Kursus Bahasa Cina: Kursus Permaidani Swasta

Kursus-kursus buatan khusus kami adalah untuk pelajar yang ingin menikmati manfaat penuh perhatian individu dan jadual yang fleksibel sambil belajar bahasa atau budaya Cina. Anda boleh menentukan waktu kelas, pada bila-bila masa dari jam 8:30 pagi hingga 21:00 malam, pada hari minggu hingga hari Ahad (jika anda suka). Apabila anda menempah kursus persendirian, anda hanya boleh memberi tumpuan kepada poin lemah anda sendiri dan memberi perhatian lebih kepada anda. Guru anda menjalankan analisis keperluan dengan anda dan bersama-sama, membuat keputusan mengenai program pengajian dan bahan-bahan anda. Para pelajar boleh mempunyai kemajuan yang pesat dan pelajar lanjutan boleh menumpukan bidang spesifik yang pelajar ingin.

Siapakah yang sesuai untuknya?

Warga asing yang tinggal di Beijing tetapi tidak mempunyai masa untuk menghadiri pelajaran kumpulan biasa, mereka yang ingin memperbaiki tahap Cina mereka yang sudah ada atau yang mempunyai minat dalam budaya Cina.

Adakah kursus buatan khusus untuk anda?

Kursus ini akan membantu anda untuk:

  • Menjadi pembicara yang lebih fasih semasa berinteraksi dengan guru anda
  • Meningkatkan bidang pengetahuan bahasa (tatabahasa, perbendaharaan kata, sebutan) dan topik yang ingin anda tumpukan
  • Membangunkan kemahiran bahasa teras anda: mendengar, bercakap, membaca dan menulis
  • Fokus pada bidang bahasa atau budaya Cina yang menarik minat anda

Apa yang akan kamu pelajari?

Apabila anda menempah kursus persendirian, anda menumpukan pada keperluan dan keperluan bahasa anda sendiri. Guru anda menjalankan analisis keperluan dengan anda dan bersama-sama anda membuat keputusan mengenai program dan bahan pengajian anda. Sama ada kursus anda memberi tumpuan kepada membangunkan tahap pengetahuan bahasa anda atau amalan fasih bergantung pada keperluan bahasa tertentu anda. Kandungan kursus buatan peribadi adalah sangat fleksibel dan ditentukan oleh keperluan anda dan gaya pembelajaran pilihan anda.

Tahap

Tahap pemula

Tahap ini bermula dari pembelajaran Hanyu Pinyin, kemudian ke kemahiran mendengarkan, berbicara, membaca dan menulis asas. Anda akan dapat perbualan mudah dengan orang-orang Cina pada topik kehidupan seharian.

Tahap 1

Di peringkat ini, anda akan mempelajari 250 perkataan yang sering digunakan, 25 pola kalimat dan 150 ayat yang digunakan umum, yang membolehkan anda memperkenalkan diri, memesan di restoran dan berkomunikasi dengan pembantu rumah anda dan lain-lain.

Tahap 2

Anda akan mempelajari 350 perkataan baru, 35 pola ayat dan 200 ayat yang digunakan umum. Anda boleh mengungkapkan keinginan dan keperluan mengenai makanan, pemotongan rambut dll dan dapat membincangkan rencana masa depan.

Peringkat pertengahan

Tahap ini adalah terutamanya mengenai bahasa Cina yang digunakan dalam komunikasi harian. Anda boleh berkomunikasi dengan lancar dengan orang dalam pelbagai topik dalam keadaan yang berbeza.

Tahap 3

Anda akan belajar 300 perkataan baru, 45 pola ayat dan 250 ayat yang digunakan umum. Anda akan belajar untuk menyatakan perasaan anda dan menggambarkan situasi hidup.

Tahap 4

Anda akan terus mengembangkan perbendaharaan kata anda. Di peringkat ini, anda akan mempelajari 350 perkataan, 55 pola ayat dan 300 ayat yang digunakan umum. Anda akan dapat menyatakan pendapat mengenai perkara yang berbeza dan menjadi lebih akrab dengan budaya Cina.

Tahap maju

Anda akan memperluaskan perbendaharaan kata anda dan meningkatkan kefasihan dalam bahasa Cina yang dituturkan agar setanding dengan penceramah asli. Anda juga akan menjadi lebih akrab dengan budaya Cina dan masyarakat.

Tahap 5

Anda akan mempelajari 400 perkataan baru, 70 pola ayat dan 350 ayat yang digunakan bersama. Ketahui lebih lanjut mengenai penggunaan kata-kata yang berkaitan serta cara untuk menyatakan pandangan anda.

Tahap 6

Anda akan mempelajari kira-kira 500 perkataan, 80 pola ayat dan 400 ayat yang digunakan umum. Anda juga akan mempelajari lebih lanjut mengenai budaya Cina, adat dan kebiasaan tempatan.

Tahap kecekapan

Dekat dengan penceramah asli, anda akan belajar menggunakan slang dan idiom.

Aras 7

Anda akan mempelajari penggunaan istilah idiom, frasa dan slang, dan membaca akhbar dan buku dalam bahasa Cina.

Tahap 8

Teruskan dengan penceramah asli semasa membincangkan berita dan peristiwa semasa dan menyatakan pandangan dan pandangan mereka.

Butiran Kursus

  • Tahap yang ditawarkan: Permulaan kepada Kemahiran
  • Bilangan pelajar: Tuisyen individu atau kumpulan swasta
  • Bahan: Bergantung kepada keperluan anda
  • Hari mula: Pada bila-bila masa
  • Masa pengajaran: Bila-bila masa dari pukul 8:00 pagi-9:00 malam

TIPS:

Kadar kursus akan lebih tinggi jika dijadualkan lebih awal dari jam 8:00 pagi atau lebih lewat dari 9:00 malam.

Sekiranya anda memerlukan tuisyen dari sekolah (rumah anda atau lokasi pilihan lain) mungkin terdapat caj tambahan untuk pengangkutan. Untuk butiran sila hubungi sekolah.

Lihat 3 lagi program yang ditawarkan oleh MY Chinese Study »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Duration
Permintaan Maklumat
Sambilan
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan

Pendaftaran Terbuka

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date