Read the Official Description

Zeus Consulting adalah Pusat Latihan Diiktiraf EC-Council. Semua program EC-Council disampaikan oleh jurulatih yang disahkan.

Majlis SPR - Profesional Pemulihan Bencana

Kursus EDRP mengajar anda kaedah dalam mengenalpasti kelemahan dan mengambil tindakan balas yang sesuai untuk mencegah dan mengurangkan risiko kegagalan untuk organisasi. Ia juga menyediakan profesional rangkaian dengan asas dalam pemulihan bencana, termasuk penyediaan pelan pemulihan bencana, penilaian risiko dalam perusahaan, pembangunan dasar, dan prosedur, dan pemahaman tentang peranan dan hubungan dari pelbagai anggota organisasi, pelaksanaan rancangan itu, dan pulih dari bencana.

Kursus EDRP ini mengambil pendekatan menyeluruh untuk membangunkan rancangan pemulihan bencana. Pelajar akan belajar bagaimana untuk mewujudkan rangkaian yang selamat dengan meletakkan dasar dan prosedur, dan bagaimana untuk memulihkan rangkaian sekiranya berlaku bencana.

Siapa Harus Hadir

Pentadbir pelayan rangkaian, Pentadbir Firewall, Penguji Keselamatan, Pentadbir Sistem dan profesional Penilaian Risiko.

EC-Council - Pakar Penyulitan Certified

Kursus ECES memperkenalkan pelajar kepada kriptografi utama simetri moden termasuk butiran algoritma seperti Feistel Networks, DES, dan AES serta gambaran keseluruhan algoritma lain seperti Blowfish, Twofish, Skipjack, dan lain-lain.

Pelajar akan mempelajari asas-asas teori maklumat kerana ia digunakan untuk kriptografi. Pelajar akan diperkenalkan kepada algoritma hashing termasuk MD5, MD6, SHA, Gost, RIPMD 256 dan lain-lain. Kursus ini juga meliputi kriptografi asimetik termasuk perihalan menyeluruh RSA, Elgamal, Curve Elliptic, dan DSA. Pelajar akan menguasai konsep-konsep penting seperti prinsip penyebaran, kekeliruan, dan Kerkchoff.

Penonton sasaran

Penguji Penembusan, Pakar Forensik Komputer, Sesiapa sahaja yang terlibat dalam memilih, melaksanakan sijil VPN atau digital, Sesiapa yang terlibat dalam operasi keselamatan maklumat

EC-Council - Pakar Keselamatan Bersertifikat

Pakar Keselamatan Bersertifikat EC-Majlis (ECSS) membolehkan pelajar meningkatkan kemahiran mereka dalam tiga bidang yang berbeza iaitu keselamatan maklumat, keselamatan rangkaian, dan forensik komputer.

Penonton sasaran

Program Pakar Keselamatan Bersertifikat EC-Majlis (ECSS) direka terutamanya untuk pelajar institusi akademik. Ia merangkumi asas-asas asas keselamatan maklumat, forensik komputer, dan keselamatan rangkaian.

Program ini akan memberi gambaran holistik mengenai komponen utama keselamatan maklumat. Pelajar, yang melengkapkan program ECSS, akan dilengkapi dengan pengetahuan asas yang mencukupi dan harus dapat maju ke peringkat seterusnya.

EC-Council - Pengguna Komputer Yang Disahkan Bersertifikat

Tujuan program latihan CSCU adalah untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk melindungi aset maklumat mereka. Kelas ini akan melibatkan pelajar ke dalam persekitaran interaktif di mana mereka akan memperoleh pemahaman asas mengenai pelbagai ancaman keselamatan komputer dan rangkaian seperti kecurian identiti, penipuan kad kredit, penipuan phishing perbankan dalam talian, virus dan backdoors, ejen palsu, pesalah seks yang mengintai secara online, kehilangan maklumat sulit, serangan hacking dan kejuruteraan sosial.

Penonton sasaran

Kursus ini direka khusus untuk pengguna komputer hari ini yang menggunakan internet dan www secara meluas untuk bekerja, belajar dan bermain.

EC-Council - Pentadbir Keselamatan Rangkaian

Program ENSA direka untuk menyediakan kemahiran asas yang diperlukan untuk menganalisis ancaman keselamatan dalaman dan luaran terhadap rangkaian, dan untuk membangunkan dasar keselamatan yang akan melindungi maklumat organisasi. Pelajar akan belajar cara menilai isu keselamatan rangkaian dan Internet dan reka bentuk, dan bagaimana untuk melaksanakan strategi keselamatan dan strategi firewall yang berjaya. Di samping itu, mereka akan belajar bagaimana untuk mendedahkan kelemahan sistem dan rangkaian dan mempertahankannya. Kursus ENSA adalah untuk tangan yang berpengalaman dalam industri dan disokong oleh kurikulum yang direka oleh yang terbaik di lapangan.

Siapa Harus Hadir

Kursus ini akan memberi manfaat kepada Pentadbir Sistem, Jurutera Sistem, Pentadbir Firewall, Pengurus Rangkaian, Pengurus IT, IT Profesional dan sesiapa sahaja yang berminat dalam teknologi keselamatan rangkaian.

EC-Council - Penganalisis Keselamatan Bertauliah

Program Penasihat Keselamatan EC-Majlis (ECSA) adalah program latihan intensif yang berasaskan standard, berasaskan metodologi yang mengajar para profesional keselamatan maklumat untuk menjalankan ujian penembusan sebenar dengan menggunakan metodologi ujian penembusan yang diterbitkan oleh EC-Council.

Penonton sasaran

Pentadbir pelayan rangkaian, pentadbir firewall, penganalisis keselamatan maklumat, pentadbir sistem, dan profesional penilaian risiko semua mendapat manfaat daripada program ECSA

Hacker Etika yang Disahkan

Program Pengauditan Keselamatan Sistem Etika yang komprehensif dan memberi tumpuan kepada ancaman keselamatan terbaru, vektor serangan maju, dan demonstrasi masa nyata praktikal teknik, metodologi, alat, teknik dan langkah-langkah keselamatan yang terkini. Tidak seperti latihan teoretikal yang lain, anda akan tenggelam dalam sesi interaktif dengan makmal tangan selepas setiap topik

Penonton sasaran

Kursus ini direka untuk pegawai keselamatan, juruaudit, profesional keselamatan, pentadbir tapak, dan sesiapa yang prihatin tentang integriti infrastruktur rangkaian mereka.

Program taught in:
English
Bahasa Arab

See 5 more programs offered by Zeus Consulting »

Last updated June 13, 2018
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
Free
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date