Kursus Kumpulan Latihan Guru

Umum

Penerangan Program

Kursus Latihan Guru (juga layak untuk Erasmus ditambah pembiayaan) bertujuan untuk memberi guru bahasa Inggeris atau bahasa lain yang diajar sebagai bahasa asing peluang untuk melanjutkan pembangunan profesional mereka sebagai pengamal pengajaran bahasa dalam pengaturan masing-masing, sama ada di kalangan anak sekolah rendah atau sekolah menengah , dengan pelajar dari latar belakang yang sama atau pelbagai, dan juga di dalam bilik darjah dengan pelajar yang cacat.

Apa pun keperluan latihan anda sebagai seorang guru yang serius untuk mencari peningkatan diri, kami yakin anda akan mendapati sesuatu untuk membangkitkan selera profesional anda dalam pemilihan kami dengan sengaja berstruktur dan serius berfikir program latihan guru.

Dari segi metodologi, para peserta pada mana-mana kursus latihan guru dapat menikmati kombinasi arahan eksplisit dan penglibatan guru langsung. Berikutan format bengkel, sesi adalah:

 • Interaktif dengan banyak perbincangan kumpulan yang berterusan dan peluang bagi para peserta untuk membuat pengalaman mereka sendiri dan bertukar idea yang mereka rasa bernilai perkongsian;
 • Menonjolkan penyampaian pendekatan pengajaran, perancangan pengajaran dan reka bentuk bahan;
 • Praktikal dan hands-on ketika membicarakan beberapa idea yang dibentangkan di kelas, dengan tujuan agar peserta dapat mengambil sesuatu yang nyata dengan mereka (teknik khusus, kegiatan tertentu, cara perencanaan umum atau beradaptasi sumber, dan sebagainya);
 • Sifat eksperimen, supaya peserta dapat mengalami kandungan yang dikemukakan dan dipromosikan (metodologi, gaya pengajaran, pelan pelajaran dll) secara langsung, dari perspektif pelajar, yang mana mereka akan lebih baik untuk membuat keputusan mengenai keberkesanan pembelajaran;
 • Evaluatif dengan peluang untuk refleksi individu, amalan pengajaran, pemerhatian pelajaran dan maklum balas rakan sebaya.

Kursus yang kami tawarkan:

 • Program Pendidikan Rendah Latihan Guru Gateway (30 pelajaran dalam seminggu) - 1 minggu
 • Program Pendidikan Rendah Latihan Gateway (30 pelajaran dalam seminggu) - 2 minggu
 • Latihan Guru Gateway Program Pendidikan Sekunder, Tertiari dan Dewasa (30 pelajaran dalam seminggu) - 1 minggu
 • Latihan Guru Gateway Program Pendidikan Sekunder, Tertiari dan Dewasa (30 pelajaran dalam seminggu) - 2 minggu
 • Keagamaan Pelatihan Guru Gateway dalam Program Pendidikan (30 pelajaran seminggu) - 1 minggu
 • Keagamaan Pelatihan Guru Gateway dalam Program Pendidikan (30 pelajaran dalam seminggu) - 2 minggu

Penginapan yang kami tawarkan:

Kami menawarkan pelbagai pilihan penginapan termasuk hotel, penginapan tempat tinggal di sebelah sekolah secara separuh papan, keluarga tuan rumah dalam jarak 5 hingga 10 minit berjalan kaki dari sekolah serta pilihan pangsapuri layan diri.

Program Pendidikan Rendah Latihan Gateway 30 pelajaran dalam seminggu termasuk 2 aktiviti Separuh Hari (Valletta pada waktu malam

Tumpuan Program Sekolah Rendah Latihan Guru Gateway kami adalah berdasarkan pengalaman pembelajaran interaktif yang memenuhi keperluan semua guru dalam pendidikan rendah.

Peserta kursus boleh mendapat manfaat daripada pendekatan tangan dalam bengkel praktikal di syarikat guru lain sambil menemui metodologi yang akan membolehkan mereka menilai tujuan dan amalan pengajaran semasa mereka dalam persekitaran pengajaran mereka sendiri.

The Gateway Teacher Training Secondary, Tertiary

Fokus kursus ini adalah berdasarkan pembelajaran interaktif, yang memenuhi keperluan semua guru di peringkat pendidikan ini.

Peserta kursus boleh mendapat manfaat daripada pendekatan tangan dalam bengkel praktikal di syarikat guru lain sambil menemui metodologi yang akan membolehkan mereka menilai tujuan dan amalan pengajaran semasa mereka dalam persekitaran pengajaran mereka sendiri.

Keagamaan Pelatihan Guru Gateway dalam Program Pendidikan 30 pelajaran setiap minggu termasuk 2 aktiviti Separuh Hari (Valletta pada waktu malam

Kursus ini adalah tindak balas yang tepat pada masanya untuk keperluan moden integrasi antara budaya dalam konteks pendidikan yang berbeza, termasuk kelas, tuisyen homestay dan program mobiliti bahasa.

Program Latihan Guru Gateway Pendidikan Bahasa untuk Orang Kurang Upaya Pendengaran 30 pelajaran seminggu termasuk 2 Aktiviti Separuh Hari (Valletta pada waktu malam

Kursus ini membawa pelatih melalui pembangunan holistik dalam peranan mereka sebagai guru bahasa dan sebagai pelajar bahasa Inggeris.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Why study with GSE? Because we’re good at our job! Our teachers are highly qualified and experienced. All our teachers are native speakers of English.

Why study with GSE? Because we’re good at our job! Our teachers are highly qualified and experienced. All our teachers are native speakers of English. Baca Ringkas