Baca keterangan rasmi

KURSUS INI DIBUKA DALAM BAHASA INGGRIS.

Kursus dalam Reka Bentuk dan Portfolio Grafik menawarkan pelajar kemungkinan untuk mencabar diri mereka dengan program kreatif yang menggabungkan kuliah tradisional dan kerja projek untuk mendekati alat asas dan teknik reka bentuk grafik dan visual.

Melalui kuliah , kajian kes , makmal dan lawatan tapak , pelajar akan meningkatkan pengetahuan teoretikal dan kemahiran teknikal mereka, untuk menyelesaikan portfolio kreatif yang dibangunkan semasa program.


Jadual: Kursus ini bermesyuarat dari Isnin hingga Jumaat secara sepenuh masa (pagi dan petang) kursus ini mempunyai tempoh 75 jam yang tersebar selama 3 minggu.

Sasaran

Ini adalah kursus pengenalan dan tiada kajian terdahulu dalam bidang yang diperlukan. Walau bagaimanapun, kami mencadangkan pelajar membiasakan diri dengan tema utama yang akan dibentangkan.

Metodologi dan struktur

Kursus ini bertujuan untuk menyediakan pelajar dengan pengenalan tangan kepada prinsip dan alat reka bentuk grafik. Melalui pelajaran teori, program ini meliputi konsep peringkat tinggi seperti susun atur, tipografi, dan warna. Kemudian pelajar mempunyai peluang untuk mendapatkan tangan, menggunakan Illustrator untuk membina logo khusus dan mengamalkan teknik lukisan vektor. Seterusnya, program ini membawa pelajar ke Photoshop, di mana mereka belajar cara kreatif menyesuaikan dan mengesan imej yang akan mereka gunakan dalam projek reka bentuk.

Semasa pembentangan projek akhir, para peserta menunjukkan hasil kerja yang dijalankan melalui kursus tersebut.

Kursus musim panas termasuk kombinasi strategik pelajaran teori, kajian kes, dan bengkel dengan profesional industri, serta lawatan tapak untuk reka bentuk studio dan pameran. Lawatan tapak adalah sebahagian daripada pengalaman pembelajaran program dan direka bentuk untuk melengkapkan apa yang diperoleh di dalam kelas serta berfungsi sebagai orientasi yang berterusan ke lapangan.

Topik

Topik-topik berikut dibincangkan semasa program: latar belakang grafik grafik dan reka bentuk, elemen komunikasi visual, reka bentuk asas, susun atur halaman, font dan warna, asas Adobe Photoshop dan Illustrator, penempatan imej, menyimpan dan mengeksport, pembangunan dan kemas kini portfolio profesional :

Reka Bentuk Asas

Kursus ini memberi tumpuan kepada komunikasi visual, memberikan gambaran sejarah grafik dan komunikasi, unsur-unsur semiotika dan persepsi grafik, termasuk kajian palet warna, keluarga fon dan tipografi.

VISUAL DESIGN LAB - Photoshop and Illustrator

Matlamat kursus ini adalah untuk membolehkan pelajar menggunakan perisian reka bentuk grafik penting. Pelajar belajar bagaimana menggunakan alat yang diperlukan untuk perwakilan grafik pada media digital yang berbeza. Dari langkah pertama dalam dunia grafik vektor dengan penggunaan Illustrator, program ini diteruskan dengan Photoshop dan fleksibiliti teknik penyuntingan foto. Pendekatan pembelajaran dan bengkel akan memudahkan perbandingan melalui pelajar, dalam pelbagai kes yang lebih dan konkrit.

Program diajar dalam:
English

Lihat 12 lagi program yang ditawarkan oleh IED – Istituto Europeo di Design Florence »

Tarikh Akhir Kemaskini February 25, 2019
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Julai 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
2,600 EUR
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Julai 2019
Tarikh tutup permohonan

Julai 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date