Kursus Musim Panas dalam Reka Bentuk dan Portfolio Grafik

IED – Istituto Europeo di Design Florence

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Kursus Musim Panas dalam Reka Bentuk dan Portfolio Grafik

IED – Istituto Europeo di Design Florence

KURSUS INI DIBUKA DALAM BAHASA INGGRIS.

Kursus dalam Reka Bentuk dan Portfolio Grafik menawarkan pelajar kemungkinan untuk mencabar diri mereka dengan program kreatif yang menggabungkan kuliah tradisional dan kerja projek untuk mendekati alat asas dan teknik reka bentuk grafik dan visual.

Melalui kuliah , kajian kes , makmal dan lawatan tapak , pelajar akan meningkatkan pengetahuan teoretikal dan kemahiran teknikal mereka, untuk menyelesaikan portfolio kreatif yang dibangunkan semasa program.

Jadual: Kursus ini bermesyuarat dari Isnin hingga Jumaat secara sepenuh masa (pagi dan petang) kursus ini mempunyai tempoh 75 jam yang tersebar selama 3 minggu.

Sasaran: Ini adalah kursus pengenalan dan tiada kajian terdahulu dalam bidang yang diperlukan. Walau bagaimanapun kami mencadangkan pelajar untuk membiasakan diri dengan tema utama yang akan dibentangkan.

Metodologi dan struktur - Kursus ini bertujuan untuk menyediakan pelajar dengan pengenalan secara langsung kepada prinsip dan alat reka bentuk grafik. Melalui pelajaran teori, program ini meliputi konsep peringkat tinggi seperti susun atur, tipografi, dan warna. Kemudian pelajar mempunyai peluang untuk mendapatkan tangan, menggunakan Illustrator untuk membina logo tersuai dan mengamalkan teknik lukisan vektor. Seterusnya, program ini membawa pelajar ke Photoshop, di mana mereka belajar bagaimana untuk menyesuaikan diri secara kreatif dan mengesan imej yang akan mereka gunakan dalam projek reka bentuk.

Semasa pembentangan projek akhir, partecipants menunjukkan hasil kerja yang dijalankan melalui kursus.

Kursus musim panas termasuk kombinasi strategik pelajaran teori, kajian kes dan bengkel dengan profesional industri, serta lawatan tapak untuk reka bentuk studio dan pameran. Kunjungan tapak adalah sebahagian daripada pengalaman pembelajaran program dan direka untuk melengkapkan apa yang diperoleh di dalam kelas serta berfungsi sebagai orientasi berterusan ke lapangan.

Topik

Topik-topik berikut dibincangkan semasa program: latar belakang grafik grafik dan reka bentuk, elemen komunikasi visual, reka bentuk asas, susun atur halaman, font dan warna, asas Adobe Photoshop dan Illustrator, penempatan imej, menyimpan dan mengeksport, pembangunan dan kemas kini portfolio profesional :

Reka Bentuk Asas

Kursus ini memberi tumpuan kepada komunikasi visual, memberikan gambaran sejarah grafik dan komunikasi, elemen semiotik dan persepsi grafik, termasuk kajian palet warna, keluarga fon dan tipografi.

VISUAL DESIGN LAB - Photoshop and Illustrator

Matlamat untuk kursus ini adalah untuk membolehkan pelajar menggunakan perisian reka bentuk grafik yang penting. Pelajar belajar bagaimana menggunakan alat yang diperlukan untuk perwakilan grafik pada media digital yang berbeza. Dari langkah pertama dalam dunia grafik vektor dengan penggunaan Illustrator, program ini meneruskan dengan Photoshop dan fleksibiliti teknik penyuntingan foto. Pendekatan pembelajaran demi cara dan bengkel akan memudahkan perbandingan melalui pelajar, dengan lebih banyak lagi dan kes yang lebih konkrit.

This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini September 30, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Julai 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
2,600 EUR
Locations
Itali - Florence, Tuscany
Tarikh mula : Julai 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Julai 2019
Itali - Florence, Tuscany
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat