Baca keterangan rasmi

Ringkasan

Apabila ia datang kepada sains, minda yang ingin tahu adalah asas kejayaan. Ini benar terutama dalam program Chemistry Immerse, di mana para peserta perlu menilai proses yang rumit, membuat ramalan yang terperinci dan menguji hipotesisnya dengan eksperimen yang bukan sahaja menghasilkan hasil yang menarik, tetapi juga memuaskan rasa ingin tahu mereka. Bersama-sama dengan semangat untuk siasatan datang keinginan untuk melihat hasil karya seseorang diterapkan di dunia nyata. Pada program ini, pelajar akan menghabiskan dua minggu belajar bagaimana membuat penggunaan praktikal teori penting.

Program ini menyediakan citarasa yang sempurna dalam kehidupan universiti untuk pelajar yang ghairah tentang kimia, tetapi mahu melihat kerjaya akademik atau profesional masa depan mereka sebenarnya kelihatan seperti. Dihantar melalui kuliah, makmal tangan, dan perbahasan dalam kelas, kurikulum akan memperkenalkan peserta kepada pelbagai kimia organik, organik, dan biologi peringkat universiti. Setiap pelajaran telah dirancang dengan teliti oleh tutor pakar untuk membina bahan sekolah menengah, menggabungkan pengetahuan sebelumnya dan menyediakan pelajar untuk konsep yang lebih maju.

Selepas dua minggu tinggal di kampus dan belajar dengan rakan-rakan mereka, peserta akan pulang dengan pemahaman yang lebih baik mengenai cabaran yang terlibat dalam mengkaji kimia di peringkat universiti. Mereka akan meliputi bahan yang mencabar namun menarik, belajar dari akademik di universiti-universiti terkemuka dunia, dan menikmati pengalaman pengalaman langsung dan belajar secara bebas.

Immerse adalah program akademik inspirasi untuk intelek yang ingin tahu

Manfaat Utama Sekolah Musim Panas Kimia

Fahami bagaimana sebatian mengikat bersama menggunakan 'hibridisasi' dan membuat orbital hibrid anda sendiri

Gunakan teori VSEPR untuk membuat ramalan yang tepat tentang bentuk dan saiz molekul

Terokai dunia kimia organik dan konsep lanjutan seperti electronegativity

Dapatkan genggaman dengan termodinamik, membincangkan undang-undang Hess, dan membentuk sebatian baru menggunakan haba

Bincangkan kitaran karbon, tenaga boleh diperbaharui, dan peranan global saintis kimia

Ketahui bagaimana saintis hari ini memanipulasi sebatian kimia pada tahap atom

Topik yang Dilindungi

Kurikulum program dua minggu merangkumi segala-galanya daripada prinsip asas struktur atom dan molekul, kepada undang-undang semula jadi yang mengawal keseimbangan dan reaksi REDOX. Walaupun banyak bahan akan mendedahkan peserta kepada konsep sarjana muda tahun pertama yang tipikal, penjagaan yang baik telah diambil untuk memastikan pelajar dicabar tetapi tidak dibebani.

Peserta akan mengkaji model Bohr, mengkaji unit ukuran mole, dan mendapatkan kelajuan dengan asas-asas fizik kuantum. Dari asas itu, mereka akan mula membina sebuah badan pengetahuan mengenai kelakuan / ikatan elektron, akhirnya beralih kepada pelajaran yang lebih praktikal: belajar menggunakan Teori VSEPR dan meramal bentuk molekul dan sebatian. Peserta akan diperkenalkan kepada asas-asas kimia organik, termodinamik, kinetik, dan asid / asas.

Beberapa hari terakhir program ini didedikasikan untuk kimia, nanoteknologi yang mapan, dan implikasi mereka dalam kehidupan seharian. Sebenarnya penekanan ini terhadap aplikasi kimia setiap hari akan muncul beberapa kali sepanjang kursus. Pada akhir program, para peserta akan bergerak melampaui pemahaman teori semata-mata tentang kimia dan akan dapat menghargai peranan pentingnya di dunia di sekeliling kita.

Program diajar dalam:
English
Cambridge Immerse

Lihat 13 lagi program yang ditawarkan oleh Cambridge Immerse »

Tarikh Akhir Kemaskini April 1, 2019
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Julai 7, 2019
Julai 28, 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
4,495 GBP
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Julai 7, 2019
End Date
Julai 20, 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Julai 28, 2019
End Date
Ogo 10, 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Ogo 4, 2019
End Date
Ogo 17, 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Ogo 2019
Tarikh tutup permohonan

Julai 7, 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Julai 20, 2019

Julai 28, 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Ogo 10, 2019

Ogo 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Ogo 4, 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Ogo 17, 2019

People I Met

Cambridge Immerse

People I Met

People I Met