Kursus Bahasa Inggeris Intensif

Umum

Penerangan Program

Tidak ada pengganti untuk belajar bahasa Inggeris yang terbenam dalam bahasa dan budaya!

Program Bahasa Inggeris Intensif Pittsburg State University menyediakan pelbagai perkhidmatan bahasa dan budaya khusus kepada pelajar antarabangsa. Objektif utama IEP adalah untuk meningkatkan tahap bahasa Inggeris pelajar, melalui pengajaran kelas yang berkualiti dan untuk mempersiapkan pelajar untuk mengikuti program ijazah akademik mereka di Pittsburg State University . Selanjutnya, IEP berusaha untuk memberi peluang kepada pelajar untuk mengalami dan belajar mengenai budaya Amerika.

Program Bahasa Inggeris Intensif (IEP) adalah program sepenuh masa yang menampilkan dua semester 15 minggu (Musim Gugur dan Musim Semi) selama tahun akademik dan satu sesi 9 minggu semasa Musim Panas. Kelas ditawarkan pada dua peringkat, menengah dan lanjutan. Pelajar menghabiskan kira-kira 18 jam seminggu di kelas, mengikuti kursus dalam tatabahasa, membaca, mendengar / bercakap, menulis, dan persiapan akademik. Program ini fleksibel, dan setiap usaha dilakukan untuk memenuhi keperluan individu pelajar.

Kejayaan menyelesaikan Tahap Lanjutan Program Intensif Bahasa Inggeris (Kursus Persediaan Akademik) setara dengan skor 79 TOEFL dan boleh diganti dengan syarat TOEFL untuk banyak program sarjana dan siswazah di Pittsburg State University .

I took this photo in a private school in Italy (Bologna) and I found beautiful these two girls studying together.

Sumber Pembangunan Kemahiran

Semua pelajar PSU mempunyai akses percuma ke sumber-sumber tambahan dan perkhidmatan sokongan kemahiran Bahasa Inggeris berikut:

 • Pusat Penulisan
 • Rakan Perbualan
 • Pusat Kejayaan Pelajar
 • Perkhidmatan Perpustakaan PSU
 • Pembakar roti
 • Program Pitt Pal
 • Program Keluarga Persahabatan

Aktiviti Budaya & Bahasa

Program Bahasa Inggeris Intensif mengatur aktiviti setiap semester untuk membantu pelajar belajar tentang Amerika Syarikat dan mempraktikkan bahasa Inggeris anda. Aktiviti-aktiviti ini mungkin merangkumi perayaan percutian, pesta, boling, perjalanan ke muzium, perjalanan ke tempat-tempat menarik tempatan, perjalanan membeli-belah, berkelah, dan perjalanan ke kawasan metropolitan atau tarikan utama.

Pelajar IEP boleh menggunakan kemudahan rekreasi di PSU, seperti gelanggang raket, gelanggang bola keranjang, kolam renang, pusat rekreasi, gimnasium, dan ruang berat. Di samping itu, konsert, acara sukan, dan aktiviti kampus lain terbuka untuk pelajar IEP.

Kos

Berikut adalah anggaran perbelanjaan untuk satu semester (Kejatuhan, Musim Bunga, atau Musim Panas) berdasarkan tahun akademik 2018/2019.

Kadar bukan pemastautin satu semester

Yuran tuisyen $ 6514
Perbelanjaan Hidup $ 3889
Insuran kesihatan $ 713
Buku & Bekalan $ 500
Orientasi / Pematuhan $ 55
Jumlah $ 11,671

Kadar penduduk satu semester (Pelajar Kansas-Paraguay)

Yuran tuisyen $ 3649
Perbelanjaan Hidup $ 3889
Insuran kesihatan $ 713
Buku & Bekalan $ 500
Orientasi / Pematuhan $ 55
Jumlah $ 8,806

Biasiswa

Program Bahasa Inggeris Intensif menawarkan biasiswa hingga $ 1000 setiap semester sementara pembiayaan tersedia.

Pelan Pembayaran

Pembayaran perlu dibayar pada minggu pertama kelas. Pelan pembayaran tersedia untuk anda membuat empat ansuran bulanan selama semester.

Permohonan

Pengambilan

 • Semester Kejatuhan (Ogos-Disember)
 • Semester Musim Semi (Januari-Mei)
 • Sesi Musim Panas (Jun-Julai)

Bagi pelajar yang ingin mengikuti IEP selama 8 minggu sahaja, anda boleh menyertai Januari, Mac, Jun, Ogos atau Oktober dengan izin khas. Ini hanya untuk Tahap Pertengahan sahaja. Pelajar akan bertanggungjawab untuk semua kandungan kursus sebelumnya.

Langkah 1

Kirimkan permohonan kemasukan dan bayar yuran permohonan.

 • Permohonan IEP:
  • Permohonan Dalam Talian (Pilihan)
  • Aplikasi PDF yang boleh dicetak
 • Bayar yuran permohonan $ 60 (tidak dapat dikembalikan)

Langkah 2

Hantarkan dokumen berikut:

 • Penyata bank atau jaminan kewangan yang diperakui
 • Borang Penyata Kewangan Sokongan
 • Borang Alamat Surat Menyurat & Bayaran Mel
 • Salinan pasport (jika ada)

Dokumen-dokumen ini boleh diemail ke i-admit@pittstate.edu.

Untuk kemasukan bersyarat ke dalam program akademik, anda juga perlu menghantar transkrip sekolah / rekod akademik (dan terjemahan bahasa Inggeris).

Langkah 3

Ikuti Ujian Bahasa Inggeris Duolingo dalam talian untuk tujuan pra-penilaian.

Ikuti ujian dalam talian ini dari mana-mana komputer dengan akses Internet, kamera web, dan mikrofon / pembesar suara. Ujian ini boleh dilakukan pada bila-bila masa mengikut keselesaan anda dan memerlukan masa sekitar 45 minit untuk diselesaikan. Markah ujian akan dihantar ke PSU dalam 48 jam. Pilih Pittsburg State University semasa mendaftar untuk ujian. Kosnya ialah $ 49. Sebaik sahaja anda tiba di PSU dan mendaftar di IEP, yuran ujian $ 49 akan dikembalikan kepada anda dalam bentuk pengecualian tuisyen dengan bukti penerimaan.

Anda juga boleh menghantar skor TOEFL, IELTS, atau PTE untuk tujuan pra-penilaian sahaja.

Syarat Kemasukan IEP

 • Pemohon mestilah menamatkan sekolah menengah untuk dimasukkan ke dalam IEP.
 • Untuk kemasukan bersyarat, pemohon mesti memenuhi syarat kemasukan untuk program akademik. Hanya satu aplikasi yang diperlukan. Sila lengkapkan proses permohonan sarjana atau siswazah untuk kemasukan bersyarat.
Tarikh Akhir Kemaskini May 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Looking for a university with a traditional campus feel, competitive academic programs, and an incredible surrounding community? Look no further than Pitt State.

Looking for a university with a traditional campus feel, competitive academic programs, and an incredible surrounding community? Look no further than Pitt State. Baca Ringkas