Keselamatan siber dan program ijazah bersekutu ijazah jaminan

Umum

Penerangan Program

Penerangan Program

The Cyber ​​Security dan Program Jaminan di BCCC menekankan keperluan untuk membina dinding antara maklumat peribadi kita dan mereka yang berusaha untuk mengeksploitasi. acara yang berulang seperti virus dan cacing serangan - dan kejayaan serangan dalam talian yang dilakukan oleh penggodam atau penjenayah siber yang lain baru-baru ini - telah mendedahkan kelemahan dalam teknologi maklumat semasa dan keperluan untuk meningkatkan keselamatan sistem-sistem kritikal. Pelajar akan mendapat pengalaman praktikal dalam memahami ancaman dan bahaya, menilai keselamatan dan menganalisis pelbagai perniagaan, dan langkah-langkah yang diperlukan untuk mengurangkan kelemahan ini melalui teknologi state-of-the-art. Program ini menyediakan pelajar untuk pensijilan keselamatan vendor khusus atau didapati secara komersial.

Deskripsi kerja

Peluang pekerjaan yang disediakan untuk pelajar yang tamat program ini adalah:

 • Cyber ​​Juruteknik Keselamatan
 • Ketua Operator Keselamatan
 • Penganalisis Keselamatan Siber
 • Sokongan Cyber ​​Security Penilaian Risiko
 • Cyber ​​Data Keselamatan
 • Cyber ​​Security Associate
 • Situasi Kesedaran Solutions Sokongan

Pilihan kerjaya

Peningkatan jenayah siber telah mengatasi asas pengetahuan yang diperlukan untuk menyediakan langkah-langkah balas yang diperlukan, dan keperluan yang semakin meningkat wujud untuk kerjaya keselamatan siber di kawasan geografi ini. Kebanyakan permintaan yang didorong oleh industri yang semakin meningkat teknologi maklumat (IT), yang amat kukuh dalam Maryland, DC, dan Virginia kerana infrastruktur persekutuan yang besar termasuk risikan dan Jabatan Negara AS agensi Pertahanan dan kontraktor yang berkaitan. Malah, Maryland merupakan pusat kebangsaan aktiviti keselamatan siber persekutuan dan rumah kepada:

 • Agensi Keselamatan Negara
 • Pintar Projek Penyelidikan Lanjutan Aktiviti
 • Institut Piawaian
 • Ibu Pejabat Pertahanan Sistem Maklumat Agensi
 • ibu pejabat US Cyber ​​Command
 • Jabatan pengembangan Pertahanan kecerdasan dan komunikasi tanggungjawab di Fort Meade dan
 • di Aberdeen Proving Ground melalui inisiatif BRAC

kemahiran Diperlukan

Keselamatan Siber dan Assurance profesional mesti mempunyai kemahiran analisis mengenai pelbagai perniagaan perlu untuk penilaian keselamatan komputer.

Permohonan dan Kemasukan Proses

Untuk memohon kepada BCCC, ikuti langkah ini: 1. Mengemukakan permohonan kemasukan selesai dengan bayaran permohonan $ 10.

 1. Hantar borang Maryland Residency Pengesahan yang telah siap.
 2. Mengemukakan kelayakan akademik yang sesuai ke Pejabat Kemasukan: a. Rasmi transkrip sekolah tinggi (menunjukkan bukti tamat pengajian); b. diploma GED (dengan salinan skor anda); c. transkrip kolej rasmi (jika memindahkan dari kolej yang lain) 4. Ambil Ujian penempatan ACCUPLACER. 5. Mengambil bahagian dalam sesi Orientasi Pelajar baru, sama ada dalam talian atau di-orang.

  Nota: Pemohon di bawah umur 16 mesti memenuhi dengan Pengarah Kemasukan kemasukan khas keperluan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2016

Latar Belakang Pusat Pengajian

Serving primarily the residents and the business community of Baltimore, Baltimore City Community College (BCCC) is a State-sponsored, urban, comprehensive, degree-granting community college with one ... Baca lebih lanjut

Serving primarily the residents and the business community of Baltimore, Baltimore City Community College (BCCC) is a State-sponsored, urban, comprehensive, degree-granting community college with one main campus and satellite locations throughout the city. Baca Ringkas