Kursus dalam kajian japan

International College of Liberal Arts - Yamanashi Gakuin University

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Kursus dalam kajian japan

International College of Liberal Arts - Yamanashi Gakuin University

Kursus Pengajian Jepun

The JSP (Program Pengajian Jepun) terdiri daripada Kajian Kawasan Program Jepun (JAS) dan Program Bahasa Jepun (JLP). kursus JAS tertanam dalam kurikulum seni liberal untuk memastikan kedua-dua mereka mempunyai asas akademik yang kukuh dan pelajar dapat melihat Jepun dari beberapa perspektif disiplin. JAS dengan bangganya menjadi tuan rumah sebilangan besar bengkel pengalaman mengenai budaya Jepun yang diajar oleh tuan dalam Noh, Koto, Shakuhachi, Zen, Shinto, Shodo, Sado, Kado, dan seni mempertahankan diri: Aikido, Judo, Karate dan Shugendo.

The JLP termasuk bukan sahaja kursus bahasa Jepun yang terdiri dari awal hingga peringkat maju tetapi juga kursus secara bertulis Jepun profesional, membaca akhbar Jepun, dan pengucapan awam dalam Bahasa Jepun. Bahasa kami Perolehan Center (LAC) termasuk meja tulis Jepun untuk membantu pelajar Jepun dan antarabangsa menggilap kemahiran komposisi mereka.

Jepun Kebudayaan Classroom

Jepun Kebudayaan Kelas A
Lantai kayu

Pada iCLA kita menggunakan lantai kayu di Jepun Kebudayaan Kelas A dan ini adalah di mana kita menjadi tuan rumah kami Noh, Shugendo dan bengkel lain. Lantai kayu sentiasa menjadi asas kepada cara tradisional Jepun hidup. Ia adalah jenis tertua lantai dalam sejarah Jepun, dan pada zaman dahulu keseluruhan rumah mempunyai lantai kayu. tikar tatami bulat telah digunakan hanya di tempat-tempat di mana orang duduk dan tidur.

Jepun Kebudayaan Kelas B
  tatami Floor

tingkat Jepun Kebudayaan Kelas B ini diperbuat daripada tikar tatami. Kami menjadi tuan rumah bengkel Sado kami di sini dan aktiviti-aktiviti lain yang melibatkan duduk di atas lantai. Tatami tikar tradisional yang dibuat oleh tenunan jerami dan mempunyai 2 tepat: 1 nisbah aspek. Ini menjadikan ia mungkin untuk mewujudkan ruang segi empat sama atau segi empat tepat bergantung kepada majlis itu. Menentukan saiz bilik cara ini juga sesuatu yang adalah contoh unggul Jepun. Malah kini, ruang pejabat sering diukur "oleh tikar."

Taman pusat
   Bamboo Grove

taman buluh yang indah dapat dilihat dari enam sudut yang berbeza di kedua-dua tingkat bangunan-a cara yang terbaik untuk menghargai sebuah kilang dengan sambungan lama untuk budaya Jepun. Buluh adalah endemik di selatan kepulauan Jepun Aomori Prefecture dan telah lama digunakan sebagai bahan binaan. Sering dianggap sebagai sesuatu antara pokok dan rumput, ia tumbuh secepat rumput tetapi seperti pokok batang yang tumbuh lurus dan berkayu. Pada iCLA kami berharap para pelajar akan menjadi seperti buluh: fleksibel, dan mampu berkembang pesat.

12 Hands-On Bengkel

Belajar tentang Seni Jepun dan Kebudayaan di 12 Hands-On Bengkel

* Lebih bengkel yang akan diumumkan.

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Apr. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
Jepun - Kofu, Yamanashi Prefecture
Tarikh mula : Apr. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Apr. 2019
Jepun - Kofu, Yamanashi Prefecture
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat