Kursus Bahasa Inggeris Profesional

Gateway School Of English

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Kursus Bahasa Inggeris Profesional

Gateway School Of English

Kursus ini menawarkan peluang kepada para profesional yang menghargai program yang berstruktur dengan teliti yang membantu mereka menggunakan bahasa Inggeris dalam pelbagai aktiviti kerja.

Pelajar diberi tugas bahasa yang berkaitan langsung dengan kehidupan profesional mereka, sama ada Undang-Undang, Teknologi Maklumat, Perubatan, Sains, Kejuruteraan, Minyak

Guru-guru yang dipilih khas untuk kelas tuisyen atau kelas satu-ke-satu akan mempunyai pengetahuan dan kemahiran mengajar yang relevan untuk bidang minat pelajar. Kursus-kursus ini akan membantu anda mencapai tahap bahasa Inggeris yang sesuai yang anda boleh gunakan dalam kerjaya anda dengan yakin. Kursus ESP boleh diambil bersama dengan Kursus Bahasa Inggeris Umum, Kursus Bahasa Inggeris Perniagaan atau mana-mana kursus lain.

Beberapa contoh bidang Bahasa Inggeris Profesional adalah:

 • Bahasa Inggeris untuk Kejuruteraan
 • Bahasa Inggeris untuk Profesional Perubatan (Doktor, Doktor Perubatan, Ahli Farmasi, Jururawat
 • Penerbangan Bahasa Inggeris
 • Bahasa Inggeris untuk Pelancongan
 • English for Law / Legal English
 • Bahasa Inggeris untuk Seni
 • Kewangan Bahasa Inggeris atau Bahasa Inggeris untuk Kewangan
 • Bahasa Inggeris untuk IT
 • Bahasa Inggeris untuk Wartawan
 • Bahasa Inggeris untuk Minyak
 • Bahasa Inggeris untuk Tentera
 • Bahasa Inggeris Maritim
 • Bahasa Inggeris untuk Pertanian

Nota: Pelajar yang menempah kursus ini harus menyediakan sekolah dengan maklumat terperinci tentang kehidupan profesional dan keperluan bahasa Inggeris terlebih dahulu. Ini akan membolehkan guru untuk merancang program pembelajaran yang sesuai dan menyediakan pelajar dengan sumber yang paling sesuai semasa pengajian.

 • Tempoh operasi: Sepanjang tahun
 • Tahap: Permulaan ke Advanced
 • Tempoh 1 pelajaran: 45 minit
 • Pelajaran setiap minggu: 20 pelajaran (15 jam), 30 pelajaran (22.5 jam)

Kombinasi Kumpulan Bahasa Inggeris Umum 20 pelajaran dalam seminggu Satu-ke-Satu Profesional Bahasa Inggeris 10 pelajaran seminggu

Kursus ini sesuai untuk pelajar yang ingin meningkatkan kecekapan mereka secara keseluruhan dalam Bahasa Inggeris dalam suasana kumpulan pada waktu pagi apabila mereka boleh mengamalkan semua kemahiran bahasa mereka melalui kelas interaktif, sambil menumpukan perhatian mereka kepada keperluan profesional mereka pada sebelah petang. Melalui pelajaran-pelajaran peribadi ini, dengan bantuan dan bimbingan guru mereka, mereka dapat menggabungkan kepakaran profesional dan pengetahuan mereka dalam bahasa Inggeris, untuk mengembangkan kemampuan mereka untuk berfungsi sebagai pakar dalam bidang mereka dalam persekitaran kerja bahasa Inggeris.

Seperti semua pelajaran satu-ke-satu, kelebihan utama dari susunan ini ialah perhatian individu guru yang difokuskan sepenuhnya kepada seorang pelajar, jadi kursus itu sendiri dipersetujui oleh pelajar dan guru bersama-sama, dan berdasarkan keperluan profesional pelajar, yang diminta untuk berbincang dengan guru pada permulaan kursus.

Kombinasi Kumpulan Bahasa Inggeris Umum 20 pelajaran seminggu Kursus bahasa Inggeris profesional 10 pelajaran seminggu (tersedia untuk pelajar minimum 2)

Kursus ini sangat berguna untuk rakan sekerja atau profesional dalam bidang yang sama yang mempunyai kecekapan bahasa Inggeris yang sama dan ingin meningkatkan tahap am bahasa Inggeris mereka dengan pelajar lain pada waktu pagi sambil memberi tumpuan kepada bidang yang dikongsi khusus dalam kerja profesional mereka pada waktu petang .

Bersama dengan guru mereka, mereka dapat menubuhkan matlamat kursus dan menentukan jurang dalam pengetahuan bahasa Inggeris yang paling relevan dengan pekerjaan mereka.

Ini memastikan pelajar dapat percaya diri dengan kemahiran bahasa Inggeris mereka yang umum dan dalam penerapan pengetahuan bahasa Inggeris untuk memudahkan pemindahan ke konteks profesional mereka.

Kumpulan Tertutup 20 pelajaran dalam seminggu (tersedia untuk sekurang-kurangnya 4 pelajar)

Kursus ini adalah untuk pelajar yang ingin memberi tumpuan secara eksklusif dan intensif kepada bahasa Inggeris profesional mereka dengan latar belakang profesional yang sama, sama ada mereka bekerja sama atau tidak.

Dengan tumpuannya yang ketat ke atas bidang kepakaran tertentu, pengajaran kursus sedemikian adalah cara yang menarik dan cekap untuk meningkatkan Bahasa Inggeris pelajar dengan seberapa relevan yang mungkin ke bidang minat khusus mereka, kerana kandungan kursus dan objektif dirundingkan di kelas dengan guru, untuk memastikan hasil yang berkesan untuk semua pelajar yang bersangkutan dan menjamin keyakinan yang diperlukan untuk berfungsi dengan lancar dan selesa dalam persekitaran profesional masing-masing apabila menggunakan bahasa Inggeris.

This school offers programs in:
 • English


Tarikh Akhir Kemaskini February 24, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Pendaftaran Terbuka
Locations
Malta - Saint Julian's
Tarikh mula : Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Pendaftaran Terbuka
Malta - Saint Julian's
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat