Read the Official Description

Kursus Diploma Pengurusan Pelancongan


David Permainan Pengurusan Sekolah menawarkan Program Diploma Pengurusan Pelancongan di dua peringkat:

 • Diploma Pengurusan Pelancongan
 • Diploma Lanjutan Pengurusan Pelancongan


Bersama-sama Diploma dan Diploma Lanjutan Kursus meliputi pelbagai modul termasuk mereka yang khusus untuk industri pelancongan dan mereka yang melibatkan mata pelajaran pengurusan am. Oleh itu, para pelajar akan dapat manfaat dengan membangunkan pandangan holistik sektor pelancongan, yang akan berdiri dalam kedudukan yang baik untuk membangunkan kerjaya yang pelbagai pada masa hadapan. Diploma Lanjutan Pengurusan Pelancongan adalah bersamaan dengan tahun kedua Kursus Ijazah di Universiti British.

Kedua-dua Diploma boleh didapati atas sepenuh masa dan separuh masa. Mod sepenuh masa adalah sesuai untuk lepasan sekolah yang berniat membangunkan kerjaya mereka dalam industri pelancongan yang sentiasa ada di rantau ini. Mod sambilan ini sesuai untuk orang yang sudah bekerja, tetapi ingin meningkatkan kerjaya mereka selanjutnya.


Modul diajar dalam Kursus Diploma

Diploma Pengurusan Pelancongan

 • Pengkomputeran Perniagaan Hospitaliti dan Pelancongan
 • Operasi Perniagaan Hospitaliti dan Pelancongan
 • Analisis Destinasi
 • Kewangan bagi Hospitaliti dan Pelancongan
 • Pemasaran Hospitaliti dan Pelancongan
 • Khas Pelancongan Faedah
 • Industri Pelancongan
 • Ekonomi Pelancongan
 • Agensi Pelancongan dan Pengembaraan Operasi Panduan
 • Travel Geografi



Diploma Lanjutan Pengurusan Pelancongan

 • Pengurusan Sumber Manusia
 • Perakaunan Pengurusan
 • Pengurusan Strategik Hospitaliti dan Pelancongan
 • Sustainable Pelancongan dan Pengurusan Destinasi
 • Operasi pelancongan
 • Laporan Penyelidikan Pengurusan



Syarat Kemasukan

Untuk masuk ke Kursus Diploma, pelajar telah berjaya menamatkan "Sijil Pelancongan dan Hospitaliti" Kursus Daud Permainan Pengurusan Sekolah. Mereka yang telah berjaya menamatkan UK A-Level Peperiksaan atau setaraf mereka juga layak untuk kemasukan terus.

Berjaya menyelesaikan "Diploma Pengurusan Pelancongan" akan untuk kemasukan ke program pada kepada "Diploma Lanjutan Pengurusan Pelancongan". Pelajar yang sudah telah mengiktiraf kelayakan Pengurusan Pelancongan atau bidang yang berkaitan akan dipertimbangkan untuk pengecualian berdasarkan kes demi kes.

Sebelum permulaan kajian bagi kedua-dua Kursus Diploma, ia dijangka bahawa pelajar harus memaparkan tahap yang sesuai dalam penguasaan Bahasa Inggeris.Oleh itu, mereka perlu mempunyai sama ada Tahap berjaya menyiapkan 1 dan 2 Kursus di "English for Hospitality dan Industri Pelancongan" di Management David Permainan Sekolah atau memiliki setaraf dengannya seperti IELTS dengan Skor Band keseluruhan 5.5.


Sijil

Untuk berjaya menyelesaikan kedua-dua Kursus Diploma, pelajar perlu memenuhi syarat-syarat penilaian Gabungan berpangkalan di UK Pelancongan dan Hospitaliti (CTH) (www.cthawards.com). Semua 10 modul di peringkat Diploma dinilai melalui peperiksaan bertulis. Bagi Kursus Diploma Lanjutan, pelajar perlu lulus kedua-dua tugasan dan peperiksaan bertulis bagi setiap modul, kecuali yang terakhir, yang memerlukan penyiapan Pengurusan 5,000 perkataan Laporan Penyelidikan.Setelah lulus penilaian untuk semua modul di setiap peringkat, pelajar akan dianugerahkan kelayakan Diploma yang diiktiraf di peringkat antarabangsa oleh Gabungan Pelancongan dan Hospitaliti (CTH), UK.


Perkembangan Akademik

Berjaya menyelesaikan Diploma akan membawa kepada kemasukan ke Diploma Lanjutan di David Permainan Pengurusan Sekolah. Selepas Diploma Lanjutan, pelajar akan mempunyai peluang untuk mendapatkan ditawarkan tempat untuk mengikuti tahun akhir Kursus Ijazah Kepujian dalam Pengurusan Pelancongan, Hospitaliti dan Pengurusan Pelancongan atau dalam bidang berkaitan di Universiti British. Pelajar juga akan mempunyai prospek memohon kepada Institusi Pendidikan Tinggi yang berbeza di Switzerland, Australia dan Malaysia untuk menyertai Kursus Ijazah yang berkaitan dengan kelayakan lanjutan.Mereka yang ingin menginap semula di Thailand untuk bekerja dalam sektor pelancongan akan mempunyai pilihan untuk menamatkan tahun akhir Kursus Ijazah Sarjana Muda Kepujian melalui jarak-pembelajaran dengan Universiti British. Daud Permainan Pengurusan Sekolah, kami akan membantu pelajar-pelajar kita dalam semua cara yang mungkin untuk mendapatkan kemasukan di salah sebuah Universiti di pilihan di kalangan mereka yang mengiktiraf kelayakan CTH.


Perkembangan Kerjaya

Kedua-dua Diploma dan Diploma Lanjutan kelayakan daripada CTH, UK diiktiraf oleh industri di seluruh dunia memandangkan hubungan yang kukuh bahawa badan itu mempunyai dengan pertubuhan seperti Virgin Atlantic, ABTA dan Persatuan Ejen Pelancongan Perniagaan.Berjaya menyelesaikan Diploma akan membuka pelbagai peluang pekerjaan di Executive, Pelatih Pengurusan dan peringkat pengurusan dalam industri pelancongan, yang merangkumi syarikat penerbangan, pengusaha pelancongan, perkhidmatan pelancongan termasuk mereka yang pakar dalam bidang-bidang khusus seperti ekopelancongan dan pelancongan sukan, perdagangan rekreasi, perkhidmatan percutian inklusif, hospitaliti dan pelancongan perundingan dan organisasi kerajaan. Kursus juga memberi asas yang kukuh dalam Pengurusan Pelancongan bagi mereka yang ingin pergi untuk menjadi usahawan dalam hak mereka sendiri.

See 6 more programs offered by David Game Management School Thailand »

This course is Campus based
Start Date
Jun 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sambilan
Sepenuh masa
By locations
By date
Start Date
Jun 2019
Application deadline

Jun 2019

Location
Application deadline
End Date