Kolej Antarabangsa Foscari Ca '

Ca' Foscari University of Venice

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Kolej Antarabangsa Foscari Ca '

Ca' Foscari University of Venice

Ca 'Foscari Kolej Antarabangsa merupakan sekolah tentu kehormatan, disokong oleh Itali Kementerian Pelajaran dan Penyelidikan (MIUR), Yang bertujuan untuk mencapai kecemerlangan dalam pelbagai bidang kajian dan penyelidikan. Kolej bercadang untuk menarik pelajar yang terbaik dan paling berbakat kedua-duanya dari Itali dan di luar negara. Ia menyediakan penginapan di Pulau San Servolo, kampus kediaman antarabangsa yang terletak di Venice Lagoon. Bahasa Inggeris adalah bahasa rasmi College.

Pelajar menghadiri program ijazah di Università Ca 'Foscari dan mengambil bahagian dalam program-program antara disiplin tambahan dan aktiviti inovatif diatur oleh College, menjadikannya salah satu daripada pusat-pusat kebudayaan dan saintifik yang paling meriah di kawasan itu.

Tujuan College adalah untuk mewujudkan persekitaran yang memberangsangkan di mana pelajar-pelajar muda berbakat boleh cemerlang dalam pelbagai bidang pengajian dan penyelidikan. Pada masa yang sama pelajar membina satu masyarakat dengan pertukaran pelbagai disiplin yang kuat idea.

Fakulti Kolej termasuk Prof. Michele Bugliesi - Rektor Ca 'Foscari, Prof. Agar Brugiavini - Ketua Kolej Antarabangsa dan Majlis Akademik terdiri daripada profesor dari pelbagai bidang pengajian dan penyelidikan.

Yang Kolej Antarabangsa memilih setiap tahun sejumlah pelajar Itali dan antarabangsa untuk kemasukan ke tahun pertama di peringkat Sarjana Muda dan Tahap Sarjana (Laurea Triennale e Laurea magistrale): Kemasukan adalah berdasarkan kepada beberapa kriteria pemilihan. Selain penginapan bersubsidi di Kolej, biasiswa penuh dan separa akan diberikan berdasarkan merit.

Pelajar Kolej Antarabangsa mendaftar dalam seorang pelajar institusi pengajian atau program ijazah Sarjana. di Università Ca 'Foscari: program yang ditawarkan dalam bidang ekonomi, kemanusiaan, bahasa, sains dan teknologi maklumat juga mengalami pelbagai aktiviti antara disiplin, bengkel dan ceramah dan menikmati kehidupan yang lebih akademik yang unik dalam persekitaran antarabangsa, antara budaya yang membolehkan mereka merealisasikan potensi mereka dan belajar dengan pendekatan berfikiran terbuka.

Program Akademik

Bersama-sama dengan kursus standard ditawarkan dalam ijazah atau ijazah Sarjana, pelajar akan terlibat dalam pelbagai aktiviti kebudayaan dan ceramah antara disiplin dan makmal. Kolej Antarabangsa berdiri sebagai satu mercu tanda bagi budaya di rantau ini, terima kasih kepada interaksi dengan pengeluaran seni dan budaya Ca 'Foscari University dan pautan dengan rangkaian penyelidikan antarabangsa.
Kolej pendekatan pelbagai disiplin untuk pembelajaran akan membantu pelajar mengembangkan kebolehan mereka untuk menghadapi pasaran buruh yang sentiasa berubah dan memberikan mereka lebih banyak peluang untuk berkembang dari sudut peribadi dan profesional pandangan.

Aplikasi

Ca 'Foscari Kolej Antarabangsa ditujukan kepada pelajar tahun pertama semua sarjana muda dan program ijazah Sarjana Ca' Foscari University.

Syarat Kemasukan

Kemasukan tho kolej antarabangsa adalah berdasarkan pada kedua-dua keputusan akademik sebelumnya serta surat motivasi yang pendek (antara 200 dan 400) perkataan, menerangkan matlamat dan sikap calon dalam hal pengalaman College International.
Kefasihan dalam bahasa Inggeris perlu berada pada tahap B2 (CEFR - Common Rangka Kerja Eropah Rujukan Bahasa atau setara); pelajar asing harus mempunyai pengetahuan Itali di peringkat B1 (kecuali pelajar yang memohon untuk kursus ijazah diadakan secara eksklusif dalam Bahasa Inggeris)

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Okt. 2018
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
Itali - Venice, Veneto
Tarikh mula: Okt. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Okt. 2018
Itali - Venice, Veneto
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat