Kursus Oneyear Dalam Reka Bentuk Fesyen

IED – Istituto Europeo di Design Rio de Janeiro

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Kursus Oneyear Dalam Reka Bentuk Fesyen

IED – Istituto Europeo di Design Rio de Janeiro

PROGRAM INI DALAM PORTUGIS Diajar

Melalui gambaran yang lengkap, kursus intensif pesat dan digabungkan dengan beberapa bengkel, kursus ini menyumbang kepada pembinaan pengetahuan teori dan praktikal pengalaman dalam pasaran fesyen.

  • Panel 3 Reka Bentuk Fesyen
  • Tarikh Mula: March
  • Pengajaran: Isnin dan Rabu - 19h30 untuk 22h30 + ganti Sabtu - 10h untuk 17j
  • Jam: 360 jam
  • Bahasa Portugis

Penerangan dan Objektif:

Kursus ini Setahun Fashion Ia bertujuan untuk menawarkan latihan pantas dan pengalaman amalan dalam pasaran fesyen. Dengan tumpuan kepada projek-projek, kursus ini bertujuan untuk membentangkan dan mendalamkan pengetahuan yang diperlukan untuk pembangunan produk dan fesyen koleksi - dari reka bentuk untuk pengeluaran - mempromosikan mereka di pasaran, menerusi imej fesyen, menggunakan alat-alat komunikasi dan pemasaran dan menyesuaikan diri mereka kepada format perniagaan semasa.

Kursus ini diformatkan melalui kursus-kursus yang cepat dan intensif digabungkan dengan beberapa bengkel yang bertujuan untuk menyumbang kepada pembinaan pengetahuan teori dan praktikal tentang pengendalian dalam pasaran fesyen melalui gambaran yang lengkap. Hasil daripada disiplin yang diamalkan dalam tiga projek utama sepanjang kursus tahun: koleksi, pelan komunikasi fesyen dan pelan pengurusan perniagaan fesyen.

O Setahun Fashion Ia termasuk pengalaman antarabangsa dalam IED Barcelona (pilihan) dan mengukuhkan kepentingan pekerjaan melalui pembentangan projek akhir dan membina portfolio.

Kursus ini juga menyediakan ruang untuk penciptaan dan pelaksanaan projek, Ladang IED Fashion Lab - makmal Fesyen lengkap ditubuhkan dengan kerjasama jenama Farm Carioca - dan Tecidoteca dengan sampel dan fabrik yang ditawarkan oleh industri tekstil Santa Constancia.

Sasaran:

Pelajar dan profesional daripada bidang reka bentuk, fesyen, komunikasi dan bidang-bidang yang berkaitan, serta orang-orang yang mempunyai ijazah dalam bidang-bidang lain yang ingin berhijrah ke pasaran fesyen. Kursus ini juga berfungsi individu yang mempunyai pengalaman dalam industri ini, tanpa latihan di kawasan itu, berminat untuk mengetahui proses pembangunan strategi produk fesyen, komunikasi dan perniagaan fesyen.

Topik Kursus:

Produk: Sistem fesyen, Sejarah Fashion, Penyelidikan (tingkah laku Pengguna, Trend dan Fesyen), Proses Kreatif, Fashion Design, Repertory, bahan-bahan, jahitan, pemodelan, Koleksi Perancangan, Reka Bentuk Teknikal, Pengurusan Produk.

Komunikasi: Penjenamaan, Pemasaran, Komunikasi, Visual Identiti, Imej Fashion, Pengeluaran Fesyen, Styling, Merchandising Visual.

Perniagaan: Format perniagaan fesyen, E-dagang, Pengurusan dalam Rancangan Fesyen. * The IED Rio berhak untuk menangguhkan kursus ini jika anda tidak mendapat kuorum.

Penyelaras Kursus:

Luiz Wachelke

Pengarah kreatif, pereka grafik dan trend penyelidik. Lulusan dari Universiti Persekutuan Santa Catarina pakar dalam Trend Ramalan untuk Central Saint Martins Sekolah Seni dan Rekabentuk di London dan Sarjana Pemasaran Fesyen dari Istituto Europeo di Rekabentuk. Rakan dan pengarah kreatif jenama Vish. Ia beroperasi di pasaran dengan mewujudkan imej bergaya, ke arah projek seni, penciptaan dan pembangunan kempen dan koleksi.

Penerangan kandungan:

Satu Tahun kursus Fashion bertujuan untuk memberi gambaran lengkap mengenai amalan pereka grafik dalam bidang fesyen. Memberi tumpuan kepada reka bentuk produk, komunikasi dan perniagaan, kursus ini meliputi mata pelajaran dan bengkel yang berkaitan dengan pelbagai bidang Fesyen. Tujuannya adalah untuk membentuk pasaran profesional yang berkaitan, dengan wajah ditentukan dan amalan reka bentuk. Kursus ini dianjurkan sekitar lima projek sampingan dan projek akhir. Setiap reka bentuk disiplin ditawarkan dan bengkel dengan kandungan dan alat yang diperlukan untuk pelaksanaannya.

Lima projek ialah:

(1) Penyelidikan dan Proses Kreatif (2) Teknik menjahit dan Pemodelan (3) Kutipan Perancangan (4) Fashion Komunikasi (5) Pelan Pengurusan Fashion

Portfolio:

Pembentangan kepada pasaran buruh adalah kunci untuk masuk berjaya dan persepsi mata yang paling kukuh sebagai seorang profesional. Portfolio ini adalah alat yang berharga dan perlu dibina bagi menyerlahkan potensinya di dalam kawasan itu. Bengkel ini adalah salah satu aktiviti lepas kursus ini, dalam usaha untuk membimbing bagaimana untuk membentangkan projek-projek sebelum seperti bahan portfolio untuk pelajar dengan cara itu.

Guru:

Andre Carvalhal, Carol Althaller, Andreia Schmidt Langkah, Luiz Wachelke, Gaspar Carlini, Jorge Luis Borges, Renata Vilanova, Rodrigo Westin, Ana Claudia Lopes, Adrianne Schreiner.

This school offers programs in:
  • Portuguese (Brazil)
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Mac. 2018
Duration
Tempoh
Sambilan
Locations
Brazil - Rio de Janeiro
Tarikh mula: Mac. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Mac. 2018
Brazil - Rio de Janeiro
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat