Kursus Bahasa Inggeris untuk Keperluan Akademik (EAP)

Umum

Penerangan Program

Program English for Academic Purposes (EAP) direka untuk Bahasa Inggeris sebagai pelajar Bahasa Kedua (ESL) di semua peringkat yang: merancang untuk memasuki kolej atau universiti Amerika di peringkat sarjana; perlu membuat persediaan untuk TOEFL dan IELTS; ingin berjaya di kelas universiti dengan penutur bahasa Inggeris asli.

Sorotan Program

Pengecualian TOEFL

Pelajar yang memohon program sarjana dan siswazah SDSU dan kolej komuniti tempatan mungkin layak menerima pengecualian TOEFL setelah menyelesaikan tahap lanjutan.

Kemasukan Bersyarat Prasiswazah ke SDSU

Pelajar yang merancang untuk mendapatkan ijazah sarjana di SDSU berpeluang untuk memohon Kemasukan Bersyarat Prasiswazah.

Pembinaan Kemahiran Akademik

Program EAP membantu pelajar ESL antarabangsa mengembangkan kemahiran yang diperlukan untuk berjaya di universiti AS.

Universiti Menasihati

ALI menawarkan nasihat mengenai perkara akademik dan pemilihan universiti. Penasihat menolong pelajar dengan permohonan kemasukan ke San Diego State University dan sekolah lain.

Interaksi dengan Penceramah Asli

Pelajar EAP berpeluang untuk mempraktikkan kemahiran bertutur dan mendengar Bahasa Inggeris mereka dan untuk meningkatkan pengetahuan mereka tentang budaya Amerika dengan berinteraksi dengan penutur asli. Pejabat Kehidupan Pelajar ALI juga dapat membantu pelajar membuat hubungan dengan penutur asli di luar kelas.

Mendaftar di Kelas SDSU

Pelajar EAP lanjutan boleh mendaftar hingga dua kelas SDSU biasa (enam unit) * dengan pelajar Amerika semasa semester musim gugur atau musim bunga. Gred, kredit, dan transkrip SDSU rasmi diberikan dan boleh dipindahkan ke universiti lain. Lihat EAP Plus di bawah untuk maklumat lebih lanjut.

* Bayaran tambahan dikenakan.

Ujian dan Penempatan

Program EAP menawarkan pengajaran bahasa Inggeris di semua peringkat dari awal hingga lanjutan. Pelajar mengambil ujian penempatan untuk menentukan tahap Bahasa Inggeris mereka. Mereka diuji dalam bidang kemahiran yang berbeza (mendengar, bercakap, membaca, dan menulis) dan ditempatkan mengikut keperluan dan kemampuan mereka yang berbeza-beza. Pelajar peringkat rendah mengikuti kelas kemahiran bersepadu. Pada akhir setiap penggal, pelajar mempunyai pilihan untuk menguji lagi untuk mengukur kemajuan mereka.

Bahasa Inggeris untuk Tujuan Akademik

 • Bilangan minggu: 12 pada musim panas, 17 pada musim bunga atau musim gugur.
 • Waktu pengajaran: 23+ seminggu.
 • Keperluan: Arahan sebelumnya dalam bahasa Inggeris lebih disukai.
 • Juga termasuk: Semua pelajar memiliki akses ke penasihat akademik, penasihat siswa, pilihan, klinik pengucapan, kumpulan percakapan, makmal bahasa dan komputer, perpustakaan SDSU, dan kemudahan sukan.

Pelajar yang tiba selepas tarikh mula EAP boleh mengikuti program Intensive English for Communication (IEC) sehingga sesi EAP seterusnya bermula.

Kurikulum

Ujian Penempatan

Setelah mengambil peperiksaan penempatan EAP, pelajar dimasukkan ke dalam kursus mereka mengikut kekuatan kemahiran bahasa mereka di setiap bidang kandungan kursus, yang bermaksud bahawa pelajar mungkin berada pada tahap yang berbeza untuk mendengar, membaca, menulis, dan lain-lain. Pelajar peringkat rendah mengikuti bersepadu kurikulum.

Kemahiran Bahasa Inggeris

Waktu pengajaran yang signifikan diperuntukkan untuk mengembangkan kemahiran membaca, menulis, tatabahasa, mendengar, bertutur, dan kemahiran perbendaharaan kata akademik, dan strategi yang diperlukan untuk berjaya dalam kerja kursus di universiti dan universiti.

Kerja Kursus lain

Bergantung pada tahap dan ketersediaan, pelajar boleh memilih kursus untuk mempersiapkan peperiksaan TOEFL dan IELTS yang diperlukan untuk program universiti sarjana. Sebilangan pelajar mungkin layak mengikuti kursus berasaskan kandungan seperti Bahasa Inggeris Matematik, Bahasa Inggeris untuk Kejuruteraan, Pemasaran Amerika.

Aktiviti

Pelajar didedahkan dengan budaya kelas universiti AS dan dapat mengambil bahagian dalam aktiviti kampus SDSU secara berkala melalui program EAP.

Pilihan Raya Program

Kursus elektif ditawarkan setiap semester untuk menyokong lagi kemahiran mengambil ujian, meningkatkan penguasaan bahasa, dan meningkatkan pengetahuan tentang budaya AS. Kursus berbeza mengikut tahap sesi dan penempatan.

Pilihan yang popular termasuk:

 • Persediaan TOEFL berasaskan internet
 • Persediaan IELTS
 • Bahasa Inggeris Melalui Tarian
 • Sebutan Amerika
 • Corak Kalimat Bahasa Inggeris
 • Mengembangkan Kelancaran Melalui Kata Kerja
 • Persediaan untuk Membaca Akademik
 • Bahasa Inggeris Melalui Muzik Popular
 • Bahasa Inggeris Melalui Sukan

Klinik Sebutan

Sebagai tambahan kepada kelas pengucapan harian dan pilihan pengucapan, ALI menawarkan pelajar artikulasi dan pengubahsuaian aksen yang diperibadikan secara percuma menggunakan perisian khusus, aktiviti makmal yang disesuaikan, dan bahan buatan guru.

EAP Plus

Pelajar lanjutan boleh mendaftar sehingga dua kelas SDSU biasa dengan pelajar Amerika. Gred, kredit, dan transkrip SDSU rasmi diberikan dan boleh dipindahkan ke universiti lain.

 • Terbuka kepada pelajar maju yang menguji tahap EAP 106.
 • Pelajar bekerjasama rapat dengan penasihat ALI mereka untuk memilih kelas SDSU di jabatan terpilih.
 • Pelajar memperoleh kredit SDSU dalam kursus dengan pelajar Amerika.
 • Transkrip SDSU rasmi dan kredit yang boleh dipindah milik diberikan.
 • Bayaran tambahan dikenakan setiap kelas.

Bayaran

 • 6 Januari – 7 Mei: $ 6,350
 • 19 Mei – 5 Ogos: $ 4,235
 • 18 Ogos – Dis. 17: $ 6,350
Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

San Diego State University (SDSU), a truly global learning community, is an ideal place to begin your international education. Part of the 23-campus California State University (CSU) system, SDSU is t ... Baca lebih lanjut

San Diego State University (SDSU), a truly global learning community, is an ideal place to begin your international education. Part of the 23-campus California State University (CSU) system, SDSU is the third-largest university in the state with an enrollment of more than 35,000 students. We offer 97 bachelor's, 84 masters, and 21 doctoral degree programs. Baca Ringkas