Kursus Dalam Komunikasi Digital Untuk Fesyen

Milano Fashion Institute

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Kursus Dalam Komunikasi Digital Untuk Fesyen

Milano Fashion Institute

Kursus Komunikasi Digital untuk Fesyen

New strategi online-offline untuk kempen pemasaran dan komunikasi.

Menggalakkan apa yang bergaya dan membuat produk wajar adalah kerja-kerja pakar promosi fesyen dan komunikasi. Dengan kebangkitan teknologi digital dan ketersediaan massa alat digital yang kuat, aktiviti profesional seperti telah berkembang. Khususnya pada satu masa di mana tempoh di antara idea awal dan penghantaran pakaian sebenar adalah lebih pendek daripada biasa, kemahiran digital dan kecekapan dalam komunikasi fesyen manging telah menjadi lebih penting daripada sebelumnya.

Kursus ini melihat kepada kesan teknologi baru dalam komunikasi fesyen dan menyiasat penggunaan media baru dalam fesyen dan kemewahan industri. Ia menyediakan pengetahuan dan kemahiran dalam penggunaan sumber 2.0 dan 3.0 web yang membolehkan untuk menyesuaikan komunikasi fesyen, secara tradisinya beroperasi dalam model atas ke bawah, ke arah penggunaan bawah ke atas dan rakan sebaya untuk sebaya model.

Penekanan khusus diberikan kepada syarikat-syarikat strategi fesyen diamalkan untuk mencari keseimbangan yang betul antara kempen pemasaran dan komunikasi konvensional atau digital dan alat inovatif yang bertujuan untuk menguruskan integrasi dalam talian-luar talian.

fakta penting


Co-Pengarah kursus: Prof. Carla Lunghi dan Prof. Silvia Mazzucotelli Salice
Mula pendaftaran: 21 Februari 2017
Akhir pendaftaran: 9 Jun 2017
Kuliah 'permulaan: 3 Julai 2017
Kuliah 'akhir: 21 Julai 2017
Jangka masa: 3 minggu, 15 hari, dari hari Isnin hingga Jumaat, untuk sejumlah 80 jam kuliah
Kekerapan: 80% daripada kelas keseluruhan adalah minimum yang diperlukan untuk mendapatkan sijil
Lokasi: Milan, Politecnico di Milano - Kampus Bovisa
Nilai kursus: 2,400 €
Pengurangan nilai ekonomi sama dengan 20% untuk Pelajar dan Alumni MFI disediakan, manakala kerusi lepas.

Kursus ini dalam bahasa Inggeris dan Itali.

Keterangan Kursus

"Komunikasi Digital dalam fesyen" adalah satu program di mana peserta belajar bagaimana syarikat dapat menangani transformasi digital dan memandu strategi pemasaran yang inovatif melalui pelanggan berorientasikan. Peserta akan memikirkan semula perjalanan pelanggan untuk hel fesyen dan kemewahan industri membina pengalaman yang positif dan relevan di semua saluran dan titik sentuh.

Semasa kursus peserta belajar bagaimana untuk bertindak balas kepada perkembangan terkini dalam media dan komunikasi. Mereka meneroka perbahasan utama yang menguasai komunikasi fesyen dan menilai teknik yang berbeza boleh digunakan dalam mencipta dan memahami peranan 'digital dalam fesyen. Penekanan khusus diberikan kepada perhubungan awam dalam rumah-rumah fesyen: dari pengurusan pelanggan untuk mengenal pasti pemain utama industri dan selebriti, dan dari fesyen organisasi persembahan kepada pengurusan akhbar hari, persidangan dan acara.

