Kewangan dan Pengurusan Risiko

SOAS Summer School

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Kewangan dan Pengurusan Risiko

SOAS Summer School

Penerangan Program

Kursus ini mengajar kaedah utama yang digunakan oleh firma untuk menguruskan risiko dan aplikasi mereka dalam ekonomi global. Ia memperkenalkan pasaran kewangan dan prinsip-prinsip pengurusan risiko dan menjelaskan bagaimana untuk menilai untuk menggunakan alat pengurusan risiko utama. Kursus ini melihat penggunaan derivatif kewangan untuk lindung nilai dan spekulasi dalam pasaran kewangan. Ia juga menangani potensi risiko pengurusan risiko dan membincangkan bagaimana alat pengurusan risiko yang tidak sesuai mungkin memburukkan lagi krisis kewangan baru-baru ini.

SOAS London

Kredit

Pelajar biasanya boleh mendapatkan kredit dari institusi rumah mereka dan biasanya kursus kami menerima 3 kredit dalam sistem AS dan 7.5 ECTS dalam sistem Eropah. Sekiranya anda ingin menuntut kredit dari institusi rumah anda, sila semak keperluan dengan mereka sebelum anda mendaftar. Kami dengan senang hati akan membantu anda dalam apa jua cara yang kami boleh, bagaimanapun, sila sedar bahawa keputusan untuk memberikan kredit bergantung kepada institusi rumah anda. Penilaian akan menjadi pilihan dan akan berbeza untuk setiap kursus. Peserta akan diberikan sijil kehadiran dan transkrip akan disediakan atas permintaan.

Program Sosial

Anda juga akan dapat menikmati program sosial kami, bermula dengan parti sambutan dan pelayaran sungai pilihan di Thames untuk bayaran tambahan kecil. Butiran mengenai cara menempah akan dikomunikasikan kepada anda sebaik sahaja anda didaftarkan. Anda juga akan menerima kod diskaun untuk perjalanan sehari dan lawatan semalaman dengan rakan kongsi Antarabangsa kami.

SOAS

Struktur

Maklumat kursus

46 jam waktu hubungan

Isnin Khamis

10 pagi - 3 petang: kuliah dan tutorial

Tambahan 2 jam pada Jumaat yang dinyatakan melibatkan aktiviti pilihan berkaitan kandungan, seperti muzium atau lawatan syarikat. Pada hari Jumaat, kursus membuka salah satu aktiviti mereka kepada semua pelajar Summer School, memberikan setiap pelajar pelbagai aktiviti yang berbeza untuk hadir.

Jam pilihan: Selain kuliah dan tutorial biasa, setiap kursus terdiri daripada pelbagai 'aktiviti' yang berkaitan dengan kandungan akademik mereka (misalnya lawatan muzium, lawatan syarikat dll). Pada hari Jumaat, semua kursus membuka salah satu aktiviti mereka kepada semua pelajar sekolah musim panas dan ini adalah pilihan. Sebagai contoh, jika anda telah belajar kursus Pembangunan, anda boleh memilih untuk menyertai aktiviti yang dipunyai oleh kursus Politik, Ekonomi dan Alam Sekitar. Semua aktiviti akan terhuyung-huyung sepanjang hari supaya anda mempunyai peluang untuk mengambil seberapa banyak yang mungkin. Sila maklum bahawa aktiviti Jumaat yang berkaitan dengan kursus yang anda berdaftar adalah wajib.

Struktur Kursus

Minggu 1: Kewangan dan Pengurusan Risiko: Pengenalan

 • Pasaran kewangan, institusi dan instrumen
 • Analisis portfolio kewangan
 • Pelaburan dalam ekuiti dan bon

Minggu 2: Pengurusan Risiko menggunakan Hadapan dan Pilihan

 • Derivatif kewangan
 • Hadapan dan niaga hadapan
 • Pilihan kewangan: profil pembayaran
 • Strategi lindung nilai menggunakan niaga hadapan dan opsyen

Minggu 3: Pengurusan Risiko dalam Ekonomi Global

 • Pengurusan risiko korporat di syarikat multinasional
 • Pengurusan pendedahan mata wang: niaga hadapan dan opsyen matawang asing
 • Pengurusan risiko dalam ekonomi sedang pesat membangun

Penilaian: adalah pilihan dan akan menjadi dalam bentuk esei perkataan 2000-2500 yang akan diserahkan dalam 2 minggu selepas tamat kursus (70% markah keseluruhan) dan persembahan individu dan penugasan berangka (30% markah keseluruhan) .

SOAS

Mengajar

Apabila berjaya menyelesaikan kursus ini, pelajar sepatutnya dapat menunjukkan keupayaan untuk:

 • Memahami idea dan alat utama dalam Pengurusan Risiko;
 • Ketahui cara memohon instrumen kewangan untuk mengurangkan risiko;
 • Periksa bagaimana alat pengurusan risiko digunakan dalam ekonomi global.

Syarat kemasukan

Seorang pelajar universiti atau seorang siswazah semasa menghadiri Summer School, dan berumur 18 tahun. Pengalaman profesional boleh diakui sebagai bersamaan dengan kelayakan universiti. Ketekunan dalam bahasa Inggeris ditunjukkan melalui:

 • IELTS 6.5 atau lebih tinggi
 • TOEFL iBT sebanyak 100 atau lebih tinggi
 • Pearson 70 atau lebih tinggi
 • Atau bukti setara

Pendaftaran pemohon Sekolah Musim Panas yang tidak memenuhi syarat kemasukan adalah mengikut budi bicara SOAS - sila berhubung dengan kami secara terperinci mengenai permohonan anda.

SOAS

This school offers programs in:
 • English
SOAS Summer School

Tarikh Akhir Kemaskini February 12, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Julai 2019
Duration
Tempoh
19 
Sepenuh masa
Price
Harga
1,600 GBP
£ 1,600 £ 40 bayaran permohonan Diskaun burung awal sebanyak 10% boleh didapati sehingga 30 Mac 2018
Locations
United Kingdom - London, England
Tarikh mula : Julai 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Julai 2019
United Kingdom - London, England
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat