Komunikasi Fesyen - Spring Semester

IED – Istituto Europeo di Design Florence

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Komunikasi Fesyen - Spring Semester

IED – Istituto Europeo di Design Florence

Program semester Komunikasi Fesyen yang ditawarkan oleh IED Florence adalah pengenalan yang unik, fokus dan praktikal kepada industri fesyen dan peranan utama komunikasi. Tema ini dibangunkan melalui kursus-kursus yang ditawarkan, syarikat-syarikat yang dipilih untuk kerjasama dan projek yang menyimpulkan semester.

Pendekatan IED menawarkan pelajar peluang yang unik untuk bekerja secara langsung dengan profesional industri sebagai sebahagian daripada pengalaman akademik dan terima kasih pembangunan profesional untuk hubungan yang lama dengan fesyen dan industri reka bentuk pemimpin Itali.

Pusat falsafah didaktik ini melibatkan profesional dan industri, program Komunikasi Fesyen IED Firenze telah bekerjasama dengan LUISAVIAROMA. LUISAVIAROMA Florence, merupakan perdana e-Commerce pakaian mewah peruncit pereka di dunia yang paling penting.

Jadual - Pelajaran dijalankan dari Isnin hingga Jumaat, sepenuh masa.

Sasaran - Program semester Komunikasi Fahion terbuka kepada pelajar, siswazah dan profesional semasa yang ingin mendefinisikan atau memperoleh kemahiran dan perspektif baru. Tiada prasyarat untuk memasuki program ini.

Struktur dan metodologi - Semester Spring dalam Komunikasi Fesyen membentuk asas program dengan menyusun pelbagai disiplin yang membentuk visi teras program. Kerja projek dan kerjasama dengan syarikat-syarikat dan profesional industri sebagai asas falsafah IED.

Kursus komunikasi Fesyen Komunikasi: 'Fatto a mano for the future'. Contoh perdana ialah Fesyen Komunikasi dan Peristiwa Kursus yang menyaksikan pelajar membangun, menyusun dan menghasilkan kempen komunikasi media sosial dan artikel siaran akhbar untuk siri projek khusus Fendi "Fatto a Mano for the Future", semasa fesyen Pitti Uomo minggu. Acara ini telah dicipta dengan Fendi dan melibatkan komunikasi strategik dan temu bual dijalankan dengan instrumen media baru termasuk Facebook, Twitter, YouTube, YouStream dan menggunakan iPads, iPhone dan sumber video lain untuk membuat seluruh dunia pengalaman penyertaan secara langsung.

This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini August 30, 2017
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Feb. 2019
Duration
Tempoh
15 
Sepenuh masa
Price
Harga
7,000 EUR
Locations
Itali - Florence, Tuscany
Tarikh mula: Feb. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Feb. 2019
Itali - Florence, Tuscany
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat