Kursus Memahami dan Memimpin Perubahan (ULC.12)

Umum

Penerangan Program

Memahami dan Memimpin Perubahan menyokong anda dalam menghadapi cabaran yang dihadapi dengan memulakan dan melaksanakan perubahan. Semasa program ini, anda akan memeriksa proses perubahan dan masalah psikologi, politik, dan organisasi yang mereka hasilkan. Anda akan belajar mendiagnosis masalah yang berkaitan dengan perubahan dan mengenal pasti pilihan untuk bekerja dengannya. Anda akan memahami mengapa inisiatif perubahan boleh gagal dan belajar bagaimana menangani rintangan perubahan dan keengganan.

Siapa yang harus menghadiri program ini?

Eksekutif dan pakar kanan yang berminat untuk memulakan, menemani, mengurus, atau memimpin inisiatif perubahan.

Faedah utama

 • Kesedaran perubahan yang lebih besar sebagai aspek utama dalam kehidupan organisasi.
 • Konsep analisis untuk membezakan antara jenis dan peringkat perubahan.
 • Modal psikologi untuk menghadapi perlawanan dan keengganan untuk berubah.
 • Kerangka kerja dan alat untuk memulakan dan berjaya melaksanakan perubahan yang diperlukan.
 • Rangkaian hubungan global yang kukuh.

135502_people-woman-coffee-meeting.jpg

Topik utama

 • Memahami perlunya perubahan dan cabaran yang menyertainya.
 • Dinamika proses perubahan.
 • Sebab utama kegagalan perubahan.
 • Faktor perubahan yang berjaya.
 • Berurusan dengan keengganan dan ketahanan terhadap perubahan.
 • Mempengaruhi orang lain untuk berubah.
 • Keutamaan individu dalam interaksi perubahan.
 • Memahami dan memimpin perubahan teknikal dan adaptif.
 • Kerangka kerja dan alat untuk memahami dan memimpin perubahan.

Fakulti

Ulf Schäfer (pengarah program) adalah profesor praktik bersekutu untuk kepemimpinan, organisasi & sumber manusia di SDA Bocconi School of Management di Milan, dan pengarah program gabungan di ESMT di Berlin. Dia juga berkolaborasi secara berkala dengan HEC Paris dan IAE Buenos Aires dan merupakan tutor kes yang menjalankan bengkel mengajar dan menulis kes dengan The Case Center.

Ulf mempelajari falsafah, matematik, logik, dan teori sains di Bonn, Knoxville, dan Berkeley, dan pentadbiran perniagaan di Rotterdam dan London (Kanada). Dia adalah pensyarah falsafah di Universiti Bonn, perunding strategi dengan AT Kearney, pengasas bersama The Launch Group, pengurus di DaimlerChrysler, dan pengarah dan ketua perundingan strategi di Sapient.

Pada tahun 2005, Ulf bergabung dengan ESMT Berlin di mana dia membantu membina Pendidikan Eksekutif sekolah (ditubuhkan pada tahun 2003). Sejak April 2019, Ulf bergabung dengan SDA Bocconi tetapi terus berafiliasi dengan ESMT Berlin. Ulf mengajar kepemimpinan, perubahan, membuat keputusan, dan pengurusan yang bertanggungjawab. Penyelidikannya memberi tumpuan kepada (un) tingkah laku etika dalam organisasi yang mengambil perspektif etika tingkah laku dan identiti sosial.

Ulf telah bekerjasama dengan dan mengajar sesi di banyak syarikat termasuk Airbus, Allianz, Bertelsmann, Bosch, Siemens, Celtel Nigeria, Daimler, Deutsche Bank, Deutsche Telekom, E.ON, Gazprom, Metro, Julius Berger, Lufthansa, Postbank, RWE, Sanofi Aventis, dan TÜV di seluruh Eropah dan di Israel, Turki, Rusia, Nigeria, Argentina, Brazil, Qatar, UAE, India, Singapura, dan China.

Tarikh Akhir Kemaskini May 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

ESMT Berlin was founded by 25 leading global companies and institutions. The international business school offers a full-time MBA, an executive MBA, a part-time blended MBA, an executive MBA/MPA, a ma ... Baca lebih lanjut

ESMT Berlin was founded by 25 leading global companies and institutions. The international business school offers a full-time MBA, an executive MBA, a part-time blended MBA, an executive MBA/MPA, a master’s in management, as well as open programs for individuals and customized executive education programs. Baca Ringkas