Baca keterangan rasmi

PROGRAM INI ADALAH YANG DIAJAR DALAM SPANISH

Strategi Digital dan Sosial Media Kursus Summer dibahagikan kepada dua bahagian, setiap satu tahan dua minggu.

media sosial

Objektif Kursus:

  • untuk memperoleh pemahaman yang mendalam tentang kerja-kerja yang dilakukan oleh Perancang Strategik dan Pengurus Media Sosial.
  • belajar untuk membangunkan strategi media sosial untuk mana-mana jenama atau institusi.
  • belajar untuk menggunakan alat-alat yang diperlukan untuk membina mesej jenama dalam rangkaian sosial dan memantau sedia ada menyebut dan perbualan.
  • untuk menyelidiki ke dalam saluran yang sedia ada dan untuk belajar tentang peraturan dan tata susila profesional.

Rangkaian sosial telah menjadi tempat di mana jenama berinteraksi dengan pelanggan sasaran mereka dan memberi peluang besar untuk mengambil bahagian dalam kehidupan pelanggan. Oleh itu, syarikat telah diasimilasikan media sosial dalam strategi komunikasi global mereka.

Pengurus Media Sosial merupakan jurucakap jenama untuk internet, dan perlu menjadi seorang pakar komunikasi yang berpengalaman mampu membina kandungan, berurusan dengan masyarakat. Beliau harus mahir dalam media sosial dan mahir untuk memantau reaksi web, melalui alat khusus yang membolehkan beliau untuk memeriksa maklumat yang dia boleh menyampaikan kepada Komunikasi dan pengurus Pemasaran.

Program: Web 2.0 dan rangkaian sosial. Bagaimana untuk mereka bentuk strategi media sosial. Pemantauan: analisis alat dan laporan. Rangkaian sosial: Tuenti, Twitter, LinkedIn. Dijana pengguna platform kandungan: YouTube, Flickr. Blog korporat. Jenama kandungan penjanaan, bercerita. SEO dan SEM. Geolokasi dan mobiliti. Reputasi dalam talian. Bagaimana untuk mengukur ROI dan ROR. Projek Akhir.

METODOLOGI:

Kaedah didaktik dibangunkan sepanjang kursus ini adalah terutamanya berdasarkan kepada: 1. Kuliah oleh profesional penting bekerja di lapangan.

  1. Kajian kes.

  2. Aktiviti praktikal.

  3. Persembahan akhir projek, diselia oleh juri profesional.

Kursus ini diadakan dalam Bahasa Inggeris

Program diajar dalam:
Spanish (Spain)

Lihat 48 lagi program yang ditawarkan oleh IED – Istituto Europeo di Design Madrid »

This course is Campus based
Start Date
Julai 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
2,900 EUR
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Julai 2019
Tarikh tutup permohonan

Julai 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date