Read the Official Description

Program Spring, Summer and Fall Semester boleh didapati.

Pelajar yang belajar untuk semester diperlukan untuk mengambil sekurang-kurangnya 2 kursus bahasa. Tiada kajian bahasa terdahulu diperlukan.

Pelajar dengan kajian terdahulu diberikan peperiksaan penempatan bertulis dan lisan pada hari pertama kelas dan ditempatkan di peringkat yang sepadan dengan kecekapan mereka.

Oleh kerana fakulti bertemu mingguan untuk menilai kemajuan pelajar, terdapat fleksibiliti untuk pelajar maju jika pembelajaran pelajar telah mempercepatkan persekitaran bahasa yang mendalam.

Pelajar memperoleh 3 kredit untuk setiap kursus (45 jam kenalan).

Antara kursus yang ditawarkan:

 • ITA101 Elementary Italian Ito ITA302 Superior Italian 2
 • Akar Itali: Sejarah Seni Sisilia
 • Sejarah Tamadun Mediterranean di Sicily
 • Penulis Sisilia dalam Kesusasteraan Itali: Dari Pirandello ke Camilleri
 • Camille's Commissario Montalbano: Cerita Detektif di Sicily
 • Pawagam Mediterranean Melalui Lensa Itali
 • Arkeologi: Kaedah dan Penemuan di Timur Sicily
 • Ramai Manifestasi Budaya Itali
 • Sistem Makanan Lestari di Sicily
 • Mafia: Isu Serantau, Negara atau Global?
 • Geologi Gunung berapi Mediterranean

MENGENAI PELAJAR DI SICILY

Kebanyakan orang tidak menyedari berapa banyak yang ditawarkan Sicily. Menawarkan batu kerikil dan pantai berpasir, air turquoise yang hangat, gunung berapi yang tertutup salju Gunung Etna, dan tanah pertanian yang kaya, Sicily duduk di tengah-tengah Mediterranean. Akibatnya, setiap dinasti Eropah utama mendakwa Sicily meninggalkan jejak seni bersejarah, seni bina dan budaya yang tetap terlihat di setiap sudut di setiap bandar di pulau Mediterranean ini.

JWGoethe menulis tentang Sicily dalam bukunya "Italienische Reise" (Italian Journey) pada tahun 1786: "Tanpa Sicily, Itali tidak dapat dipahami sepenuhnya, di sini ada yang menemukan kunci untuk segala sesuatu". Syracuse memerintah Laut Mediterranean dan lebih dari Itali ke Tuscany, yang mempengaruhi pertama Etruscan dan kemudian budaya Rom. Ia sangat berkuasa di Laut Mediterranean yang Athens diwajibkan untuk mempertahankan ketuanannya di dunia Yunani dalam peperangan yang berbeza. Ramai legenda yang digambarkan dalam Homer's Odyssey berlaku di Sicily, antara Kepulauan Aeolian dan Gunung Berapi, Gunung Etna. Agrigento, dengan kuil yang luar biasa, digambarkan oleh Pyndar sebagai "bandar paling indah untuk manusia". Catania, di antara banyak orang, melahirkan Caronda, lelaki pertama di dunia yang memahami pentingnya mempunyai undang-undang dalam bentuk tertulis untuk menjamin demokrasi. Palermo, di mana orang-orang Arab meninggalkan kesan pengetahuan yang luas dalam bidang sains dan seni bina dan di mana budaya Arab bercampur dengan budaya Jerman dari mahkamah Frederik II dengan meninggalkan istana-istana yang indah, gereja-gereja dan kapel dengan mosaic dan lajur yang menakjubkan.

