Read the Official Description

KOMUNIKASI INTERCULTURAL

PEL73 * S-4

profesor: Lic. Antonella Giacchetti

pengajaran Bahasa: ENGLISH / idioma: INGLES Matlamat kursus ini adalah untuk pelajar untuk belajar prinsip-prinsip umum dan teori komunikasi antara budaya semasa berinteraksi dan membina hubungan dengan individu-individu dari negara-negara lain.

Unit pertama memberi tumpuan kepada peranan bahawa penyertaan dalam aktiviti komunikasi interpersonal dengan Argentina dan media massa tempatan play penggunaan dalam proses penyesuaian silang budaya.

Unit kedua memperkenalkan pelajar kepada prinsip-prinsip asas komunikasi lisan dan bukan lisan memberi tumpuan kepada corak komunikasi Amerika dan Argentina Latin.

Unit ketiga memperkenalkan teori dan penyelidikan membandingkan dan membezakan nilai-nilai budaya yang mempengaruhi tingkah laku komunikasi di negara asal pelajar dan di Amerika Latin.

Kursus ini memberi peluang kepada pelajar untuk mencerminkan budaya dan pengalaman mereka sendiri, untuk bertanya soalan, berbincang, berinteraksi dengan individu-individu dari budaya lain, dan lebih memahami akar persamaan dan perbezaan budaya.

Di samping itu, kursus ini membantu pelajar membangunkan kesedaran tentang bagaimana budaya pengaruh identiti komunikasi, terlibat interaksi dengan budaya tuan rumah, dan menyediakan pelajar untuk menjadi komunikator antara budaya yang lebih berkesan.

Matlamat utama adalah untuk merealisasikan kepentingan individuating setiap pengalaman antara budaya dan untuk mengurangkan penggunaan stereotaip tidak tepat.

Dalam kursus ini pelajar akan:

  • Mengaplikasi teori komunikasi antara budaya dan hasil penyelidikan kepada pengalaman silang budaya mereka sendiri
  • Memperoleh kemahiran untuk menjadi lebih berkesan dalam konteks komunikasi antara budaya
  • Menilai penyesuaian silang budaya dan keberkesanan komunikasi antara budaya orang lain
  • Mengiktiraf pengaruh media massa telah di proses penyesuaian silang budaya
  • Melibatkan diri dalam aktiviti dengan budaya Argentina samping membina hubungan interpersonal dengan Argentina
  • Memahami bagaimana penyelidikan komunikasi antara budaya dijalankan dengan pelbagai kumpulan dan dalam tetapan berbeza
Program taught in:
English

See 8 more programs offered by Pontificia Universidad Católica Argentina »

This course is Campus based
Start Date
Feb. 2020
Duration
Sepenuh masa
By locations
By date
Start Date
Feb. 2020
Application deadline

Feb. 2020