Kursus Memasak Praktikal Satu Bulan

Edinburgh New Town Cookery School

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Kursus Memasak Praktikal Satu Bulan

Edinburgh New Town Cookery School

Gambaran keseluruhan

Kursus ini mengajar anda kemahiran asas masakan dan akan merayu kepada pencinta chalet yang bercita-cita atau pelajar tahun yang berlainan. Kursus ini sesuai untuk mereka yang baru sahaja meninggalkan sekolah atau universiti; serta orang-orang yang ingin membangunkan pemahaman tentang kemahiran dan teknik memasak asas. Pengetahuan dan kemahiran yang dipelajari dalam kursus ini akan membolehkan anda memohon pekerjaan, terutamanya dalam chalet ski, pondok penggambaran, vila musim panas atau kapal layar mewah.

Kursus ini terutamanya tertumpu pada masakan praktikal, tetapi terdapat juga demonstrasi dan perbincangan.

Topik yang dibincangkan termasuk:

 • kemahiran pisau
 • penyediaan sayur-sayuran
 • daging
 • penyediaan dan memasak ikan dan kerang
 • stok dan sos
 • pastri dan membuat roti
 • penaik
 • meringues
 • aiskrim
 • puding
 • sos manis dan
 • menggunakan gelatin

Juga dilindungi adalah: Sijil Kebersihan Makanan Asas REHIS, pemakanan, memilih dan menyimpan hasil, perancangan menu, belanjawan dan kos dan nasihat mengenai mencari pekerjaan.

Di sepanjang kursus, persembahan masakan dan makanan anda akan dinilai supaya kami boleh menjejaki kemajuan anda. Pada akhir bulan ini, ujian praktikal selama 3 jam dan juga ujian teori pendek.

Pelajar dikehendaki memakai pakaian dan kasut yang sesuai semasa bekerja di dapur dan anda perlu membeli satu set pisau dengan kos tambahan sekitar £ 70.

Inilah pandangan seorang pelajar, Hattie, yang menghadiri kursus ini.

"Saya menghadiri ENTCS Ogos lalu selama sebulan. Kursus ini sangat menyeronokkan dan saya akan mengesyorkannya kepada sesiapa. Kumpulan itu berikat awal dan kami bekerja keras dan bermain keras!

Saya terkejut betapa meletihkan kursus itu dan berapa banyak yang perlu dipelajari - tidak mudah! Tetapi guru-guru itu berseronok dan bersabar dengan kami.

Menjelang akhir kursus , ENTCS memperkenalkan kami kepada beberapa Ejen Perekrutan Memasak dan saya dapat mendapatkan pekerjaan percutian melalui mereka. Kursus ini memberi saya keyakinan untuk memohon pekerjaan mengetahui bahawa saya dapat menghasilkan beberapa makanan yang baik dan menjaga orang. Terdapat lebih banyak orang untuk belajar dan saya fikir memasak adalah sesuatu yang anda perlukan untuk terus berlatih tetapi kursus permulaan saya bulan memberikan saya asas yang baik untuk membina.

Untuk saya, sedikit kursus yang paling baik adalah belajar untuk membuat dua kali keju panggang soufflé! Bahagian paling tidak suka saya kursus ini adalah untuk mengambil apron rumah saya setiap hari dan meletakkannya di mesin basuh! "

"Saya melakukan kursus masakan selama satu bulan di Edinburgh New Town Cookery School semasa cuti universiti saya dan mempelajari asas-asas masakan. Ini bermakna saya boleh sekarang saya boleh mengikuti apa-apa resipi termasuk yang canggih dengan mudah dan menyesuaikan kemahiran saya kepada yang berbeza jenis masakan, saya belajar kemahiran asas seperti kemahiran pisau dan betapa pentingnya bekerja di dapur yang bersih dan kemas! Setelah saya menamatkan pengajian, saya akhirnya mendapat pekerjaan sebagai chef kepala untuk sebuah syarikat katering di London yang membuka pintu kepada beberapa peluang yang menakjubkan, seperti memasak untuk keluarga diraja, akhirnya saya membuka syarikat katering saya Setelah beberapa tahun saya ditawarkan peluang yang luar biasa untuk menjadi pengurus chef / pengurus makanan dan minuman di sebuah safari 5 bintang di Zambia (Peluang yang terlalu baik untuk dilalui), dan di sini saya sekarang! "- Pippa D

Pengambilan bulan Jun

Kursus: Kursus Sijil Satu Bulan

Tarikh: Isnin, 18 Jun 2018 hingga Jumaat, 13 Julai 2018

Masa: 9.30 pagi - 4 petang

Harga: £ 2,600.00

Pengambilan bulan Julai

Kursus: Kursus Sijil Satu Bulan

Tarikh: Isnin, 23 Julai 2018 hingga Jumaat, 17 Ogos 2018

Masa: 9.30 pagi - 4 petang

Harga: £ 2,600.00

This school offers programs in:
 • English


Tarikh Akhir Kemaskini March 10, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Jun 2019
Julai 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
2,600 GBP
Locations
United Kingdom - Edinburgh, Scotland
Tarikh mula : Jun 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh mula : Julai 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Ogos. 17, 2018
Dates
Jun 2019
United Kingdom - Edinburgh, Scotland
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Julai 2019
United Kingdom - Edinburgh, Scotland
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Ogos. 17, 2018