Dalam Seni Halus, sumbangan Sicily telah menjadi sangat besar. Sejak Zaman Pertengahan, apabila bahasa dan puisi mahkamah Federico II akan menjadi bahasa kebangsaan, sebelum Dante dan Komedi megahnya menamatkan kontroversi. Sicily telah menyumbangkan 2 Hadiah Nobel dalam kesusasteraan: Quasimodo dan Pirandello. Sebilangan besar sekolah realisme sastera ialah Sisilia: Verga, Capuana, De Roberto. Dan masih dalam senario kontemporari Sciascia, Bufalino, Consolo, dan Camilleri adalah penjual terbaik. Janganlah disesatkan dengan soalan dialek. Setiap rantau di Itali, dari Utara ke Selatan, mempunyai dialek sendiri yang "tidak dapat difahami". Malah, di Itali kita boleh mengatakan bahawa kita semua hidup dalam semacam bilingualisme: bahasa kebangsaan kita, bercakap di seluruh negara, dan dialek tempatan kita, yang dituturkan secara tempatan di setiap rantau dari Alps ke Sicily.

MENGENAI KAJIAN DI TAORMINA

Taormina penuh dengan sejarah dan budaya. Terletak di puncak Gunung Mt. Tauro, Taormina mempunyai pemandangan menakjubkan Laut Ionian biru dan Gunung Etna mitos Homer. Jalan-jalan abad pertengahan yang sempit dipenuhi dengan bangunan-bangunan yang mewakili banyak tamadun yang telah menjadi penghuni sejak permulaan awal Yunani.

Orang Yunani, bapa budaya Itali dan Eropah, mendirikan koloni pertama di Itali di sini di Teluk Naxos. Bandar ini seperti dada harta sejarah: berjalan di jalan utamanya, Corso Umberto, lorong jalan tangga sempit dan dataran kecil yang indah, anda mendapati Teater dan Gimnasium Zaman Yunani, Odeon dan Baths of the Roman Age, kesan penguasaan Byzantine dan bangunan-bangunan yang indah di mana budaya Arab dan Norman mencairkan bersama dengan keindahan yang tidak dapat dilupakan.

Teater Yunani berusia 2500 tahun, hanya beberapa langkah dari kampus, menganjurkan konsert dan kontemporari kontemporari, klasik, opera, balet, drama dan acara serta Festival Filem Antarabangsa yang berlangsung setiap tahun sejak tahun 1950-an. Selain acara sosial dan budaya yang ditawarkan di sekolah, para pelajar menikmati keindahan dan kesenangan pantai-pantai murni Taormina dan Giardini Naxos. Pantai air yang hangat dan bersih menyediakan relaksasi selepas keseronokan kelas dan hujung minggu.

MENGENAI PELAJAR DI PUSAT PENGAJIAN ITALIAN "BABILONIA"

Kelas-kelas yang diadakan di dalam harta karun arkitek berdaftar negara, "Casa Silva", sebuah vila yang bersejarah, hanya 200 meter dari Teater Yunani.

Dibina pada awal abad ke-19, tapak kampus adalah taman botani yang dipenuhi dengan pokok-pokok sitrus, tumbuhan Mediterranean, palma tua berabad, pokok teka-teki monyet serta banyak tanaman dan pokok eksotik yang lain. Taman-taman Babilonia menyediakan persekitaran yang santai untuk menyertai rakan sekelas untuk minum kopi atau makan tengahari dari kafeteria atau mengemas kini Facebook dengan sambungan WiFi kampus.

Babilonia berfungsi sebagai pusat kebudayaan untuk masyarakat setempat sehingga pelajar berpeluang untuk bergaul dengan penduduk setempat

Pusat Pengajian Itali BABILONIA menjadi tuan rumah persembahan buku oleh pengarang, forum cine, pameran seni dalam 1000 meter persegi taman botani.

Di samping itu, persembahan teater secara langsung dan konsert live jazz dan klasik ditawarkan.

Pelajar dari seluruh dunia mendaftar kursus di Babilonia meningkatkan persekitaran akademik dan sosial.

Pengalaman kajian di luar negara diperkaya oleh para pelajar yang membuat kedua-dua rakan tempatan dan antarabangsa.

Program taught in:
English

See 2 more programs offered by Centre for Italian Studies Babilonia »

Last updated June 13, 2018
This course is Campus based
Start Date
Open Enrollment
Duration
Sepenuh masa
By locations
By date
Start Date
Open Enrollment
Application deadline

Open Enrollment

Location
Application deadline
End Date