Kursus Asas Bahasa Inggeris (Bahasa Inggeris Umum)

Eötvös Loránd University

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Kursus Asas Bahasa Inggeris (Bahasa Inggeris Umum)

Eötvös Loránd University

Kursus Yayasan Bahasa Inggeris (Tahun Persiapan) telah dirancang untuk pelajar yang ingin belajar di ELTE atau universiti lain di Eropa, tetapi belum mempunyai tahap kompetensi bahasa dan kemampuan belajar yang diperlukan untuk memulai program gelar BA. Dengan sekurang-kurangnya 800 jam kenalan yang dijamin, kursus ini boleh membawa anda untuk mempercepatkan sekurang-kurangnya dua semester.

Matlamat program ini adalah untuk menyediakan pintu masuk untuk pelajar ke pendidikan Eropah, di mana diperlukan pengetahuan yang baik. Program ini melengkapkan pelajar dengan kemahiran linguistik, budaya dan kemahiran asas yang diperlukan untuk memulakan pengajian peringkat BA di universiti di Eropah.


Kekuatan program

Penambahbaikan bahasa adalah elemen utama program ini, dengan kursus umum dalam penambahbaikan bahasa, memberi tumpuan kepada kemahiran asas untuk bercakap, menulis, mendengar dan membaca. Untuk mempersiapkan anda untuk menggunakan bahasa Inggeris untuk tujuan belajar, terdapat juga kursus-kursus khusus dalam penggunaan bahasa dan kosa kata bahasa Inggeris yang tepat, serta membaca dan menulis akademik, serta kelas mengenai kemahiran persembahan dan perbincangan yang diperlukan untuk penyertaan dalam seminar.


Kemahiran belajar

Guru-guru kami ada untuk membantu anda, tetapi anda perlu membangunkan kemahiran belajar bebas untuk kerjaya akademik dan profesional masa depan anda. Anda akan menghadiri kursus yang direka untuk meningkatkan keupayaan anda untuk bekerja sendiri, dengan kemahiran seperti menetapkan matlamat, menguruskan masa dan memantau kemajuan. Guru anda juga akan menetapkan tugasan yang akan disiapkan di Pusat Akses Diri dan menasihati anda mengenai sumber yang ada.


Kajian Kebudayaan

Tidak mustahil untuk menggunakan bahasa tanpa memahami budaya yang mengelilinginya. Program ini merangkumi dua kursus mengenai budaya berbahasa Inggeris utama, yang memberi tumpuan kepada Kepulauan British, satu di Amerika dan Kanada. Kursus lain merangkumi aspek budaya Eropah, secara amnya, budaya negara tuan rumah anda, Hungary.


Matlamat

Sekiranya anda mengambil pelajaran anda dengan serius, anda harus lulus peperiksaan Bahasa CEFR B2 yang ditawarkan oleh universiti pada akhir tahun akademik. Anda hanya akan diterima masuk ke program BA dan Bahasa Inggeris Studi BA di ELTE atau mungkin dimasukkan ke institusi pengajian tinggi yang lain pilihan anda di Hungary atau Kesatuan Eropah jika anda lulus ujian ini (bergantung kepada keperluan bahasa institusi lain) .


Anda harus mencapai markah berikut pada peperiksaan bahasa yang diakui di peringkat antarabangsa:

  • PBT TOEFL (ujian berasaskan kertas): 453 - 497
  • TOEFL iBT (ujian berasaskan Internet): 46 - 59
  • IELTS: 5.5


Peluang kerjaya
Mereka yang mengikuti Kursus Asas dalam Bahasa Inggeris akan dapat meneruskan pendidikan tinggi mereka di Hungary dan di luar negara. Sebaik sahaja mereka mendapat ijazah kemungkinan berikut akan membabitkan kewartawanan, pelancongan, pendidikan di sekolah bukan kerajaan yang ditubuhkan, organisasi kerajaan, diplomasi dan pekerjaan lain yang tidak memerlukan kemahiran khusus dalam bidang ijazah. Mendapatkan pekerjaan juga bergantung kepada kajian berterusan pelajar yang mengikuti tahun asas.


Contoh kerja
Jawatan kerja boleh dipohon jika pelajar memegang ijazah universiti sahaja. Penyiapan Kursus Yayasan Bahasa Inggeris akan membolehkan pelajar meneruskan pengajiannya pada peringkat Sarjana Muda.

This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini November 29, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 9, 2019
Feb. 2020
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
1,490 EUR
Yuran pengajian / semester. Bayaran permohonan: 150 EUR.
Information
Deadline
Julai 15, 2019
Locations
Hungary - District V., Budapest
Tarikh mula : Sept. 9, 2019
Tarikh tutup permohonan Julai 15, 2019
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh mula : Feb. 2020
Tarikh tutup permohonan Jan. 1, 2019
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 9, 2019
Hungary - District V., Budapest
Tarikh tutup permohonan Julai 15, 2019
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Feb. 2020
Hungary - District V., Budapest
Tarikh tutup permohonan Jan. 1, 2019
Tarikh akhir Permintaan Maklumat