Read the Official Description

Penerangan

Pada tahun-tahun yang lalu, kedua-dua pengeluaran muzik elektronik dan evolusi permainan video, telah mengalami pertumbuhan yang tidak pernah berlaku sebelum ini, menjadikannya sebahagian daripada belanjawan industri sinematografi, menghasilkan pendapatan dan pendapatan.

Evermore, projek juta dolar dilancarkan ke pasaran, di mana beratus profesional dari pelbagai sektor, bekerja pada pengaturcara, artis, pakar dalam pemasaran, pereka grafik, pereka teknik suara ... dan lain-lain.

Adegan permainan video mengalami keperluan yang jelas, kakitangan yang berkelayakan yang mengerjakan semua kerja yang terlibat dalam penciptaan muzik dan kesan bunyi dari projek-projek ini.

Secara berasingan daripada saiz projek-projek: ia boleh menjadi kira-kira, permainan mudah yang dibangunkan oleh syarikat permainan video bebas dengan kakitangan terhad untuk pencapaian teknikal yang menakutkan, tahun demi tahun, menjadikan berjuta-juta pemain terbuka. Kesemuanya, memerlukan muzik dan bunyi agar pengalaman permainan dapat lengkap.

Komposisi muzik dan reka bentuk bunyi untuk kursus permainan video bertujuan untuk semua yang berminat untuk belajar bagaimana membuat soundtrack, dari kajian pengaturcaraan mudah sehingga hari rakaman dilakukan dalam studio rakaman, sama ada dengan komedi Jazz, yang Orkestra Besar, dengan bunyi elektronik atau sebarang keperluan lain yang memerlukan projek itu.

Tujuan kursus ini adalah untuk membawa pelajar lebih dekat kepada pengalaman hidup sebenar pengurusan, komposisi, dan rakaman lagu untuk permainan video. Kami akan mengkaji setiap langkah yang perlu diambil supaya anda bukan sahaja tahu, bukan hanya bagaimana untuk bekerja dalam industri dengan cara yang cekap tetapi juga bagaimana untuk rangkaian untuk mencapai kejayaan.

Sepanjang kursus ini, kami akan mempunyai tetamu yang sangat istimewa yang akan berkongsi pengalaman mereka dengan kami dalam Kelas Sarjana: Oscar Araujo, Eduardo de la Iglesia, Matías Lizana dan Pep Terradas antara lain. Di samping itu, pelajar akan mempunyai kemungkinan memilih untuk bekerjasama dengan Universiti yang diiktiraf sektor ini.

videojuegos

Silibus

 • Sejarah muzik untuk permainan video dan pawagam
  • Untuk mengetahui ke mana kita perlu pergi, pertama, kita perlu tahu, dari mana kita datang. Subjek ini adalah asas supaya para pelajar tahu apa yang telah dilakukan, dan apa yang dimaksudkan untuk industri pada masa itu.
 • Komposisi untuk Imej
 • Muzik untuk permainan video atau pawagam berfungsi sepenuhnya berbeza dari muzik yang kita kenali dan mendengar secara tradisinya, pada trek yang berasingan. Kita perlu mencari cara menceritakan sejarah dengannya, menggambarkan watak dengan melodi atau membuat gelung yang tidak berkesudahan yang menyenangkan kepada pemain, tanpa memenatkan. Semua ini dicapai dengan mengetahui keharmonian yang digunakan, apakah instrumen yang paling sesuai dan bagaimana untuk melaksanakan segala sesuatu di dalam sesuatu projek agar ia akhirnya mempunyai koheren.
 • Harmoni yang diterapkan
 • Subjek ini, pelengkap kepada Komposisi untuk Imej, cuba untuk menerangkan dengan mendalam dan secara teknis asas-asas harmoni yang akan kami gunakan dalam permainan video dan panggung wayang. Latihan dan tugas akan diberikan kepada pelajar untuk bekerja, di rumah, yang kemudian akan diperbetulkan di kelas dengan pameran contoh.
 • Orkestra
 • Subjek ini menerangkan peranan setiap instrumen ada dalam orkestra: rekod, warna-warna terang, ciri-ciri, pelupusan akord, suara memandu ... dan sebagainya, segala-galanya perlu agar pelajar dapat mengambil langkah pertama sebagai komposer dan dilatih untuk projek akhir.
 • Perisian muzik
 • Masa telah tiba untuk mendapatkan tangan dengan penjujukan! Dalam subjek ini, kita akan mengkaji proses yang boleh kita tulis di komputer seolah-olah kita mempunyai orkestra di keyboard kita. Menggunakan perisian yang paling biasa (Logik, Cubase ... dan sebagainya) dan semua yang berkaitan dengannya (Kontakt, EastWest, Plug-in, Omnisphere ... dll) untuk mendapatkan pelajar untuk menghasilkan sampel yang baik dalam masa setahun. Kami juga akan bekerjasama dengan WWISE atau FMOD supaya pelajar memahami bagaimana mungkin untuk melaksanakan muzik dan audio dalam permainan video supaya apabila bermain, semuanya diubahsuai secara automatik mengikut parameter yang ditetapkan antara komposer dan peralatan pengaturcaraan.
 • Rancangan Muzik MIDI
 • Satu subjek yang sangat penting untuk projek akhir, kerana kita akan mengkaji bagaimana kita boleh lulus apa yang kita buat di komputer ke kertas supaya mana-mana ahli muzik dapat mentafsirkan dengan mudah (Sibelius, Finale ... dan sebagainya). Di samping itu, kami akan menyemak semula aspek-aspek penting agar bunyi kelihatan lebih "nyata" (pencampuran perpustakaan, Plug-in ... dan lain-lain), dengan cara ini pelajar akan dapat mengatur dalam turutan mewujudkan lebih organik dan muzik yang dinamik.
 • Reka bentuk bunyi
 • Pengembangan subjek ini adalah asas supaya pelajar dapat melaksanakan kesan bunyi ke dalam projek. Rakaman, pemprosesan bunyi, kesan ... dan lain-lain, ia adalah bidang permainan video yang sangat luas tetapi menyenangkan. Di samping itu, pasaran kerja mengalu-alukan, sangat, bahawa komposer yang sama boleh menawarkan perkhidmatan kesan bunyi, dengan cara ini, seseorang boleh menguruskan, semua aspek yang berkaitan dengan bunyi.
 • Projek terakhir
 • Subjek ini, yang akan dibangunkan pada semester terakhir, akan meletakkan pelajar yang bertanggungjawab untuk membuat soundtrack (kira-kira 10 minit muzik) menggunakan semua pengetahuan yang akan kami pelajari sepanjang tahun. Projek akhir akan terdiri daripada penyusunan, penjujukan, semua bahan yang diberikan ke atas kertas dan rekod dengan orkestra atau band pada akhir kursus (tahun), kami berharap ia menjadi pengalaman yang luar biasa.
 • Kelas Sarjana
 • Oscar Araujo: Penyusun lagu trilogi "Castlevania Lords of Shadow", dengan sejarah kerja yang panjang untuk menyokongnya sebagai salah satu komposer audio-visual negara terbaik
 • Eduardo de la Iglesia: Komposer dan pereka bunyi dengan pengalaman yang luas, antara lain, "Komando" siri
 • Matías Lizana: Pemuzik dan komposer yang terkenal dengan aksi indie, bekerja untuk Pixel Cream Studios dalam karya terakhirnya "Way of Redemption". Matías akan menerangkan kepada kami bagaimana seseorang bekerja di dalam sektor ini dari perspektif yang berbeza
 • Pep Tarradas: Penyusun, pengatur, instrumentalis, keistimewaan Pep adalah Jazz dan Big Band, dengannya kita akan lihat dalam permainan video kita juga boleh mencari skor Jazz dan bagaimana ia digunakan

Requisitos

Akademik:

 • Ijazah teknikal dalam muzik atau pengalaman yang diiktiraf setaraf
 • Calon mesti menghantar markah atau sampel karya mereka ke sekolah untuk dapat menilai bahan tersebut

Bahan:

 • Sekolah ini menawarkan kemungkinan menggunakan kemudahan, bilik darjah komputer dan rakaman studio, dengan tujuan agar para pelajar dapat belajar dan mengamalkan *

* Studio rakaman yang pelajar akan mendapat akses kepada, akan bergantung pada semester yang mereka pengirim

Program taught in:
Sepanyol

See 3 more programs offered by Microfusa »

Last updated April 25, 2018
This course is Campus based
Start Date
Okt. 8, 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
4,995 EUR
Deadline
Julai 1, 2019
By locations
By date
Start Date
Okt. 8, 2019
End Date
Jun 19, 2020
Application deadline
Julai 1, 2019

Okt. 8, 2019

Location
Application deadline
Julai 1, 2019
End Date
Jun 19, 2020