Read the Official Description

Mod Kajian Keamanan Awan

 • Pilihan 1: Program Persijilan 3 hari kursus Awam
 • Pilihan 2: Latihan dalaman

CCSK asas kukuh dalam isu-isu Keselamatan Awan dan amalan terbaik

Latihan 3 hari ini menyediakan anda untuk Sijil Pengetahuan Keselamatan Awan (CCSK) dan merangkumi semua topik domain yang digariskan oleh Cloud Security Alliance (CSA) dan cadangan dari Rangkaian Eropah dan Agensi Keselamatan Maklumat (ENISA). Kelayakan CCSK akan menyediakan keperluan asas bagi mana-mana pensijilan masa depan yang memberi tumpuan kepada profesion, pengurusan atau kemahiran teknikal tertentu.

Cloud Security (CCSK) pensijilan Cloud Security pertama industri

CCSK sangat disokong oleh gabungan pakar dan organisasi yang luas dari seluruh dunia. Kerjasama antara CSA dan ENISA bermakna kedua-dua organisasi terkemuka di dunia untuk penyelidikan Awan Neutral yang neutral vendor menyediakan asas untuk pensijilan Cloud Security pertama industri.

Mengenai Alliance Security Awan (CSA)

Awan Keamanan Awan (CSA) adalah organisasi bukan keuntungan yang mempunyai misi untuk mempromosikan penggunaan amalan terbaik untuk menyediakan bantuan keselamatan dalam Pengkomputeran Awan dan untuk menyediakan pendidikan mengenai penggunaan Pengkomputeran Awan untuk membantu menjamin semua bentuk pengkomputeran lain . Perisytiharan Keselamatan Awan (CSA) diketuai oleh pakatan besar pengamal industri, syarikat, persatuan dan pemegang kepentingan yang lain. Lembaga pensijilan CSA adalah kumpulan pelbagai pakar Keselamatan Awan dari seluruh dunia.

Mengenai Rangkaian Eropah dan Agensi Keselamatan Maklumat (ENISA)

ENISA adalah tindak balas EU terhadap isu keselamatan siber dalam Kesatuan Eropah. Objektif ENISA adalah menjadi hab Eropah bagi pertukaran maklumat, amalan terbaik dan pengetahuan dalam bidang keselamatan maklumat.

Kumpulan sasaran latihan dan pensijilan Keselamatan Awan

Latihan 3 hari mengenai Cloud Security adalah relevan dengan profesional TI mana pun yang merancang untuk menggunakan pengkomputeran awan atau sudah bekerja di awan. Secara semulajadi, penonton akan menyertakan orang-orang seperti Ketua Pegawai Maklumat (CIO), Ketua Pegawai Keselamatan Maklumat (CISO), IT dan profesional keselamatan.

Tahukah anda bahawa hampir 75% dari semua organisasi mendapati keselamatan halangan terbesar untuk pengangkatan awan?

Bahan Keselamatan Awam Awan (CCSK) dan bahan kursus

Latihan Awan Keselamatan termasuk:

 • Panduan Keselamatan CSA untuk Bidang Kritikal yang Fokus dalam Pengkomputeran Awan v4.0
 • Buku ENISA pada Penilaian Risiko Keselamatan Pengkomputeran Awan
 • Kertas putih yang berkaitan pada Pengkomputeran Awan
 • NIST (Institut Standard dan Teknologi Kebangsaan) Dokumentasi pada awan: Garis Panduan mengenai Keselamatan dan Privasi dalam Pengkomputeran Awan Awam; NIST Definition of Cloud Computing; Sinopsis dan Cadangan Pengkomputeran Awan
 • Matriks Kawalan Awan CSA (CCM)

Peperiksaan Awan Keselamatan (CCSK)

Sijil Pengetahuan Keselamatan Awan (CCSK) adalah pemeriksaan kompetitif individu berasaskan web dalam isu-isu Keselamatan Awan utama. Ujian ini adalah 60 soalan, pemeriksaan masa, yang mesti diselesaikan dalam masa 90 minit.

Adakah pensijilan Keselamatan Cloud (CCSK) akan tamat tempoh?

Pensijilan CCSK tidak luput, bagaimanapun, ia akan diberikan nombor versi yang menyamakannya dengan Badan Pengetahuan tertentu. Ia mungkin peperiksaan yang dikemas kini akan dianggap sebagai perubahan Badan.

Awan Keselamatan (CCSK) - prasyarat

Latihan Awan Keselamatan direka untuk menarik minat profesional IT dan tidak ada keperluan untuk pengetahuan awal atau pemahaman mengenai perkara ini.

Awan Keselamatan (CCSK) pengganti yang layak untuk pensijilan lain?

CCSK bukan pengganti untuk pensijilan lain dalam keselamatan maklumat, audit dan tadbir urus.

Kredit CPE Keamanan awan (CCSK) yang boleh digunakan untuk pensijilan lain

Badan pensijilan lain akan menyediakan kredit CPE untuk satu jam untuk mengambil ujian CCSK dan waktu lain yang diperlukan untuk belajar untuk ujian.

Maklumbalas latihan Cloud Security (CCSK) dari peserta

'Latihan ini berguna untuk memahami struktur awan sedikit lebih terperinci. Saya akan menggunakan maklumat ini dalam organisasi saya. '

'Latihan Keselamatan Awan membantu mendapatkan pemahaman yang lebih baik tentang kedua-duanya; awan dan keselamatan. '

'Latihan ini akan membantu kami untuk membangunkan strategi keselamatan dan seni bina dan memberikan kami titik peluru untuk menangani masalah ini dengan lebih baik.'

Latihan Keselamatan Awam (CCSK) di dalam rumah

Dengan sekurang-kurangnya 5 orang, latihan dalam syarikat di Cloud Security boleh menjadi pilihan terbaik anda. Latihan dalaman mempunyai beberapa kelebihan:

 • Ia menjimatkan masa dan wang;
 • Membolehkan anda melatih dalam keselesaan persekitaran kerja anda sendiri;
 • Boleh diatur untuk kumpulan 5 orang atau lebih;
 • Akan berlaku pada suatu masa yang dipilih dan mudah untuk anda; dan
 • Isu-isu sensitif boleh dibincangkan secara terbuka kerana tidak ada orang luar.
Program taught in:
English

See 8 more programs offered by International Management Forum Academy »

This course is Campus based
Start Date
Jan. 2020
Duration
Sepenuh masa
Price
2,480 EUR
(Tidak termasuk VAT). Bayaran termasuk makan tengah hari, kopi, teh, bahan kursus dan token ujian untuk mengambil peperiksaan CCSK.
By locations
By date
Start Date
Jan. 2020
Application deadline

Jan. 2020

Location
Application deadline
End Date