Apa yang anda berpendidikan dan terlatih untuk menjadi?

Bidang penerbangan telah timbul, berkembang dan berkembang, pertama dan terpenting, disebabkan oleh pembangunan kejuruteraan penerbangan - disebabkan oleh penyelesaian teknikal yang membolehkan bergerak tanpa hubungan dengan tanah. Mewujudkan penyelesaian teknikal seperti - merekabentuk, kejuruteraan, pembuatan dan penyelenggaraan pesawat itu menyediakan format dan kandungan kepada semua yang berlaku dalam penerbangan.

Kerja jurutera penerbangan terdiri daripada penciptaan penyelesaian berteknologi tinggi atau prosedur penyelenggaraan dalam bidang mekanik, mekatronik serta elektronik. Kemahiran dan pengalaman membolehkan pakar masing-masing untuk bekerja dalam bidang lain yang memerlukan penerapan penyelesaian berteknologi tinggi untuk menyelesaikan masalah teknikal: industri automotif, pengangkutan kereta api dll.

Selepas tamat pengajian di Kejuruteraan Pesawat udara , kemungkinan untuk bekerja sebagai jurutera penerbangan atau sebagai juruteknik penyelenggaraan di pembuatan perusahaan atau menjalankan prosedur penyelenggaraan pada pesawat.

Sebagai tambahan kepada kerja sebagai seorang jurutera di sebuah syarikat yang merekabentuk dan mengeluarkan kenderaan udara berawak atau tanpa pemandu, adalah mungkin untuk menggunakan pengetahuan kejuruteraan yang diperoleh dalam perusahaan penyelenggaraan pesawat:

  • melakukan analisis aerodinamik dan pengiraan kekuatan pesawat atau untuk pembaikan struktur; membuat lukisan teknikal;
  • merancang operasi baik pulih dan pembaikan;
  • menjalankan prosedur penyelenggaraan harian (pemeriksaan dan pembaikan struktur pesawat udara, analisis sistem kerosakan sistem dan penyelewengan).

Bekerja dalam bidang ini memerlukan pakar yang mahir dalam sistem on-board, mempunyai keberanian untuk membuat keputusan, mempunyai keupayaan merancang, teliti dalam mengikuti manual arahan serta memiliki kemahiran manual yang baik dalam mengendalikan peralatan dan peralatan keperluan khas . Untuk mengambil tindakan pembetulan yang diperlukan jurutera penerbangan memerlukan pengalaman pakar yang luas. Mereka perlu memaparkan sikap bertanggungjawab terhadap kualiti prosedur penyelenggaraan yang dilakukan.

Kursus untuk jurutera penerbangan berlangsung selama empat tahun dan jumlah pengajian adalah 240 kredit ECTS. Proses pengajiannya merangkumi tiga fasa:

  • Kajian asas berlangsung selama tiga semester (90 ECTS). Kursus ini terdiri daripada ceramah dan latihan praktikal, dan menjadi asas untuk kursus ijazah akademik. Kajian ini dijalankan dengan kerjasama Universiti Tartu dan Universiti Sains Hayat Estonia.

  • Kajian penerbangan asas berlangsung selama satu semester (30 ECTS).

    Pengkhususan bermula selepas selesai kursus dalam kajian penerbangan asas dan jatuh ke dalam dua tahap:
  1. Latihan profesional asas dan

  2. Latihan khusus. Kursus khas (sehingga 120 ECTS) berlangsung selama empat semester. Kajian-kajian ini dijalankan dalam kerjasama dengan Universiti Teknologi Tallinn dan latihan praktikal dalam kerjasama dengan perusahaan dan institusi penerbangan yang berbeza di Estonia dan di luar negara.

Untuk lulus dari Akademi, para pelajar harus menulis tesis pengajian dan lulus peperiksaan bergantung pada keistimewaan yang dipilih.

Bahasa pengantar di EAVA adalah bahasa Estonia kecuali untuk kursus bersama yang ditawarkan kepada pelajar ERASMUS yang dijalankan dalam bahasa Inggeris.

Program diajar dalam:
English

Lihat 4 lagi program yang ditawarkan oleh Estonian Aviation Academy »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Ogo 2019
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Ogo 2019
Tarikh tutup permohonan

Ogo 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date