kursus dalam filem dan TV kursus asas (sambilan)

Umum

Penerangan Program

Kursus dalam Filem dan Asasi TV (Separuh Masa)

Intensif sambilan kursus pembikinan filem untuk penulis / pengarah / editor. Membangunkan kekili anda menambah 3 penerbitan filem pendek. Memulakan perjalanan kreatif anda ke arah kerjaya baru yang menarik.

&nbsp


Ringkasan Kursus

Dengan menggabungkan ceramah dan bengkel praktikal, jadual penghantaran sambilan Asas 'menjurus untuk membolehkan orang sudah belajar atau bekerja akses sepenuh masa kepada ramai pengamal industri filem terbaik di Australia dan pendidik dalam negara kita kemudahan seni.

Dua latihan penggambaran pendek (satu Super 8 filem, satu Digital) tambah satu pengeluaran pendek utama akan ditulis secara berasingan dan diarahkan oleh setiap pelajar, sambil menambah tiga filem pendek untuk kekili anda. Sila rujuk brosur boleh dimuat turun kami untuk pecahan kursus yang lebih terperinci (atas).

Mencerminkan falsafah program sepenuh masa kami, kami menyerahkan kepada individu yang sedang berusaha untuk mencari suara unik kreatif mereka. Walaupun penekanan diberikan kepada penulis latihan / pengarah / editor, anda juga akan membangunkan pengetahuan dan kemahiran praktikal dengan mengalami pelbagai peranan penting yang diperlukan pada filem atau TV krew produksi, termasuk pengeluaran, rakaman bunyi, sinematografi dan reka bentuk pengeluaran.

Kursus ini memberi pembikin filem baru muncul dengan akses yang tidak ternilai kepada pelbagai profesional industri, memberi kuasa kepada para peserta dengan wawasan, keyakinan dan sambungan yang diperlukan untuk bergerak ke hadapan dalam industri yang kompetitif ini.

Semua pelajar yang tamat tahun menerima VCA Filem dan Televisyen Asas perakuan siap ditambah dengan DVD semua kerja-kerja yang dihasilkan sepanjang tahun.

&nbsp


Objektif dan Struktur

Semester Satu memperkenalkan pelajar kepada budaya skrin campuran dan pakar industri skrin dengan penekanan kepada penulisan dan pengarahan. Pelajar diajar oleh profesional industri yang sangat berpengalaman yang mewakili pelbagai jabatan. Pengarah contohnya, Pengeluar, Cinematographer, Lokasi Bunyi Recordist, Pereka Bunyi, Komposer, Pengeluaran Designer, Penolong Pengarah 1 dan Armourer yang. Semester Satu bengkel pertama kami praktikal ditembak di super 8 filem, 2 pada kamera digital kami.

Semester Dua bermula dengan intensives pengeluaran pos dan tutorial skrip diikuti dengan siri ceramah yang merangkumi pra-pengeluaran dan pengeluaran keperluan seperti peranan pengarah dalam pra, pemutus & uji bakat, mengarahkan pelakon, Legals & hak cipta, (Asas pelajar memiliki hak cipta untuk mereka filem), amalan set selamat serta lokasi dan pengurusan pengeluaran.Pelajar mengakses AVID stesen kerja mereka sendiri individu offline editing untuk kedua-dua kaki mereka Tembak & pengeluaran utama, memastikan profesional, kerja-kerja digilap.

Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2015

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Victorian College of the Arts brings together an extensive range of creative disciplines including Art, Dance, Theatre, Film and Television, Contemporary Music, Music Theatre, Production, Communit ... Baca lebih lanjut

The Victorian College of the Arts brings together an extensive range of creative disciplines including Art, Dance, Theatre, Film and Television, Contemporary Music, Music Theatre, Production, Community Cultural Development and Indigenous Arts Management. Baca Ringkas