Perkongsian

Kursus "Sistem Komunikasi Digital In Fashion" syarikat dimiliki oleh Fakulti Milan Fashion Institute, dengan kerjasama syarikat dan profesional daripada fesyen dan Digital Communication. Satu pasukan pelbagai disiplin guru memastikan pemahaman yang lengkap topik dan meningkatkan peluang peserta dalam pasaran kerja.

matlamat pendidikan

Kursus "Sistem Komunikasi Digital In Fashion" bertujuan untuk menyediakan para peserta pengetahuan lanjutan proses komunikasi digital menggalakkan penyediaan profesional mereka sendiri untuk pelbagai peranan dalam industri fesyen yang menggalakkan inovasi, pemikiran keusahawanan dan penyelesaian masalah.

Kursus ini merangkumi, melalui 4 yang sangat bermaklumat dan mendalam modul latihan, isu-isu yang paling penting yang diperlukan untuk menghadapi profesion komunikasi dalam Sistem fesyen kontemporari.

Bidang pelbagai rupa dalam konteks global jenama semakin dicari. kemungkinan pekerjaan yang semakin meningkat dan menarik kerana jenama fesyen perlu acquisre kemahiran komunikasi digital dan profesional.

Mengapa perlu mengambil kursus ini

Internet telah asasnya mengubah cara di mana kita berkomunikasi dan pasaran, meninggalkan ramai pengamal komunikasi tradisional bergelut untuk bersaing dengan trend yang sentiasa berubah. Walaupun alat-alat dan teknik-teknik komunikasi tradisional dan PR masih terpakai lama, media digital memberikan mendalam diubah bagaimana jenama, personaliti dan berinteraksi awam yang lebih besar, meninggalkan kadang-kadang syarikat-syarikat berjuang untuk bersaing dengan bukti dan alat baru.

Kandungan kursus direka untuk melengkapkan pengetahuan profesional komunikasi 'dalam usaha untuk membantu berjaya melaksanakan kempen digital.

Dalam konteks ini peserta akan belajar tentang ciri komunikasi digital, serta teknik untuk menggunakan alat-alat digital untuk meningkatkan kecekapan, penerimaan jenama, dan sudah tentu, komunikasi dalaman dan luaran.

model pengajaran

Kaedah pengajaran adalah sangat inovatif kerana ia menangani dengan cara yang sinergistik dan melintang topik yang berbeza yang diliputi dalam kursus ini. Model pengajaran adalah terdiri seperti berikut:

 • Dalam bilik kuliah
 • Kajian kes
 • Lawatan syarikat
 • Kerja projek
 • Sesi orientasi kerjaya dan / atau ulasan mengenai idea-idea perniagaan

Tradisional di bilik kuliah adalah ganti dengan perbincangan kes, mesyuarat dengan pengurus dan wakil-wakil lain komuniti perniagaan, lawatan syarikat, dalam aktiviti kelas dan kerja-kerja projek.

orientasi kerjaya akan disediakan kepada peserta yang bertujuan untuk bekerja di industri atau di agensi communicaitn; maklum balas kepada idea-idea perniagaan akan dikongsi dengan peserta yang bersedia untuk menjadi usahawan.

Pada akhir kursus ini sijil MFI disampaikan kepada setiap pelajar.

Kursus

 • Sistem fesyen Digital
 • The Narrative of Fashion
 • Media Sosial dan Pengurusan PR Digital
 • Bengkel Idea: strategi baru untuk menaik taraf jenama

Syarat Kemasukan

Dalam usaha untuk memohon kemasukan ke kursus ini, calon mesti didaftarkan pada Kursus Sarjana Muda Seni / Sains atau mempunyai ijazah yang sama dengan atau lebih tinggi daripada Sarjana Muda a. Usahawan muda, graduan tiga tahun ijazah desgree o pakar dari sekolah-sekolah reka bentuk dan fakulti perniagaan dan ekonomi, pemasaran dan komunikasi, kejuruteraan, seni bina, bahasa, undang-undang, kemanusiaan.

This school offers programs in:
 • English
 • Itali
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Julai 2018
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
2,400 EUR
Locations
Itali - Milan
Tarikh mula: Julai 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Julai 2018
Itali - Milan
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat