • Jumlah: $ 16,200

Tahun akademik

 • Tuisyen: $ 21,805
 • Perumahan: $ 7,700
 • Insurans: $ 455
 • Jumlah: $ 29,960

Pertimbangkan harga ini sebagai titik permulaan. Kami menggalakkan anda menghubungi pejabat di luar negara untuk menentukan kos sebenar kepada anda semasa pemfaktoran dalam bantuan kewangan, biasiswa, polisi sekolah rumah anda, dan faktor-faktor lain.

This school offers programs in:
 • English
IES Abroad

Tarikh Akhir Kemaskini May 23, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Jan. 2019
Duration
Tempoh
1 - 2 
Sepenuh masa
Price
Harga
16,200 USD
Kos program Fall 2018
Locations
Perancis - Nice, Provence-Alpes-Côte d'Azur
Tarikh mula : Jan. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Apr. 30, 2019
Dates
Jan. 2019
Perancis - Nice, Provence-Alpes-Côte d'Azur
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Apr. 30, 2019