Read the Official Description

Kampus Summer direka khusus untuk golongan muda dan bertemu:

  • Harapan ibu bapa dari segi keselamatan, pengajaran berkualiti, keselesaan, kebersihan dan makanan yang sihat
  • Harapan muda: temui Paris, berkawan dengan orang muda lain dari pelbagai negara, terlibat dalam banyak aktiviti sukan dan menyeronokkan.

Kediaman ini terletak di Selatan Paris. Kelas dan aktiviti berlaku di kediaman.

Saint Nicolas Summer campus: Sebuah kediaman di Paris

«Saint Nicolas Residence», terletak di Paris Selatan, menawarkan penginapan yang selesa sambil membolehkan akses mudah ke mercu tanda Paris yang paling terkenal: Muzium Louvre, Menara Eiffel, Montmartre, Notre-Dame, dan lain-lain.

Bilik tidur: Bilik 4-katil dengan kemudahan berkongsi. Pancuran dan tandas berkongsi di setiap tingkat. Lembaran katil disediakan dan diubah sekali seminggu. Tuala disediakan.

Kemudahan: Bilik-bilik kelas yang dilengkapi peralatan audio-visual, restoran layan diri, bilik mesyuarat, dewan sukan dan kawasan internet.

Makanan: Sarapan pagi, makan tengahari dan makan malam disajikan di restoran kediaman. Makanan ringan petang juga termasuk dalam harga. Semasa lawatan, makan tengah hari atau makan malam akan digantikan dengan berkelah. Terdapat juga pilihan makanan vegetarian dan daging babi yang ada.

Jadual waktu kursus

Pelajaran Bahasa Perancis: 15 jam / minggu Kelas berlangsung pada waktu pagi dari 9.00 hingga 12.00: 3 pelajaran dari 55 minit / hari. Kelas Perancis berlaku di kediaman. Maksimum 15 pelajar bagi setiap kelas multinasional.

Kaedah pengajaran: Main dan belajar!

Main dan Ketahui: Inilah cara pelajar menerangkan metodologi pengajaran ACCORD semasa Campus Musim Panas Perancis All Inclusive. Pengajaran Sekolah Bahasa Accord memberi tumpuan kepada komunikasi lisan menggunakan dokumen sah seperti lagu, program TV, filem dan majalah. Guru kami telah mengumpulkan pelbagai permainan dan aktiviti yang menjadikan pembelajaran tatabahasa, struktur, perbendaharaan kata dan sebutan menarik dan menyeronokkan. Guru-guru kami, semua graduan universiti, berkelayakan sepenuhnya dalam pengajaran bahasa Perancis sebagai bahasa asing. Mereka berpengalaman mengajar orang muda Perancis serta seni dan sukan.

Ujian tahap dan sijil

Pada hari pertama mereka, pelajar mengambil ujian penempatan di Perancis bertulis dan bercakap, supaya berada di kelas peringkat mereka. Selepas kursus, pelajar akan diberikan sijil kehadiran, menyatakan tahap mereka dan bilangan jam Perancis yang telah mereka pelajari.

Aktiviti Pilihan

  • Penulisan / Tatabahasa dalam mini-kumpulan (5h / minggu)
  • Program one-to-one pada 5h / minggu (1h / hari)

Aktiviti budaya pilihan:

  • Hari penuh di Disneyland (termasuk makan tengah hari, makan malam, perbarisan malam, bunga api, pemindahan pulang oleh jurulatih persendirian).
  • Hari penuh di taman riadah Astérix (termasuk makan tengahari makan, makan malam, pemindahan balik oleh jurulatih persendirian)
  • Hari penuh di Loire Valley Loire (termasuk lawatan istana Chambord dan Blois, pelancongan bersiar-siar di bandar Blois, makan tengahari makan, makan malam, pemindahan balik oleh jurulatih swasta)

Tempoh

Minimum 2 minggu

Kos

SELESAIKAN TINGGI - 2 minggu minimum

Dari 5 Julai hingga 25 Julai

See 6 more programs offered by Accord Language Schools »

Last updated June 13, 2018
This course is Campus based
Start Date
Ogos. 2019
Sept. 2019
Duration
Sambilan
Sepenuh masa
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline
Start Date
Ogos. 2019
Application deadline

Ogos. 2019

Location
Application deadline
End Date

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date