Kursus Amalan Profesional RIBA Bahagian 3

London South Bank University

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Kursus Amalan Profesional RIBA Bahagian 3

London South Bank University

Kursus popular dan terkenal ini telah berlanjutan selama lebih dari tiga puluh tahun. Kursus ini menawarkan kursus amalan profesional yang ketat dan beretika yang direka untuk bersesuaian dengan pelbagai model perniagaan dan pejabat arkitek skala.

Kursus ini terdiri daripada siri 18 kuliah malam yang diadakan setiap minggu bermula pukul 6.30 petang pada hari Rabu. Semasa kursus ini, para pelajar diajar setiap satu daripada satu dalam satu penyediaan Kajian Kasus 10,000 perkataan mereka, Penilaian Kerjaya 2,000 perkataan mereka dan PEDR mereka (rekod pembangunan pengalaman profesional) yang dipantau oleh pengarah kursus bahagian 3.

Kursus bahagian 3 disahkan oleh RIBA, dan ditetapkan oleh Lembaga Pendaftaran Arkitek. Calon yang berkelayakan yang lulus Bahagian 3 Amalan Profesional (dan mempunyai sekurang-kurangnya dua tahun pengalaman profesional yang layak) layak memohon kepada Lembaga Pendaftaran Arkitek untuk mendaftar sebagai arkitek dan menyertai Royal Institute of British Architects sebagai ahli yang disewa.

Calon yang tidak mempunyai Bahagian 2 diiktiraf dalam Senibina mungkin ingin mengikuti kursus yang diajarkan sebagai aktiviti CPD, dan meningkatkan pengetahuan mereka tentang amalan profesional di UK. Dalam hal ini, mereka tidak akan layak untuk memohon pemeriksaan bahagian 3 RIBA.

Kursus ini terdiri daripada kuliah malam mingguan pada pukul 6.30 malam pada hari Rabu.


Pentauliahan


Maklumat kursus utama - dipesan mengikut mod

Mod


Modul

Kursus ini bermula dengan kursus kuliah malam lapan belas minggu ditambah dengan tutorial, seminar kes belajar, dan kumpulan belajar.

Kursus ini bertujuan untuk menyediakan pelajar seni bina yang mempunyai RIBA bahagian 2 (dan dengan pengalaman profesional yang mencukupi) ke hadapan untuk ujian RIBA Bahagian 3 Profesional. Kursus Amalan Profesional merangkumi bidang penting dan penting dalam sukatan Amalan Profesional yang disyorkan oleh RIBA termasuk; undang-undang bangunan semasa, perancangan, undang-undang kontrak, jenis kontrak bangunan, pengurusan seni bina, amalan dan pembinaan, kawalan kewangan, pengurusan perniagaan, liabiliti profesional, dan penyelesaian pertikaian.

Empat minggu sebelum peperiksaan bertulis terdapat seminar penyediaan peperiksaan untuk membimbing pelajar untuk peperiksaan dan dengan 'bermain permainan kontrak' mengenali mereka dengan cara kerja kontrak JCT.

  • siri kuliah dan peperiksaan
  • kajian kes
  • penilaian kerjaya dan wawancara profesional


Kebolehpasaran

Kursus Praktik Profesional adalah sesuai untuk calon yang ingin mempersiapkan Ujian Bahagian 3 RIBA atau bagi mereka yang ingin memperoleh pemahaman yang lebih luas tentang amalan profesional yang berkaitan dengan seni bina sebagai sebahagian dari Program CPD. Untuk mengulangi, calon yang ingin mengikuti kursus sebagai aktiviti CPD tidak dibenarkan untuk menduduki peperiksaan bahagian 3.

Firma berikut telah menaja kakitangan mereka pada kursus ini:

Foster and Partners, EPR, Hamiltons, Hawkins \ Brown, Squire and Partners, Sekutu dan Morrison, Broadway Malyan, Sheppard Robson, Terry Farrell, Tangram, Porphyrios Associates, Grimshaw, Arkitek Fletcher Priest, dan Rogers Stirk Harbour Partnership.


Perkhidmatan Penggajian

Kami adalah University of the Year untuk Pekerjaan Graduate - The Times dan Sunday Times Panduan Universiti Baik 2018.

Di LSBU, kami ingin menyediakan anda kerjaya yang berjaya. Semasa pengajian anda - dan selama dua tahun selepas anda lulus - anda akan mendapat akses ke Perkhidmatan Khidmat Khidmat kami, yang termasuk:

  • Papan dalam talian di mana anda dapat melihat pelbagai peletakan: sambilan, sepenuh masa atau sukarela. Anda juga boleh turun untuk melihat penasihat Kedai Kerja kami, yang sentiasa ada untuk membantu anda mengambil langkah seterusnya dalam carian anda.
  • Gim Kerjaya kami menawarkan bengkel kumpulan mengenai CV, teknik wawancara dan mencari pengalaman kerja, serta persembahan tetap dari majikan merentasi pelbagai sektor.

Pasukan Perusahaan Pelajar kami juga boleh membantu anda memulakan perniagaan anda sendiri dan membangunkan kemahiran keusahawanan yang berharga.


Syarat kemasukan

Sesuai untuk pelajar seni bina UK yang telah lulus kedua bahagian RIBA yang diiktiraf 1 dan 2, dan telah melengkapkan amalan profesional yang layak sebagai sebahagian daripada kelayakan dan kelayakan lepasan ijazahnya - atau, bagi pelajar / arkitek di luar negara, yang mempunyai pengiktirafan Lembaga Pendaftaran Arkitek (ARB) kesetaraan kelayakan bukan Inggeris untuk kedua-dua bahagian RIBA 1 dan 2.

Semua modul tertakluk kepada perubahan oleh universiti dan mungkin berbeza daripada modul yang anda tawarkan semasa pengajian anda.

This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini June 11, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
12 
Sambilan
Price
Harga
2,800 GBP
Locations
United Kingdom - London, England
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
United Kingdom - London, England
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat